Selecteer een pagina

Archieven

Kolonel Muammar Gaddafi, onze beste vijand

Wegens overweldigend succes in Afghanistan en Irak heeft de NAVO de oorlog nu uitgebreid en verplaatst naar Libië. Het eerste slachtoffer in iedere oorlog is de waarheid. Dit geldt ook voor de huidige oorlog tegen Libië, waar kolonel Gaddafi vecht tegen door het “Vrije Westen” bewapende rebellen, die onder andere worden gesteund door bombardementen van de luchtmacht van de NAVO. De Belgische journalist Michel Collon spreekt over de leugens waarmee het “Vrije Westen” tegen het rijke olieland Libië ten strijde trekt.

Michel Collon about the intervention in Libya, English Subtitles duurt 15 minuten.

Nadat Gaddafi in 1969 middels een geweldloze staatsgreep aan de macht kwam, heeft Libië zich ontwikkeld tot het land met de hoogste levensstandaard van heel Afrika. Dat komt niet omdat het land beschikt over rijke oliebronnen, want Nigeria heeft ook aardolie. De reden is dat de olieopbrengsten werden besteed aan de ontwikkeling van het land en de bevolking. Gaddafi noemt dit Islamitisch Socialisme. Deze democratische verdeling van de rijkdom werd door het “Vrije Westen” echter niet gewaardeerd.

Qaddafi in 1976 (BBC) duurt helaas slechts 10 minuten.

Gaddafi was bereid om allerlei bevrijdingsbewegingen in andere landen te steunen. In de loop der jaren werd hij daarom voortdurend beschuldigd van steun aan het terrorisme. Na een aanslag op een discotheek in Berlijn in 1986 werd Libië gebombardeerd door de Amerikaanse luchtmacht. Vervolgens werd het land getroffen door economische sancties van zowel de VN als de VS. Een belangrijk doel van Gaddafi, het verenigen van de Arabische landen, bleek onhaalbaar, waarna Gaddafi zich richtte op de politieke eenwording van Afrika. Dat is lijnrecht in strijd met de belangen van de VS, die in 2008 in Afrika een overkoepelende militaire organisatie hebben gevestigd: Africom. In september 2009 veegde Gaddafi (die inmiddels weer was aanvaard door de internationale gemeenschap) de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de mantel uit. Hij noemde de VN een terroristische organisatie en stelde o.a. voor om de Veiligheidsraad voor alle landen toegankelijk te maken. Het transcript van zijn toespraak is het lezen waard!

De volgende documentaire gaat over de relatie tussen Gaddafi en de VS in de jaren ’80. Hij bestaat uit Amerikaanse nieuwsberichten van ABC News. De voorgeschiedenis en de aanloop tot de bombardementen van de VS op Libië in 1986 worden dan duidelijk. Niemand (behalve misschien Gaddafi zelf) noemde Ronald Reagan een terrorist, maar iedere terroristische aanslag, waar ook ter wereld, werd door Reagan moeiteloos toegeschreven aan Gaddafi. Een aanslag in een discotheek in Berlijn werd (zonder enig verder bewijs!) de aanleiding tot een bombardement van de VS op Tripoli.

MUAMMAR EL-QADDAFI bestaat uit 7 delen en duurt 52 minuten.

Zie de volgende delen op YouTube.

Deze reportage eindigde met de onschuldige burgerslachtoffers van de bombardementen. Ook bij de huidige bombardementen op “militaire doelen” vallen burgerslachtoffers. De volgende korte reportage van de Belgische journalist Michel Collon is weliswaar Frans gesproken, maar de beelden zeggen genoeg!

Sarkozy, combien d’enfants as-tu tués cette nuit ? from Investig'Action – Michel Collon on Vimeo.

Gaddafi – Our Best Enemy is een lange documentaire over het nu reeds ruim 40 jaar durende bewind van kolonel Gaddafi. Hij werd in de loop van vorig jaar gemaakt door de Fransman Antoine Vitkine. Deze docu is uitgesproken main stream, er wordt geen enkele kritiek geuit op de agressie en arrogantie van de Westerse mogendheden. Hij geeft echter wel een helder inzicht in het gedraai en gekonkel van de diplomatieke wereld, die Gaddafi ooit beschuldigde van steun aan allerlei vormen van terrorisme, om hem vervolgens weer salonfähig te verklaren. Gaddafi zelf wilde aan deze docu niet meewerken.

Gaddafi – Our Best Enemy duurt een uur en 35 minuten.

Op 1 maart j.l. gaf Gaddafi een interview van 20 minuten aan de BBC. Let op de dwaze vragen die hem worden gesteld. Let ook op de automatische aannames die door Gaddafi worden weerlegd.

Full interview with Col Gaddafi duurt 20 minuten.

Inmiddels is Gaddafi uitgeroepen tot oorlogsmisdadiger die zou moeten worden berecht door het Internationaal Strafhof te Den Haag. Iedere poging om de strijd te beëindigen door met Gaddafi te onderhandelen, lijkt daarmee onmogelijk gemaakt. De VS wil heel Afrika beheersen en Gaddafi staat daarbij in de weg. Daarom moet deze man worden uitgeschakeld. Husayn al-Kurdi, een journalist die gespecialiseerd is in het Midden Oosten, formuleerde het zo:

“Why Libya? Why Qaddafi?”

The actual “crime” of which Qaddafi and the Libyan leadership has been most guilty of is providing for the health, welfare and education of the Libyan people.

Het heeft er daarom alle schijn van dat Gaddafi net zo’n crimineel is als Hugo Chavèz.

6 Reacties

 1. Budhymann

  Yep ! Mooi! ” ‘t-Vrije-Westen” is blij
  De nederige vernederlander Waant zich vernederend “Vrij”
  Zijn er nog meer van die Oetlul Dombo’s?
  Die verslaafd zijn aan koffie met Rondo’s?
  een StrontBerg uit de Bil van Hare Maaienschijt?
  De Bil-der-Berg raakt haar vaticanistische monarchische macht kwijt.
  Daar-Om dat ze Qaddafi willen pakken!
  Maar dat doet de illuminatie zendstorens zakken!
  Hihi! Groets van Budhy…

  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/75618/Illuminati_symbol_in_the_Netherlands_collapsed/

  Antwoord
 2. Budhymann

  Hmmm! is dat een soort Bijbel?
  Het lijkt mij eerder een ZijnsKwel!
  Nog effuh en we zetten een groene kerk op.
  Of begin deze;
  http://www.youtube.com/watch?v=qnDfFuXonyc
  En sta samen aan De Top.
  Een nieuwe religie hut en de groeten van Bud.

  Antwoord
 3. Budhymann

  Wat is dit? een media hypnose trance?
  Zij spreekt engels en hij Frans.
  Ik wordt toch zo ziek van die aardse politiek.
  Wat mij betreft mag je die heren negeren en Kom?
  Dan luister ik nog liever naar deze simpele song of Freedom 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=UZ1ohsissjE

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Dank je wel, Budhy! 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën