Archieven

Gladio en de geheime terreur van de NAVO

“I think that NATO is itself a war criminal.” – Harold Pinter

Op Anarchiel verscheen onlangs een artikel, vertaald uit het Frans, over het ontstaan van een geheim leger tijdens en na WO II in Nederland: De geheime oorlog in Nederland. Ook in andere Europese landen werden dergelijke geheime eenheden opgericht, wel met belastinggeld, maar zonder enig toezicht van de regering. Het artikel is lang en niet gemakkelijk leesbaar, maar wel zeer informatief over de geschiedenis van het Nederlandse stay-behind netwerk I&O (Inlichtingen en Operaties) en de relatie tot Defensie en de NAVO.

De bedoeling van dit geheime leger was aanvankelijk het beschermen van het land tijdens en na een eventuele invasie door Rusland. Maar de Russen kwamen niet en de geheime netwerken bleven! In de jaren ’70, ’80 en ’90 werden op verscheidene openbare plaatsen in Europese steden aanslagen gepleegd waarin talloze onschuldige burgers de dood vonden. Het was het ene bloedbad na het andere, vooral in België, Duitsland en Italië. Dit waren geen Moslim-terroristen, maar ultra-rechtse rakkers! De daders werden nooit gepakt en de aanslagen dienden kennelijk om de bevolking angst aan te jagen. Het doel was, om een politieke verschuiving naar links te voorkomen. Begin jaren ’90 werd het bestaan van deze geheime organisatie algemeen bekend, waarna officieel werd besloten om deze legers op te doeken. Het blijft echter onduidelijk of die geheime legers werkelijk zijn ontmanteld, of dat men in het geheim gewoon verder gaat.

Een verhelderend artikel over de criminele activiteiten van leden van dit geheime leger is Gladio en de Oranjes, door Ton Biesemaat. Dit artikel verscheen in 2010 op Kleintje Muurkrant en op Pro Republica. Zie hier deel 1 en zie hier deel 2. Biesemaat schrijft:

Onder de noemer “Gladio” (de letterlijke betekenis is “zwaard”) spelen al sinds eind jaren veertig een aantal affaires tot op de dag van vandaag. Strikt genomen is Gladio alleen maar een affaire geweest in het politiek chaotische Italië van begin jaren negentig. Toen de, zelf tot het Gladio-netwerk behorende, premier Andreotti na journalistieke onthullingen zich genoodzaakt zag het bestaan van een zogenaamd ‘stay behind’-netwerk te openbaren. Gladio was de naam van het Italiaanse ‘stay behind’-netwerk. Echter Andreotti onthulde ook dat elk Westeuropees land een dergelijke geheime organisatie had. In Nederland ging Gladio officieel door het leven onder de noemer O&I (Operaties en Inlichtingen).

Op Zaplog schreef de journalist Stan van Houcke onlangs het ene artikel na het andere over de manier waarop het publiek wordt gedesinformeerd over de NAVO, dit militaire pact van de VS met vrijwel heel Europa plus Turkije. De doelstelling van deze organisatie is beslist niet de veiligheid van Europa en de VS, maar de militaire wereldmacht! Van Houcke verzet zich met name tegen de NAVO-propaganda van Juurd Eijsvoogel in het NRC. De NAVO is bepaald geen organisatie die vrijheid en democratie hoog in het vaandel voert, zoals het NRC ons wil doen geloven, het is een militaire organisatie die middels terreur zijn wil probeert op te leggen aan de bevolking van allerlei landen. Alle artikelen van STAN van HOUCKE op Zaplog staan hier.

Op dit moment verspreidt de NAVO vrijheid en democratie dood en verderf in Libië. Gadaffi moet weg, want hij staat de hegemonie van de NAVO in Afrika in de weg!

