Archief
Artikelen

Meltup is een documentaire uit mei 2010 over de economische toestand van de VS. Hij is gemaakt door de National Inflation Organisation en hij gaat over geld. Er komen dan ook een hoop cijfers voorbij, adembenemende cijfers! De VS heeft een staatsschuld van miljoenen miljarden biljoenen dollars… de nullen vliegen je om de oren! De US Debt Clock laat zien hoe snel de schuld oploopt. Deze astronomische bedragen worden in een duidelijke context geplaatst. Achter deze cijfers schuilt een gigantisch economisch probleem!

Volgens deze docu zal de huidige toestand in de VS leiden tot hyperinflatie, de dollar zal razend snel steeds minder waard worden. Op dit moment doet de regering van de VS er alles aan om de inflatie te verdoezelen. De rentevoet wordt daarom kunstmatig laag gehouden. De werkelijke inflatie wordt zichtbaar in de goudprijs. De waarde van goud blijft in feite constant, maar de waarde van het geld daalt! Opvallend is, dat zilver niet in prijs stijgt. Er wordt veel meer zilver verhandeld, dan er bestaat!

Belangrijk voor de bevolking zijn ook de voedselprijzen. Deze zijn reeds aan het stijgen, maar hyperinflatie zou maken dat er wel voedsel is, maar dat dit onbetaalbaar zou worden! Deze docu pleit voor een terugkeer naar de goudstandaard. Volgens Bill Still en het Geheim van Oz zou dat juist averechts werken. Het geld zou dan zo schaars worden, dat de hele economie tot stilstand komt. In elk geval geeft deze docu een goed overzicht van de financiële problemen van de VS in 2010. Deze zijn niet opgelost en worden alleen maar groter.

Melt up duurt 53 minuten, starring o.a. Gerald Celente.

Meltup Update Video (juni 2010) duurt 7 minuten.

Deze docu stond vorig jaar ook al op BOUblog, maar hij is nu wel zeer actueel! Hetzelfde geldt voor Overdose, The Next Financial Crisis. In de VS heeft het Congres nog steeds niet besloten wat men zal doen: meer geld lenen of de betalingen stopzetten. Maar wat men ook doet, de VS lijkt niet langer in staat om de schuldenlast te dragen. De VS is in feite failliet!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Meltup: De economische toestand van de VS”

Laat een reactie achter

Recente reacties