Archief
Artikelen

Er waren genoeg journalisten, er zijn foto’s en films gemaakt, maar de moord op 85 onschuldige burgers kwam niet op het NOS-journaal. Ook de kranten zwegen over het bloedbad in Majer, een dorpje bij Zletan in Libië. Nederland heeft de rebellen erkend als de wettige regering van Libië, maar die rebellen zijn boeventuig van el Qaida en nog erger. Ze worden gesteund door het boeventuig van de NATO! Nederland is medeplichtig aan deze massamoord en zwijgen is voor de daders!

NATO’s Roland Lavoie: “The target near Zlitan was Military and it was based on Solid Intelligence”

Hier is de persconferentie van de NATO, op 9 augustus, met Carmen Romero en Kolonel Roland Lavoie. De bron is de officiële website van de NATO. Als Teri Schulz van de Global Post een vraag stelt over de moord op 85 burgers in een dorp bij Zlitan, dan antwoordt kolonel Roland Lavoie: “The target was Military and based on Solid Intelligence.” en “What we say is based on facts.”

In deze vreselijke “missie” vallen geen burgerslachtoffers en er vloeit geen bloed. Er worden alleen militaire doelen bestookt. “Unified Protector” is een vredesoperatie, om Libië te bevrijden van zijn kostbare olie wrede dictator. Laten we daarom de “facts” niet uit het oog verliezen. Dit is wat onze NATO-bondgenoten met steun van ons land hebben aangericht:

Funeral in Majer after NATO’s Killing spree on Refugees from Misrata hiding in Farms is een gefilmd verslag van de begrafenis van de slachtoffers. Vanaf minuut 8’45” komt er een ooggetuige aan het woord die Engels spreekt. Hij vertelt dat de twee getroffen boerderijen vol zaten met vluchtelingen uit het door de rebellen belegerde Misrata, die onderdak hadden gevonden bij hun familie in Majer. Toen de bommen vielen, schoten de dorpelingen te hulp om de gewonden te helpen. Daarna kwam de NATO terug en bombardeerde de boerderijen nogmaals! De man die dit vertelt, hoopt nog dat het een vergissing is en dat de internationale gemeenschap dit niet zal accepteren. Maar: “The target was Military and based on Solid Intelligence.” en “What we say is based on facts.”

De NOS vertelde die avond dat het niet goed gaat met de dance-festivals. Er zijn er te veel in Nederland en er komt daarom niet voldoende publiek. Wat een komkommer-kwel… Intussen heerst er een hongersnood in het door oorlog verscheurde Somalië en ook Syrië staat op de lijst van de 7 door de NATO te verslinden landen. Generaal Wesley Clark:

“As I went back through the Pentagon in November 2001, one of the senior military staff officers had time for a chat. Yes, we were still on track for going against Iraq, he said. But there was more. This was being discussed as part of a five-year campaign plan, he said, and there were a total of seven countries, beginning with Iraq, then Syria, Lebanon, Libya, Iran, Somalia, and Sudan.

Update: dit is de Libische TV, met dank aan WolkenZwemmer. Harts and minds, anyone?

Libya News August 10, 2011

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “De NATO in Libië: losing the harts and minds”

 • Prof. Dr. Tottenham:

  Het is “losing” niet “loosing”

 • mr. drs. BOU:

  Dank u wel, professor! Is verbeterd… 🙂

  Franklin Lamb in Tripoli – Will NATO Ever Stop KIlling People, Destroying Nations?

  Franklin says the Leadership of the rebels in Benghazi knows where the missing children have gone – read his article to learn about the 105 children who went missing after the so-called rebels took over the city of (Misrata): http://www.counterpunch.org/lamb08082011.html

  Waging a Savage War on Libyan People
  By Lizzie Phelan

  August 11, 2011 “Information Clearing House” — More bombs drop on Tripoli and across Libya tonight. Theses bombs dropped by the British government whose own youth are setting that country on fire in protest at their abandonment.
  The Libyan government share with the British youth the experience of criminalisation by the British press and politicians, and tonight they extended their solidarity to them.

  Bring NATO War Criminals To Justice
  Does the international community exist?

  By Timothy Bancroft-Hinchey

  August 11, 2011 “Pravda” – – -NATO is committing war crimes daily in Libya, the latest massacre of children and civilians in Zliten demonstrating its cold-blooded and reptilian callous disregard for human life as it proceeds to bomb indiscriminately in a desperate attempt to aid the terrorists it supports, knowing full well the TNC has the support of some 2% of Libyans.
  And what is the international community doing? The people of the international community are doing a lot. They are networking, they are pooling resources, they are discussing how to get the war criminals in NATO and their political leaders into a court of law (taking the legal path and not the violent one, unlike NATO), they are collecting and passing on information.

Laat een reactie achter