De volgende documentaire gaat over de terreur van de stay-behind legers in diverse Europese landen. Ze worden aangestuurd door de geheime diensten, zoals de CIA en MI6, die weer in dienst staan van de NAVO. De docu is gemaakt voor History Channel door Andreas Pichler. Het commentaar op VIMEO bij deze docu is ook verhelderend. Het begint aldus:

Gedurende de late jaren ’60, ’70 en ’80 veegde een golf van brutale terroristische aanslagen door West-Europa waarbij honderden onschuldige burgers in steden over het hele continent werden gedood. Ten tijde van de aanslagen werd gedacht dat het het werk van radicale extremisten was, maar nu, dertig jaar later, komt een ander, veel meer verontrustend verhaal te voorschijn.

In 1990 onthulde Italiaanse premier Giulio Andreotti het bestaan van een geheim NAVO-leger met de codenaam Gladio, wiens missie het was om Italië te verdedigen in het geval van een Sovjet-bezetting. Hij bekende dat het deel uitmaakte van een veel breder netwerk van ondergrondse “stay-behind” legers die door de NAVO waren opgezet in heel Europa tijdens de Koude Oorlog. Het bleek dat Groot-Brittannië en de VS burgers en militairen in twintig Europese landen in het geheim had aangeworven en opgeleid, en daarmee gewapende militaire netwerken had opgezet die geen verantwoording verschuldigd zijn aan een nationaal parlement.

Lees hier verder, of op Anarchiel.

Nato’s secret army is Nederlands ondertiteld en duurt 47 minuten.

Nato’s secret army from Observer1964 on Vimeo.

35 Reacties

 1. Eheu

  Dank je wel Bou.
  Het is een beetje vervelend en tegelijk veelzeggend, dat ik ook het hoofdstuk van Ganser’s boek (“De geheime legers van de Navo”) over België zal moeten gaan vertalen dat inmiddels op die Franse site staat waar ik het hoofdstuk over Gladio in Nederland vandaan heb gehaald om het te vertalen.
  Ik bedoel ‘veelzeggend’ als je beseft hoeveel journalisten en ‘intellectuelen’ er in Nederland en Vlaanderen rondlopen die net zo goed Frans kennen als ik.
  ‘K word er beetje moedeloos en moe van.
  Groeten
  Eheu

  Antwoord
 2. jan

  Voor diegenen de het in het engels willen lezen:
  Nato’s secret armies van Daniele Ganser. Het is met wat zoeken ook als pdf op het net te vinden. Kijk ook eens op de site van Ganser, daar staat nog wat recenter materiaal.

  Antwoord
  • Eheu

   Da’s mooi beste Jan,
   Je zou dus veronderstellen dat jij dat zoeken voor ons gedaan hebt. Waarom geef je dan niet even de link, vraag ik me dan af?
   Gr.
   Eheu

   Antwoord
  • Eheu

   Bijzonder interessant, beste Jan. Alleen geen online versie in het Engels of Duits te vinden van dat boek. Denk dat ik maar weer eens een paar kratjes bier in huis haal en m’n poten maar weer eens uit m’n mouwen ga steken voor de vertaling uit het Frans van het hfst over Gladio in België. Vinden ze ‘t gek dat er mensen aan de drank raken.
   Gr.
   Eheu

   Antwoord
  • Eheu

   Dit is typisch zo’n site (bibliothecapleyades) die door de gemiddelde Jan Lul op een paranoïde manier geminacht wordt. Ook over mindcontrol hebben ze bijv. heel veel documenten (waaronder originele patenten van ‘mindcontrol-devices’ etc uit de OE SS E. Vandaar dat ik (goedgelovig en ‘gemiddeld’ argeloos en welwillend mens als ik , niet eens gedacht heb aan de mogelijkheid om daar mijn betrouwbare bron te gaan zoeken.
   Bedankt dus, beste Patrick. Heeft me dankzij jou maar een paar flessen wijn gekost, en geen drankdelirium dus vandaag wegens mijn inspanning om ‘het publiek’ te informeren.
   Hoe bezopen ik ook kan zijn, ik zal nooit dezelfde mate van waanzin bereiken als wat ‘onze volksvertegenwoordigers’ in close collaboration met ‘het plebs van hoog tot laag’ als de normaalste gang van zaken ter wereld schijnt te beschouwen. Zie dus hier mijn artikel over ‘De geheime oorlog in België’ (deel twee vind je in mijn tweede posting vandaag iets later op dezelfde site).
   Groeten
   Eheu

   Antwoord
 3. Patrick

  Ik had al eerder deze site gezien, er staan interessante zaken op. Ik had het boek helaas een paar jaar geleden gekocht (nadat het uitkwam). Het was niet goedkoop maar er staat zulke belangrijke informatie dat ik het heb gekocht. Iedereen zou het eigenlijk moeten lezen.

