Archief
Artikelen

Inside Job is een lange documentaire over de oorzaken van de economische crisis. Hij is niet alleen zeer verhelderend, maar daarnaast ook visueel aantrekkelijk. Zoals reeds bleek uit “The secret of Oz” is een economische crisis geen toeval, geen natuurramp, geen onvermijdelijk gevolg van de werking van de “vrije markt” met zijn vraag en aanbod. Achter de economische crisis verschuilen zich criminele bankiers en speculanten die welbewust een crisis veroorzaken, om zichzelf te verrijken.

Inside Job werd gemaakt in 2010, door de regisseur Charles H. Ferguson, die in 2007 een documentaire maakte, No end in sight, over de oorlog in Irak. De verteller is de beroemde acteur Matt Damon, dit voor de fans. In Inside Job interviewt Ferguson journalisten, politici en financiële insiders, waardoor een helder beeld ontstaat van de oorzaken van de economische crisis die eind 2007 in de VS begon en daarna ook Europa trof. Men schat dat in deze crisis ongeveer 20 biljoen dollar verloren ging. Dat is een 20 met 12 nullen!

In de VS werden miljoenen mensen werkloos en velen van hen werden daardoor eveneens dakloos. Tegelijkertijd kregen de grote banken een bail-out van miljarden en hun top-managers ontvingen vette bonussen van miljoenen! Deze rooftocht op de argeloze bevolking werd mogelijk gemaakt door politici. Van de criminele bankiers die deze crisis welbewust hebben veroorzaakt, is tot op heden niemand veroordeeld. De meesten van hen zijn daarentegen stinkend rijk geworden. Zij hebben hun rooftocht ook niet gestaakt. Men vermoedt dat de crisis nog erger zal worden, omdat de regering van de VS vanaf volgende week niet langer in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Inside Job, 1/8 duurt een uur en 55 minuten.

Bekijk de rest van de film op YouTube.

Toegift: Bailout voor Dummies!

Bank Bailouts Explained duurt 7 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “De economische crisis als Inside Job”

 • Arminius:

  Geniaal filmpje

  World Collapse Explained in 3 Minutes
  http://www.youtube.com/watch?v=NOzR3UAyXao

 • Lodewijk Langeweg:

  Iets wat niet in de massa media is verschenen is mogelijk de katalysator voor het begin van het einde van het olietijdperk. Cold Fusion -of Low Energy Nuclear Reactions (LENR)- schijnt nu een werkend feit te zijn.

  Gisteren verscheen dit bericht met video en foto’s:

  “Here’s Rossi’s one megawatt plant”:
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3264361.ece

  Meer info:
  http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator_(E-Cat)

  Als dit waar is -en daar ziet het wel naar uit- dan zou dat o.a. het einde van de oorlogen voor olie kunnen betekenen. Maar alle andere veranderingen die dit kan voortbrengen zijn nog niet eens goed in z’n totaliteit voor te stellen.

  Ik denk dat de ‘elite’ hier niet heeft ingegrepen omdat de meeste wetenschappers het hele cold fusion gebeuren als sinds jaren hebben afgedaan als onzin. En zelfs nu wordt er door de meeste wetenschappers geen enkele aandacht aan besteed, en houden de weinigen die het wel vanaf de zijlijn volgen zelfs nu nog vol dat dit een bedrog is en oplichting om geld uit de zakken van goedgelovige investeerders te kloppen.
  Eigenlijk wel goed. Het is te hopen dat dit niet serieus nemen van deze uitvinding lang genoeg doorgaat totdat het te laat is om hem te stoppen, omdat teveel mensen er van op de hoogte zijn. Maar een z.g. “ongeluk” -een explosie b.v.- is altijd wel en scène te zetten door de ‘elite’ om de uitvinding vervolgens als gevaarlijk te verbieden.

  Ik zal de uitvinder -Andrea Rossi- alert maken tegen dat gevaar via een post op zijn website:
  http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=510&cpage=10#comments

 • Fred:

  Ondertiteld Inside job werkt niet meer….

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel voor de melding, Fred.

  Inside Job was nooit eerder Nederlands ondertiteld, maar hij is nu helemaal weg van YouTube en zo voort. Hij doet het niet meer.

  Zondagavond j.l. werd deze docu uitgezonden door de VPRO, Nederlands ondertiteld, dit in het kader van Zomergasten, met dank aan Adriaan van Dis. Als iemand hem terug kan vinden, dan gaarne de link!!!

Laat een reactie achter