Archief
Artikelen

Dank zij de Nederlandse media weten mijn buren en kennissen waarom de NATO in Libië oorlog voert: “Kadhafi deelde viagra uit aan Libische soldaten” en “De troepen van Gaddafi gingen als beesten tekeer!” In het verzinnen van deze leugen speelde Al Jazeera een belangrijke rol. Het Internationaal Strafhof in Den Haag zou de zaak onderzoeken, Gaddafi werd aangeklaagd! De waarheid is, dat de rechten van vrouwen in Libië beter gewaarborgd waren dan overal elders in de Islamitische wereld.
Dat de NATO begin deze week 85 burgers vermoordde door bommen te werpen op vijf woonhuizen in het dorp Majer, kwam echter nauwelijks in de krant! De NATO wil na dit bloedbad alleen nog maar onderhoudsbombardementen uitvoeren, want de militaire doelen raken op! En minister Hans Hillen heeft groot respect en waardering voor de wijze waarop de Nederlandse militairen die zijn ingezet voor operatie Unified Protector, hun werk doen.

Wie wil weten wat de NATO werkelijk doet in Libië, kan niet terecht bij het Nederlandse nieuws. Alleen in de alternatieve (Engelstalige) media wordt deze oorlogsmisdaad van de NATO veroordeeld. De tijd om deze artikelen te vertalen ontbreekt me, maar op Information Clearing House staat een nieuw artikel van Franklin Lamb waarin hij het bloedbad in Majer vergelijkt met het bombardement op Qana in Libanon (1986) door de Israëlische luchtmacht.

Majer is een dorp dat beroemd was om zijn dadels. Het was beslist geen militair doelwit, maar een vreedzaam boerendorp. Dr. Lamb spreekt de hoop uit dat deze bloedige slachtpartij de wereld wakker zal schudden. En inderdaad begint Secretaris Generaal Ban-Ki-Moon zich nu bezorgd te maken over de manier waarop de NATO de burgers in Libië beschermt. In het artikel van dr. Lamb staan ook twee YouTubes met grimmige beelden van de gruwelijke moord op 85 onschuldige burgers in Majer. Deze gruwelijke beelden zijn in Libië uitgezonden op de TV. Terwijl de verscheurde lichamen van vrouwen en kinderen uit het puin worden gegraven, schreeuwen mensen: “Er is geen andere God dan Allah! Een martelaar is geliefd bij Allah!” En de nabestaanden huilen…

Maar de NATO bomt intussen onverdroten voort. Leonor heeft al een paar maal een video-gesprek gevoerd met Ahmed, die woont in Sabha, een stad in de Libische Sahara. Deze stad heeft een militair vliegveld en een treinstation, maar de NATO heeft de stad reeds op 28 maart gebombardeerd. Ook daarbij vielen burgerslachtoffers, zoals blijkt uit deze video:

Sindsdien was alles rustig in Sabha, maar deze week heeft de NATO de stad nogmaals gebombardeerd. Er waren daar geen rebellen in gevecht met troepen van Gaddafi, het waren daarom slechts onderhoudsbombardementen, maar dank zij de bescherming van de bevolking onderhoudsbombardementen van de NATO zitten de bewoners van Sabha nu zonder elektriciteit en drinkwater in de woestijn!

NATO Butchers Cut Water, Power To Sabha – Leonor

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “De stilte rond het NATO-bloedbad in Majer, Libië”

 • Dit heeft Gaddafi zelf gedaan, op het moment dat de NATO een militair doel bombardeerde vuurde het gaddafi regime mortieren af op burger doelen om zo de schuld aan de NATO te geven.

  Komt allemaal uit de schuldigen zullen hier voor boeten.

 • mr. drs. BOU:

  Tegengas, wat is dit nou weer voor smoes?
  Volgens mij ben jij een trol en ik geloof er nix van!

  Moge het allemaal uitkomen en de schuldigen boeten. Maar ik ben bang dat de NATO met fors geweld de onschuldigen laat bloeden! We zullen wel zien wie de olie van Libië inpikt en verkwanselt…

  In dat geval is de winnaar de verliezer. Opvallend is wel dat je mijn laatste comment niet rechtstreeks beantwoordt:
  http://www.boublog.nl/14/08/2011/miljoenen-mars-in-harlem-new-york-voor-libie/#comment-9263

  Probeer het nog maar eens!
  Als het je niet lukt, dan vlieg je er uit!
  Er zijn je in al deze jaren reeds twee trollen voorgegaan.
  Dus gaarne een antwoord en anders een IP-Ban. 🙁

Laat een reactie achter