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Eheu, soms moet ik toch zo om jou lachen!

  “Ene Patrick heeft me mogelijk vandaag een delirium bespaard door op Boublog de volgende link naar een Engelse vertaling van het boek van Daniele Ganser ‘Nato’s secret armies’ aan de hand te doen : http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/nato_secretarmies_gladio.pdf. ”

  Dank je wel, Patrick! 🙂 😉

  En Eheu, de meerderheid in Nederland blijkt nog steeds te denken dat 11 september werd georganiseerd door 19 plofmoslims o.l.v. een zekere Osama Bin Laden, woonachtig in een Afghaanse grot!

  Hihihihihi, helaas… maar het is niet anders!

  p.s.: even de link bewaren, morgen lezen. Nee, nu niet, want het is er nu te warm voor… pffffffff

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/de_geheime_oorlog_in_belgie_natos_secret_armies_x

  Antwoord
  • Eheu

   Dank Bou, voor mensen als jou schrijf ik nog tegenwoordig, niet meer speciaal mijn eigen teksten (die veel en veel interessantere en vrolijker waren), maar helaas dankzij die universal criminals, veelal enkel nog als eenvoudige ‘messenger’ van berichten van anderen die me gelukkig bijstaan in mijn opdracht anderen te laten weten wat en wie mijn leven hebben kapot gemaakt, -toch doe ik dat nochthans dankzij mensen als jou ‘with a song in my hearth’, Dat is mijn grootse wraak eigenlijk denk ik, omdat ik weet dat in the end het dat lied en dat geluk is dat ‘ze’ haten, in álles en íedereen, en gezien de ‘middelen’ waarover ze kunnen beschikken, is die strijd tegen ‘hen’ geen geringe opgaaf kan ik je verzekeren,- bijna hopeloos vechten tegen een heel onwaarschijnlijke en ‘onverdachte´ bierkaai is het…

   Proost
   Horatius tuus
   Proost
   K hoor het morgen wel.

   Eheu! aka ‘the singing detective’.

   Antwoord
   • Eheu

    Zie voor een geest verwant deze reactie van Stan van Houcke op zaplog (in een discussie over ‘realisme’ mbt Likoed):

    http://zaplog.nl/zaplog/article/het_extremisme_van_likoed_nederland#n143696

    quote/
    ik citeer:

    ‘Je kunt nog zo’n mooie boodschap hebben. als niemand je hoort, is de boodschap waardeloos.’

    dat doet me denken aan de voormalige amsterdamse cpn wethouder roel walraven die tegen mij zei: ‘het is niet belangrijk om gelijk te hebben, maar om gelijk te krijgen.’ die mentaliteit leidt evenwel tot cynisme en daar is deze communist ook aan ten onder gegaan. de boodschap, patman, is nooit waardeloos omdat die niet gehoord wordt. sommige mensen zijn namelijk doof en blind. dat maakt de boodschap niet waardeloos. dezelfde mentaliteit die jij nu ten toon spreidt is die van de lui in hilversum die de boel terroriseren met kijk- en luistercijfers. en ze gebruiken dezelfde kwalificatie als jij. /unquote

