Archief
Artikelen

In Libië wordt Benghazi belegerd door het “rebellenleger”, terwijl de NATO de steden en dorpen in de omgeving bombardeert om de burgerbevolking te beschermen tegen het leger van Gaddafi. De stammen van noordoost Libië zouden in opstand zijn gekomen tegen het bewind van Gaddafi in Tripoli. Zij zouden vechten tegen een wrede dictator, voor vrijheid en democratie. De onafhankelijke Servische journalist Milovan Drecun ging kijken wat zich daar werkelijk afspeelt. Uit zijn verslag blijkt dat de rebellen voornamelijk bestaan uit Al Qaida en huurlingen, terwijl de NATO zelfs ambulances bombardeert!

Drecun ging eerst naar Zliten, waar zich heftige gevechten zouden afspelen tussen de rebellen en het leger van Gaddafi. In Zliten blijkt alles rustig, behalve dat de NATO de stad bombardeert. De ziekenhuizen liggen vol burgerslachtoffers. Op weg door de woestijn komt Drecun langs dorpen, die dank zij de irrigatie zijn veranderd in vruchtbare oasen. Overal komt hij mensen tegen die willen vechten tegen de NATO en voor Gaddafi.

NATO war crimes in Libya duurt 25 minuten.

De bevolking van Libië (6 miljoen inwoners) staat massaal achter Gaddafi. Twee miljoen mensen zijn inmiddels bewapend, iedere stam, elke familie kan zichzelf verdedigen. Zij zouden hun wapens ook tegen Gaddafi kunnen gebruiken, maar dat zijn ze beslist niet van plan! Waarom zou die “wrede dictator” Gaddafi zo geliefd zijn bij de bevolking? De Sloveens-Servische journalist Miroslav Lazanski legt het even uit.

Gaddafi’s dictature! duurt 2 minuten.

Met dank aan Benb van Zaplog.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “De Libische rebellen en de NATO-bombardementen”

Laat een reactie achter

Recente reacties