Archief
Artikelen

Nu ook de Amerikaanse senaat heeft ingestemd met de verhoging van het schuldenplafond, gepaard aan drastische bezuinigingen voor de komende 10 jaar, is de Amerikaanse Droom wel voorbij. Voor veel Amerikanen is het een wreed ontwaken in een keiharde realiteit. De volgende korte reportages van RT laten zien hoe het in de VS met de armoede staat. Maar ook de Middel Class krijgt met de armoede te maken. Zo is onderwijs in de VS onbetaalbaar, maar dat geeft niets, want iedere student kan een lening krijgen. Wie na het afstuderen geen behoorlijke baan kan vinden, blijft echter zitten met een schuld van tig-duizend dollar.

Americans: Out of work and dried up 2 December, 2010

The American Dream is a thing of the past 4 December, 2010

Camden – A sign of the times in America 8 December, 2010

Exploring America’s Ghost Town – Gary, Indiana 29 July, 2011

In de stad Detroit was de Amerikaanse Droom al enige jaren geleden veranderd in een nachtmerrie. Over het verval van deze stad staan op BOUblog reeds twee reportages: hier en hier. Deze verpaupering lijkt zich nu over heel de VS te verspreiden en de trendwatcher Gerald Celente voorspelt dat het nog veel erger wordt:

Celente: Dollar not worth its paper, Greatest Depression up ahead 2 aug 2011

Intussen gaan de kinderen nog altijd braaf naar school. Daar leren ze vrijwel niets dat hen in de toekomst een kans kan geven op een zelfstandig bestaan. Ze worden niet opgeleid tot zelfstandige ondernemers, tot creatieve denkers of uitvinders, of zelfs maar tot mensen die op internet de nodige informatie kunnen verzamelen. Deze jeugd heeft geen toekomst. Als ze afstuderen, dan hebben ze slechts een waardeloos diploma dat toegang verschaft tot een niet bestaande arbeidsmarkt, plus een torenhoge studie-schuld die ze nooit kunnen afbetalen.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Ontwaken uit de Amerikaanse Droom”

 • Ik wist het eigenlijk wel, maar het blijft schokkend. Hoe bestaat het dat het maar gewoon door gaat, ook in Nederland en dat de massa er totaal geen notie van heeft, ook al verliezen ze hun baan, huis en de rest, ze blijven types als Rutte, Verhage en nog veel erger Wilders steunen

 • mr. drs. Bou:

  Hungry For The Holidays: 20 Facts About Hunger In America That Will Blow Your Mind

  By Michael Snyder

  November 28, 2012 “Information Clearing House” –

  All over America there are millions of people that will be missing meals and going hungry this holiday season. Even as much of the country indulges in the yearly ritual of unbridled consumerism that we refer to as “the holiday season”, more families in the United States than ever before will be dealing with not having enough food to eat. Food stamp use is at an all-time high. Demand at food banks is at an all-time high. They keep telling us that we are in an “economic recovery” and yet the middle class continues to shrink and the number of Americans living in poverty just continues to grow. We are witnessing unprecedented hunger in America, and this especially seems tragic during the holidays. Much of the country is partying as if the good times will never stop, but families that are living from one meal to the next are facing a completely different reality. How do you tell your children that there isn’t going to be any food to eat for dinner? How do you explain to them that other families have plenty to eat but you don’t? Sadly, many food banks are overstretched at this point. All over the nation, food pantries have actually had to turn people away because of the overwhelming demand. And more Americans used food stamps to buy their Thanksgiving dinners this year than ever before. This is a problem that is not going away any time soon, and when the next major economic downturn strikes the problem of hunger in America is going to get even worse.

Laat een reactie achter

Recente reacties