    En Van Houcke heeft gelijK! Alle laffe ‘realisten’ en hun ‘daadkrachtige’ ‘idealistische’ tegenstanders en bondgenoten gelijk, zullen tenslotte ten onder gaan aan het negeren van deze ‘simpele waarheid’ die heel veel moed vereist maar geen enkel vlagvertoon duldt.
    Daar niet mee rekenen is gewoon ongelooflik dom en arrogant. Als we die bescheiden maar heel beslissende waarheid niet ‘uit alle macht’ dwz zo ‘terloops’ en ‘onverschillig’mogelijk bijna , in ons dagelijks leven en via het de onze telecommunicatie middelen, verspreiden ,is het gewoon collectief gedaan met ons.
    En ‘wij’ die dat altijd al verwachtten en er daarom in onze ‘privé overtuigingen en persoonlijke contacten met anderen’ zo koppig maar bescheiden en heel machteloos tenslotte tegen waarschuwen, zullen er tenslotte het minst door verrast worden, en dus wellicht ook het minst onder te lijden hebben: het zal tenslotte voor ons niet meer dan de ondergang van onze eigen ‘kleine’ wereld zijn. Voor degenen die haar ontketenen echter is het die van ‘hun grote zelf’ dwz van ‘de hele wereld’. Ons spijt dat zeer voor de ‘mensen van deze wereld’, want heel vriendelijk als we zijn hebben we ze altijd het beste toegewenst (ook al was die boodschap soms hard, en werd ze dus niet altijd met grote vriendelijkheid ontvangen), maar diezelfde vriendelijkheid verbiedt ons ten enen male de plaats van anderen in te nemen en hun keuzevrijheid van hen af te nemen.

    Alles van waarde is weerloos -Lucebert (maar daaróm juist verschrikkelijk gevaarlijk als je het verwaarloost- omdat die waarden tenslotte om het leven en de hele werkelijkheid zelf gaan, da’s mijn , Eheu, bescheiden ‘opinie’, doe er mee wat je wil, het maakt me niet zo héél veel uit tenslotte.)

    Groeten

    ‘Ach!’

    Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Beste Eheu,

  Dat Anta mij op Zaplog een IP-ban gaf, nadat Patman 3 maanden lang mijn copy-right schond, waarna bleek dat er in hun site programmeerfouten zaten zodat ik zelfs niet meer kon meelezen, dat zegt toch genoeg?

  En dan dit: http://zaplog.nl/zaplog/article/het_extremisme_van_likoed_nederland#n143704

  “Dus kijkcijfers op zich staan niet op de eerste plaats, dan was ik wel een pornosite begonnen.”

  Ze zijn begonnen op de softporno site Volkomen Kut. Dit vanwege de kijkcijfers. Voor mij zegt dat wel zo ongeveer alles!

  Mijn verzoek is daarom: laten we het er op BOUblog maar niet meer over hebben. Want ik zou me maar kwaad maken… 😉

  Antwoord
  • Eheu

   ‘Con permesso’, beste Bou: ik wil het er nog wel effe over hebben, hoewel het me tegelijk totaal onverschillig laat -ik bedoel dat is ook de reden dat ik nooit heb geprobeerd te protesteren tegen die volstrekt onterechte ban die ik op zaplog heb gekregen- ik weet gewoon na mijn ervaringen met schijnbaar heel intelligente of iig heel machtige lieden (rechters en politici enzo) dat als je na 1 keer duidelijk en redelijk de -toegegeven vaak nogal ingewikkelde- waarheid zegt, zónder dat daar acht op geslagen wordt, het zinloos is dat te gaan herhalen, zodanig hechten mensen aan het idee dat ze ‘zelfstandig’ kunnen nadenken en in wezen onkwetsbaar en niet te misleiden zijn e.d.-,
   Want niet alleen bannen ze vanuit die eigenwaan volkomen willekeurig mensen, maar degene die die ze nodig hebben om hun zogenaamde maar vast officieel ‘geratificeerde’ deskundigheid te bewijzen, die verzwijgen ze zo veel mogelijk. Want er was inderdaad tenminste éen software probleem waar ze zelf niet uitkwamen, en dat hebben ze maanden lang verzwegen of door alllerlei draaikonterij gebagatelliseerd. en aan de mensen die dat tensslotte voor hen opgelosst hebben, de lui van Anarchiel- die vast niet zo’n geslaagde ‘maatschappelijk carrière’ als zij hebben gemaakt, en daardoor vast ook niet zo’n grote bek, hebben ze niet meer dan twee of drie regels gewijd, ergens in een commentaartje in een willekeurig topic. Dat zegt voldoende.

