Archief
Artikelen

In het dorp Majer, 10 km ten zuiden van Zlitan, heeft de NATO op 8 augustus 85 mensen vermoord, waarvan 33 kinderen, 32 vrouwen en 20 mannen uit 12 families. Volgens de NATO in Brussel was het doelwit van de luchtaanval “duidelijk militair”. De aanval was niet gericht tegen een dorp, maar tegen “twee oude boerderijen die gebruikt worden als verzamelplaats” voor de troepen loyaal aan Kadhafi. Op de plek was er sprake van tenten en woningen voor militairen. “Het was een legitiem doelwit”, zei de woordvoerder van operatie ‘Unified Protector’ vanuit het NATO-hoofdkwartier in Napels. “We zijn niet op de hoogte van burgerslachtoffers.”

Volgens Tripoli vielen er echter 85 burgerslachtoffers. “Het dorp werd gebombardeerd om de rebellen in staat te stellen, Zliten vanuit het zuiden binnen te vallen”, zei woordvoerder Mussa Ibrahim van de regering in Tripoli. Oordeel zelf, dit zijn de beelden:

(More Crime from NATO) ZLITAN today 08082011

Libya / Zlitan: NATO’s new war crimes 08.08.2011

Press Conference by Moussa Ibrahim on Majer/Zlitan Massacre by NATO (English) – (August 9, 2011)

De Nederlandse media blijven zwijgen over de moord op de bevolking van Libië, maar op internet staan voldoende protesten en commentaren.

Libya: NATO Massbombardments destroys children’s facilities,kills & endangers the Population

RT, 7 juli 2011: Rebel fighters in Libya have blamed a lack of ammunition, and a lack of NATO support, for their failure to advance towards the capital Tripoli. It comes just days after Libya reportedly intercepted two vessels with Belgian weapons intended for the rebels. For more about what’s going on there, RT crosses live to Tripoli and Dr. Franklin Lamb, a Director of Americans Concerned for Middle East Peace.

‘Killing civilians part of NATO war strategy in Libya’

RT, 9 augustus 2011: The head of Libya’s rebel movement has sacked the entire executive committee which functions as a cabinet. It follows the assasination of the commander of opposition forces last month. Members of the National Transitional Council, Libya’s highest rebel authority, support the re-shuffle saying they hope it will stem any crisis in their ranks. Meanwhile, NATO is continues its attacks on the country. Officials in Tripoli claim 85 people have been killed in airstrikes in the west of the country. Stephen Lendman, author and blogger says it’s obvious there’s no agreement in the rebel government, and NATO is losing the war in the country.

Dr. Webster Tarpley praat met Press TV (Iran): ‘NATO starving civilians in Libya

This is what NATO and its sanctions against Libya are doing “Starving the Libyan people” and claiming to be starving Gaddafi, this must stop no solution will you reach by putting fear and spreading hunger, the sanctions against Libya must be lifted this is in insane if you wanna catch a person you never isolate them to a point they can’t breath because that will just make them resist more.

Begin juli was dr. Webster Tarpley in Tripoli. In een radio-uitzending van World Crisis Radio praat hij over de oorlogsmisdaden van de NATO in Libië en over de achtergrond van deze oorlog.
Webster Tarpley in Libya ~ Indepth Analysis World Crisis Radio telt 8 delen en duurt ongeveer 37 minuten.

Intussen probeert Al Jazeera nog steeds dapper om de rebellen te volgen op hun veroveringstocht naar Zlitan en dan Tripoli! Eenmaal daar zullen de ongeregelde troepen van het door Nederland en vele andere NATO-landen als officiële regering van Libië erkende National Transitional Council worden gesteund door de bevolking die dan spontaan in opstand zal komen tegen Gaddafi. Wat een waanzin! Wat een wereldvreemd gespuis!

Fierce fighting for Libyan opposition in Zlitan’s ‘static frontline’

6 augustus: Zlitan’s frontline remains static despite fierce fighting.
Opposition forces are claiming victory on several fronts in the battle for Libya. In contrast, Zlitan, a town located just east of Tripoli, has become a static frontline. Ammunition supply lines have slowed down and there is no end in sight to the fighting. Al Jazeera’s Andrew Simmons has more in this exclusive report from Zlitan.

Rebel fighting becomes deadly routine outside Zlitan

7 augustus: For more than a week, Libyan opposition fighters have remained stuck on a nearly static front line east of Zlitan, a major town on the road from Misurata to Tripoli. Rebels and troops loyal to Muammar Gaddafi trade rocket and gun fire every day, and casualties are mounting.
Residents of Zlitan are reportedly ambivalent about rebel troops overrunning their town, worrying that the presence of opposition forces would bring them under fire from the regime’s army.
In the meantime, the deadly stalemate on the road to Zlitan continues.
Al Jazeera’s Andrew Simmons reports from outside Zlitan.

Libyan rebels battle for western town on road to coast

7 augustus: Opposition fighters in Libya’s west battled for control of a small town that sits astride a road to both Tripoli and the coast over the weekend. Despite back-and-forth fighting that saw regime troops bombard newly gained rebel positions with Grad rockets, rebels reportedly held the town by Monday morning.
From Bir al-Ghanam, rebels can push north to the coastal town of Serman, cutting off a supply route between the Tunisian border and the capital, or they can go straight to Tripoli, around 80km away.
Troops loyal to Muammar Gaddafi are likely to put up a stiffer fight as rebels get closer to the capital, but the opposition says residents of Serman are waiting for their arrival and ready to rise up. Al Jazeera’s Zeina Khodr reports from near Bir al-Ghanam.

Het NOS-journaal zegt over de oorlog tegen Libië helemaal niets meer! Laten we daarom maar besluiten met Leonor en Libya:

Libyans under the NATO Onslaught – Aug 9

More children being killed – Foreign Journalists under suspicion of giving out GPS coordinates. Nato killed 33 children, 32 women and 20 men, bombing a village near Zliten, Libya.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

7 Reacties op “Terroristische Organisatie NATO ontkent massamoord in Libië”

Laat een reactie achter