Archief
Artikelen

In de strijd om Libië schendt de NATO werkelijk alle mensenrechten, het is een slachtpartij! Libië wordt nu al sinds half maart gebombardeerd door vliegtuigen die opereren vanaf 21 vliegdekschepen. De volgende NATO-landen doen mee: België, Engeland, Bulgarije, Canada, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Noorwegen (dat zich wil terugtrekken), Roemenië, Spanje, Turkije en vooral de VS. Intussen wordt Libië over land veroverd door een zooitje ongeregeld, de rebellen, die werden bewapend door o.a. Frankrijk en Qatar. Talloze burgers zijn reeds omgekomen door deze oorlogsmisdaden! Dr. Moussa Ibrahim vraagt zich af waarom journalisten daarover geen vragen stellen.

Press Conference Libya – Why don’t Journalists question NATO’s Bombardments? (August 4, 2011)

Dr. Moussa Ibrahim, spokesperson of the Libyan government, talks in Zlitan after having seen the dead bodies of two young children and their mother because of NATO airstrikes.

Libya / Zlitan: 04 August 2011, journalists tour, NATO war crimes

NATO air missiles targeted children’s Hospital in Zlitan town killed 50 children 05/08/11

NATO dropped 1000 kgm bomb in Zlitan children’s hospital killed 50. BBC, friday 06/08/11

NATO supported Rebels committed mass murder against Gaddafi army in Misrata 06/08/11

NATO killed Libyan animals In Zlitan,07/08/11

Alle Conventies van Genève zijn geschonden door de NATO en de rebellen. Voedsel, water, elektriciteit en communicatie zijn welbewust het doelwit! Dagelijks bombardeert de NATO woonwijken, voedselopslagplaatsen, of de watervoorziening, het televisiestation, een kinderziekenhuis, de universiteit van Tripoli, boerderijen, elektriciteitscentrales en zelfs de kudden! Daarbij komt dat de NATO-bommen Verarmd Uranium bevatten. Ook kaapte de NATO een Libische olietanker, om de olie aan de rebellen in Benghazi te geven. Op drift geraakte bootvluchtelingen worden door de NATO echter aan hun lot overgelaten. In Tunesië bevinden zich reeds 70.000 vluchtelingen uit Libië en zo gaat het maar door…

Op het blog van Leonor en Libia staan dagelijks nieuwe berichten. Het volgende video-bericht van Leonor is ook duidelijk:

Libya: Leonor – Nato war crimes, current situation, 7 August 2011

Dat de NATO de rebellen in Libië steunt, heeft niets te maken met het beschermen van de bevolking tegen een moordlustige dictator. In een verslag van 4 januari 2001 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (pdf) werd Libië nog alom geprezen voor zijn mensenrechten-beleid! Ook de rechten van vrouwen zijn in dit overwegend Islamitische land goed gewaarborgd. Libië is een seculiere staat, met gelijke rechten voor man en vrouw en vrijheid van godsdienst.

Een van de ware redenen voor de aanval van de NATO is dat Libië zijn olie wilde verkopen voor GOUD! Toen Saddam Hussein olie wilde verkopen voor Euro’s, bedreigde hij de hegemonie van de petro-dollar en greep de NATO in. We weten de gevolgen van hoe Irak werd bevrijd. In Libië gebeurt nu hetzelfde als in Irak in 2003, alleen de leugens zijn anders.

Gaddafi gold-for-oil, dollar-doom plans behind Libya ‘mission’?

Libië is niet alleen een rijk olie-land, maar het is ook de spil in de Afrikaanse Unie. Als de VS en Europa Libië zouden veroveren, dan zou dat de macht van de Afrikaanse Unie kunnen breken. Het lijkt daarom meer op een koloniale oorlog, dan op een bevrijding. De rebellen die door de NATO worden gesteund en die door Al Jazeera (een zender die is gevestigd in Qatar) zo enthousiast met de camera worden gevolgd, zijn slechts desperado’s, huurlingen en ander El Qaida gespuis:

Libya rebels launch push towards Zawiyah

Libyan rebels inch toward the capital

Fierce fighting for Libyan opposition in Zlitan’s ‘static frontline’

Zie tot slot nog even hoe de rebellen Benghazi hebben “bevrijd”:

Libya / Benghazi: NATO-rebels “liberate” the city of unarmed workers and black Africans

(dit artikel is een update van 7 augustus j.l.)

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “De oorlogsmisdaden van de NATO in Libië”

 • mr. drs. BOU:

  Update 9 augustus:

  Libya War Lies – Worse Than Iraq – Video – Thomas Mountain

  Rebel Militias Include the Human Traffickers of Benghazi

  Mercenary Rebel Horrors Committed In Misrata – Leonor & Ahmed Update duurt 22 minuten.

Laat een reactie achter