Selecteer een pagina

Archieven

Hoe Libië wordt bevrijd door de NATO-rebellen

In Libië lijken de rebellen nu aan de winnende hand. Deze grondtroepen van de NATO staan volgens de internationale pers op het punt om Tripoli te bevrijden van zijn dictator Gaddafi. Libië, in 2010 nog het meest ontwikkelde land van Afrika, is de laatste maanden reeds door de NATO bevrijd van elektriciteit, drinkwater, communicatie, medische zorg en zelfs scholen en ziekenhuizen. Intussen zijn de rebellen het land ook aan het bevrijden van zijn neger-bevolking!

In Libië wonen als van ouds zowel Arabieren als Negers. Het land ligt in Afrika, dus dat is niet zo vreemd. Omdat Libië het meest ontwikkelde land van Afrika was, kwamen er ook veel mensen vanuit de door armoede geteisterde landen van Afrika naar Libië. Velen werkten er als gastarbeiders, anderen waren er illegaal. Maar er zijn ook Libische negers, die bij voorbeeld werkten als politieagent, of in het leger. Eind februari van dit jaar beschuldigde de internationale pers Gaddafi van het inzetten van Afrikaanse huurlingen tegen de gewapende rebellen. Vanaf dat moment werd iedere neger in Libië door de rebellen beschouwd als een huurling van Gaddafi. Het werd een slachtpartij!

Boten vol vluchtelingen steken de Middellandse zee over, onder de ogen van de NATO die met 200 vliegdekschepen de kust van Libië controleert. De NATO liet 1.500 van deze bootvluchtelingen gewoon verdrinken! Meer dan een half miljoen mensen zijn gevlucht naar Tunesië, waar de VN tijdens de Ramadan voedsel uitdeelt aan 55.000 mensen. Dat is een druppel op een gloeiende woestijn! Dat de Libische vluchtelingen negers zijn, mag blijken uit de foto’s.

De volgende reportage gaat over de manier waarop de rebellen in februari politiebureaus en legerkazernes aanvielen in Misratah. Toen het Libische leger ingreep, werden alle doden die in deze strijd vielen, klakkeloos toegeschreven aan de wrede dictator Gaddafi! De beelden zijn schokkend en de reportage gaat nogal snel. Het blijkt dat in Libië niet alleen een burgeroorlog gaande was, maar dat de rebellen zich in Misratah ook schuldig maakten aan ethnic cleansing, oftewel genocide!

De reportage telt 2 delen (en pas op: gruwelijke beelden!):

Part 1 of a planned series of probably very few videos. This one expresses the Libyan government version, with supporting video, of how “protesters” were led by Islamist extremists into stealing weapons to overthrow the government. It may not be 100% true, but worth more consideration than it’s gotten yet in the West.

How Freedom* Came to Libya pt 1: How Protest Became War

Black Libyan soldiers, African workers, racist rebels, the Mercenary meme, and Libya’s “liberation” by lynch mobs. It is bloody, creepy, disturbing in parts (like 3:00-8:00) but important. Please help spread this video and another truth about the “legitimate representatives of the Libyan people.”

How Freedom* Came to Libya, part 2: How the Rebels Gave Africa the Boot

Tot slot nog even een bericht van een website, Mathaba, die een heel andere taal spreekt dan de internationale pers: Confirmed: Misratah is Liberated.

Last night the Libyan army moved into the centre of the city and now the rebels are trapped between Misratah and Tawergha. 75 per cent of the city has been secured including the port, which was a lifeline for the rebels to receive shipments of arms and other supplies, as well as being a key transport route for them.

The tribal leaders also confirmed that Zawiya, Ghuriyan and Sorman, are secure, in contrast to claims by foreign reporters in Tripoli and Djerba (Tunisia) that they have been taken by the rebels. There are pockets of rebels in these areas, but they are isolated and surrounded by the Libyan army and Libyan tribes.

Al Jazeera blijft maar roepen: Hoera, de rebellen winnen! Ditmaal vanuit de verlaten stad Brega. Maar misschien is ook dat wel niet waar…

2 Reacties

 1. mr. drs. BOU

  Must read interview!

  Ex-terrorist says terrorists and NATO lost war

  Ex-terrorist from Benghazi in France recognizes that NATO and the terrorists have already lost

  by Leo Vershinin

  In a TV interview, Dr. Rejeb Muftakhov Budabusa, judging by numerous paraphrases and a more or less detailed digest, made ​​a considerable impression on “all Paris” not having forgotten that in February and early March, he ardently advocated “peaceful demonstrations” in Benghazi and for “salvation from the punishment of Cyrenaica.”

  He’s a fairly well-known, serious economist who belongs to the Bengazi elite, and was one of the most prominent dissidents. He then went to Paris, was no less a prominent figure in emigre circles, criticized Gaddafi, and in the early events was the representative of the “MSP” in France.

  “Interesting to evaluate the past months,” he said today, to La Rex and political scientist, Lev Vershinin.

  Wat volgt, is slechts het transcript, niet de TV uitzending. Het verhaal staat echter op verscheidene plaatsen. Of het waar is? Wie weet…

  Als iemand de link weet naar het originele interview, dan GAARNE. Het is hoogst waarschijnlijk in het Frans, maar dat versta ik wel.

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  De waarheid omtrent Libië, voor wie even de tijd heeft om dit blog te lezen en de YouTubes te bekijken.

  Wat een ander verhaal dan de media ons wijsmaken!

  Zo niet, bekijk dan even deze YouTube over Gaza, want Libië is meer van hetzelfde!

  Libyans will not go down NATO

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën