Archief
Artikelen

Hoewel Al Jazeera blijft roepen dat de NATO-rebellen aan de winnende hand zijn en dat ze spoedig Tripoli zullen veroveren, lijkt het nieuws dat Misratah is bevrijd van de NATO-rebellen op waarheid te berusten. In Tripoli en Zletan vierde de bevolking feest, maar beelden uit Misratah ontbraken. Hoewel de media zwijgen over de bevrijding van deze stad, lijkt de NATO nu toch de grote verliezer in Libië.

Deze “humanitaire interventie” heeft zowel grote schade aangericht in Libië als aan het imago van de NATO. Zie hier een overzicht van de YouTubes en zie hier de kaart van Libië. De NATO kwam Libië weliswaar redden van een wrede dictator, maar wie zal Libië redden van zijn Westerse redders? Zelfs in Benghazi, de zetel van de rebellenregering NTC, verlangt men terug naar de tijd van Gaddafi. Sinds de moord op generaal Younis voelt de bevolking zich daar niet meer veilig. Zijn functie werd overgenomen door generaal Kahlifa Hifter, die al 20 jaar in de VS woonde en waarschijnlijk wordt betaald door de CIA. En laatst bombardeerde de NATO per ongeluk ook wat rebellen.

Dr. Rejeb Muftakhov Budabusa is een ex-terrorist die fel tegen Gaddafi was en die nu in Parijs woont. Hij zei enige dagen geleden reeds dat de NATO-rebellen de strijd hebben verloren. In een TV-interview met Leo Vershinin dat werd gepubliceerd in de Pravda, zei hij:

Frankly, the revolt was inspired by some Western countries that now have to show the map and their fight against Libya now is in the open. This war is unjust and illogical.

En:

Both NATO and the rebels have already lost the war and what will happen tomorrow is anyone’s guess.

Intussen blijft de desinformatie enorm. De rebellen zouden de belangrijke olie-stad Brega gedeeltelijk hebben veroverd en de regeringstroepen zouden een scud-missile hebben afgevuurd op de rebellen in Brega, maar de beelden van FOX-news komen helemaal niet uit Brega.

Libya: Scud missiles at Brega? – Really? … A closer look!

Deze beelden komen wel uit Brega, waar alles rustig lijkt.

Libya: UPDATE, BREGA TODAY

Herman Morris heeft intussen weer contact gehad met Leonor. Volgens Leonor is Misratah nu bevrijd door het Libische leger, maar Morris weet het niet zeker. Aan de linker kant komt het interview voorbij van Leo Vershinin met de Libische anti-Gaddafi dissident Dr. Rejeb Muftakhov Budabusa. Must read!

Leonor Libya Update Misrata etc

Morris vraagt naar video-bewijs dat Misratah is bevrijd. Bij deze:

Libyan war first video comes out from Misrata after Gaddafi army recaptured 16/08/11

Morris noemt ook de naam van Omar Elkeddi, een Libiër die in Nederland woont. Hij werd geïnterviewd door Een Vandaag op 21 februari 2011:

Mensenrechtenorganisaties vermoeden dat in Libië al 232 doden zijn gevallen tijdens de demonstraties tegen leider Muammar Kadhafi. Veiligheidsdiensten en aanhangers van Kadhafi schieten met scherp op de demonstranten. Volgens een Reuters-verslaggever ter plaatse staat op dit moment in Tripoli het regeringsgebouw in brand. Tevens hebben de demonstranten politiebureaus en kantoren van de Volkscomité in brand gestoken.

Onrust Libië neemt grote vormen aan

sitestat

Volgens Elkeddi had Gaddafi de strijd reeds verloren en was hij bezig om het land te ontvluchten. Dit alles op grond van Facebook en Twitter… Elkeddi meent nog altijd dat de rebellen winnen. Intussen krijgen de rebellen olie uit Turkije.

Milovan Drecun is een onafhankelijke journalist uit Servië. Hij is zelf naar Libië gegaan om te kijken wat er aan de hand is, wat waarheid is en wat leugen. Het geluid van deze reportage is meer dan slecht, maar Drecun spreekt Servisch en de video is ondertiteld in het Engels. Men kan het geluid dus gerust uitzetten. Alles wat Drecun aantrof bleek in strijd met de berichten in de media, op plaatsen die verwoest zouden zijn door het leger van Gaddafi, was alles rustig. De enig schade kwam van de NATO-bombardementen. Deze docu ondersteunt de visie van Leonor.

Libya, the Forbidden Truth by Milovan Drecun duurt 36 minuten.

Generaal Wesley Clark zei reeds jaren geleden dat Libië sinds 2001 op de lijst staat van door de VS te veroveren landen. Die lijst begon met Afghanistan en Irak, daarna volgden Libië, Syrië, Libanon, Somalië en Sudan, met tot slot Iran. In het volgende interview zegt Webster Tarpley dat Al Qaida zich dank zij de erkenning van de Libische rebellen nu kan nestelen in de Libische ambassades van de Westerse wereld. Al Qaida was ooit de zogenaamde vijand van het Vrije Westen, maar de terreur wordt gesteund, verspreid en aangemoedigd door het Pentagon en de NATO: “Krieg muss sein!”

Webster Tarpley: “Al-Qaida spreading across the world through Libyan Embassies” duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

14 Reacties op “Hoe Libië zich bevrijdt van de NATO-rebellen”

Laat een reactie achter