   En ik moet toegeven die lui van zaplog zijn niet dom of politiek etc (dingen die me feitelijk helemaal niet interesseren, omdat ik vind dat onze ‘vertegenwoordiger’ in staat geacht moeten worden die ‘job’ accuraat voor mij en anderen uit te voeren) blind, zie bijvoorbeeld wat Patman regelmatig schrijft over de totale zinloosheid van zijn kennelijk beroepsmatige activiteiten als ‘ adviseur’ voor allerlei organisatorische kwesties binnen bedrijven etc. Hij laat áltijd weten dat wat hij doet absoluut totaal aan dovemans oren gericht is en geen enkele efficiente weerklank vind bij de lui voor wie hij werkt.
   Toch vind ik de discussies op zaplog van een heel behoorlijk nivo, en daarom lijkt me die vorm van ‘social blogging’ toch heel waardevol.
   Alleen, als je de reacties bekijkt van intelligente participanten, zie je dat ze angstvallig vermijden om kritiek te leveren te leveren op de activiteiten of de opinies van de adm., en dat is duidelijk vanwege de angst zelf geband te worden.
   Dat vind ik zwak, en uiteindelijk contraproductief. ik bedoel het is een teken van te grote ego’s bij die adm.
   Nog een laatste ding: De discussie die op zaplog gevoerd wordt momenteel over de bijdragen van Stan van Houcke zijn op zijn minst hypocriet en nogal dom te noemen.
   Want het kan wel zijn dat die man van het ‘Zionisme’ zo’n beetje een obsessie heeft gemaakt. Maar iedereen die een beetje kan nadenken en zich enigszins degelijk heeft ingelicht, kan weten dat dat topic in feite niet zijn obsessie is, maar de obsessie van de hele ffokking wereldpolitiek sinds minstens WO II, -hoe hándig dat in het algemeen ook gemaskeerd wordt ‘voor het publiek’, m.n. door de massa-media.
   het is dom om dat niet te beseffen, en dus is het ook VALS om Stan van Houcke daar een verwijt van te maken. En je hoort al dat Patman hem ‘een serieuze waarschuwing’ geeft of woorden van die strekking. Kijk dat soort opmmerkingen zijn bedroevend, want in feite zijn het domme intimidaties, en dat is gezien de verdere intelligentie waar de zaplog adm. blijk van geven, TELEURSTELLEND.

   Tot slot: ik heb niets tegen softporno, zelfs niet tegen hardporno, zoláng het geen geweld/misbruik tegen mensen impliceert of exploitatie (financieel bijv) met zich meebrengt. Zo zou ik bijv. liefst dagelijks softporn en hardporn in mijn eigen huis met welke zelfstandige keuzen makende consenting adult VAN MIJN EIGEN keuze dan ook bedrijven.
   Maar de wereld waarin Patman, P. Uncia leven maakt me dat heel concreet en met middelen waar ze zelf blijkbaar geen benul hebben ONMOGELIJK (ik zei al: het heeft geen zin dingen uit te leggen aan mensen die ‘het toch niet willen weten’, vandaar dat ik er niet verder op in ga, hoewel ik weet dat het ook voor hen van vitaal belang is.)

   Love
   Eheu

   Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Beste Eheu,
  Deze discussie ga ik wissen, want het maakt me inderdaad nog steeds KWAAD.
  Daar heb ik geen zin meer in. Er zijn belangrijker problemen!

  Antwoord
  • Eheu

   Jammer, want dat was écht het laatste wat ik er ovesr wilde zeggen (maar allicht vergat ik er dat weer eens exxpliciet bij te vermelden). Verder is het überhaupt zoals je stelt, ook volgens mij dus gen discussie waard.
   Groeten
   Eheu

   Antwoord
 7. Eheu

  Hoor, luister: iemand die de WAARHEID spreekt Zo vergaat het altijd en overal íedereen die het waagt zich tegen de ‘heersende machten’ te verzetten. ‘Het volk’ weet het niet, en de allergoochemste onder hen denken er en passant’ nog een slaatje uit te kunnen slaan ook, -maar dit soort waarheden kúnnen niet definitief verborgen worden. Het is onvermijdelijk zo dat de verantwoordelijken voor die waarheid hun eigen graf graven. Maar de meerderheid graaft ijverig mee, -klaarblijkelijk omdat ze graag een ere-plek, hoe miserabel weggefrommeld dan ook- geheel naar het ‘evenbeeld van het miezerige leven dat ze geleid hebben- in dat MASSAGRAF wil verwerven.
  “BRAVE NEW WORLD!!!”

