Archief
Artikelen

Wie nog denkt dat er in Libië een spontane burgeroorlog gaande is tegen de krankzinnige despoot Gaddafi, moet even luisteren naar Generaal Wesley Clark, die in 2007 reeds zei dat hij eind 2002 al wist dat Libië een doelwit zou worden voor de NATO. In het rijtje van landen die “binnen 5 jaar” zouden worden “bevrijd”, noemt Clark uiteraard Afghanistan en dan natuurlijk Irak, maar vervolgens ook Syrië, Libanon, Libië, Somalië en Soedan, en tot slot Iran!

In het kader van de bescherming van de bevolking van Libië tegen de levensgevaarlijke dictator Gaddafi, die overigens geen enkele positie bekleedt in de regering van Libië, heeft de NATO allerlei “militaire” doelen gebombardeerd. Een van deze doelen was Saif al Islam, de zoon van Gaddafi. Op 1 mei j.l. werd zijn huis verwoest, waarbij zijn broer met zijn hele gezin omkwam. In maart van dit jaar had Joris Luyendijk in VPRO-Tegenlicht het Nederlandse publiek al rijp gemaakt voor deze moordpartij, door te verklaren dat Saif al Islam een gevaarlijke gek is.

Verdere bescherming van de burgerbevolking tegen de gevaarlijke gekken van het regime Gaddafi bood de NATO door bommen te gooien op de watervoorziening, voedselopslagplaatsen, ambulances, een ziekenhuis en drie TV-zenders. Deze laatste daad van bescherming van de burgers werd met zoveel nieuwspraak omhuld, dat de tranen ons in de ogen schieten van het lachen of huilen.

„A few hours ago NATO conducted a precision air strike that disabled three ground based Libyan state TV satellite transmission dishes in Tripoli. The strike performed by NATO fighter aircraft using state of the art precision guided munitions whilst conducted in accordance with the UN Security Council resolution 1973 with the intend of degrading Gaddafi’s use of satellite television as a means to intimidate the Libyan people and incite acts of violence against them. Our intervention was necessary as TV was being used as an integral component of the regime apparatus designed to systematically oppress and threaten civilians and to incite attacks against them.

De zogenaamde Libische rebellen blijken gedeeltelijk afkomstig uit oorlogsgebieden als Afghanistan en Irak. Het zijn fanatieke moslims, oftewel Al Qaida. Zij worden gesteund door de CIA en door de NATO-bombardementen. Ze willen in Libië de Sharia invoeren. Ze moeten niets hebben van mensenrechten en al helemaal niet van vrouwenrechten. Wie het Groene Boekje van Gaddafi heeft gelezen, en dan vooral het hoofdstuk over vrouwen, weet dat het met de rechten van vrouwen in Libië beter gesteld was, dan in welk ander Moslimland ter wereld.


Daarom steunen de vrouwen de krankzinnige dictator Gaddafi.

Inmiddels hebben Engeland en Duitsland de rebellen erkend als de regering van Libië, waarbij het geld dat Libië in het buitenland had uitstaan, naar de rebellen gaat en de Libische diplomaten worden uitgewezen.

UK releases $150 mln for Libya rebels, expels Gaddafi diplomats

Ons eigen brave Nederland steelt intussen openlijk de Libische olie! Maar de rebellen zijn nu onderling slaags geraakt. Hun legeraanvoerder, generaal Abdel Fattah Younes, ooit een belangrijke man in de opstand tegen koning Idris I en daarna in de regering van Libië, maar tevens lid van de belangrijke Warfalla Tribe, is door andere rebellen vermoord.

Libya: Militia leader admits killing rebel chief – Younes: killed by gunmen from his own side

In Benghazi lijkt de chaos nu compleet, NATO-helikopters bombarderen de straten en de Al Qaida “rebellen” zijn slaags geraakt met leden van de Warfalla Tribe. Een Spaanse vrouw, Eleoanor (Leonor), houdt een blog bij dat via Google in het Engels wordt vertaald: Leonor in Libya.

Raw. Warfalla The tribe, the largest tribe in Libya (Sheikh Ali is the chief of this tribe and all tribes of Libya) is on! They are outraged, the murder of Abdel Younes Fatah rift has caused a huge rebel called and are now actively fighting against al Qaeda in Benghazi. Last night, four or five elements of Al Qaeda were killed. Warfalla tribes are not armed with sophisticated weapons and some of the Libyan soldiers who were fighting for the rebels have returned to the fight against al Qaeda elements with the tribes. In addition, some members of the factions in the Middle Warfalla had not spoken before now talk and fight, they are all PRO Ghadafi. The atrocities that are happening now are shocking. Qatar troops, tanks and helicopters are openly killing unarmed tribesmen. They have their (Qatar) tanks on the streets of Benghazi. They speak of speakers telling people to leave and go home. They are actively firing at unarmed civilians.

Also in flagrant violation of UN resolutions calling, Qatar, UK and France are on the ground in Benghazi against the Libyans who want to end the terrorism of Al Qaeda in Benghazi

Lees hier verder

Benghazi Rebel Infighting Explained by Leonor – The Important Role of the Warfalla Tribe

Dr. Webster Griffin Tarpley waarschuwt nu voor een complete anarchie, niet zozeer in Libië, maar in de “Internationale Gemeenschap” die zo graag de democratie verspreidt en de olie steelt. Het enige lichtpunt is, dat het mandaat van de VN in september afloopt en dat Rusland waarschijnlijk een veto zal geven aan een nieuw mandaat. Zie hier het transcript van dit interview.

Dr. Webster Griffin Tarpley: ‘NATO declares international anarchy’

Laten we tot slot eens luisteren naar wat de Libische regeringswoordvoerder, de “gevaarlijke gek” Moussa Ibrahim, zegt over de moord op Abdel Fattah Younes en de verdere gebeurtenissen in zijn land.

Moussa Ibrahim: Press Conference July 29, 2011 duurt 33 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Libië vecht tegen de NATO, de CIA en Al Qaida”

Laat een reactie achter