  (‘Haro à celui par qui le scandale arrive’-quote René Girard die het weer quote uit het NT- ik vertik het om zelfs het Frans voor randdebielen te vertalen- had je maar op moeten letten op school ETC…)

  Groetekens
  Eheu

  quote/

  http://zaplog.nl/zaplog/article/het_extremisme_van_likoed_nederland#n143874
  na al deze reacties zie ik mezelf genoodzaakt kort maar krachtig het volgende te schrijven voor de mensen die zich afvragen waarom ik via zaplog niet doorga:

  meer dan 40 jaar media-ervaring heeft mij geleerd te stoppen zodra betrokkenen je integriteit in twijfel trekken, dus in het geval van zaplog, wanneer één van de poortwachters van de site op hoge toon op zijn minst suggereert dat je bezig bent met, ik citeer: ‘anti-zionistische haat.’

  op zo’n moment wordt duidelijk dat rationele argumenten worden beantwoord met irrationele ressentimenten, waartegen geen verweer mogelijk is. zodra men hiermee geconfronteerd wordt is de enige oplossing zo snel mogelijk je losmaken uit dit proces, want het eindigt altijd in nog meer ressentiment en een Babylonische spraakverwarring waarbij niemand meer precies weet waar het in feite omging. dan krijg je reacties als deze:

  ‘⊕ | #143786 | 29-06-2011 12:59 | Make_over

  Ik lees hem niet, vind het een beetje eng. Sorry!

  geschreven door een anonymus die als schuilnaam ‘metamorfose, facelift,’ heeft gekozen en zich presenteert als barbiepop. ‘Eng’ dus. ‘Sorry’ en uitroepteken. Doek dicht en applaus. Logische argumenten doen er niet meer toe, het gaat alleen nog maar om sentimenten en de suggestie, met uitroepteken.

  Het enig zinnige is dan zo snel mogelijk uit het gezelschap verdwijnen, tenzij men meegetrokken wilt worden in een modderpoel. Wat er gebeurt zijn psychologische processen die nagenoeg autonoom zijn en daarmee onbeheersbaar. Ironisch genoeg is dit nu juist het milieu waarin Likoed Nederland het best gedijt. Maar dan zonder mij. Succes.
  Stan van Houcke
  /unquote

  Antwoord
 8. mr. drs. BOU

  Beste Eheu,

  Dank je wel voor de link en ik vermoedde zelf ook al dat die Barbie geen echte vrouw is…

  “Ik lees hem niet, vind het een beetje eng. Sorry!”

  Ik vind haar een beetje eng!!! HEEL ERG ENG … Enge taille ook…

  Dank je wel en als je wil, dan zet ik de hele discussie terug. Wordt in elk geval bewaard… Maar dat Zaplogsop is immers de kool niet waard!

  🙂

  Antwoord
  • mr. drs. BOU

   p.s.: Ik geef de heer Stan in deze volkomen gelijk en ik heb er daarom achter de schermen even de links onder gezet. Toen zag ik dat Stan in zijn drift drie spelfouten had gemaakt. Die corrigeer ik dan.

   Geachte heer Stan,

   Word niet boos op Patman, want het Zaplogzog is immers…

   En nu wil ik rusten. Wel te rusten… 😉

   Antwoord
 9. Eheu

  Dat van die hele discussie terug zetten, beste Bou lijkt me een UITSTEKEND idee. Kan ieder voor zichzelf oordelen. Maar verder ben ik het geheel met je eens DAT DAARMEE DEZE DISCUSSIE HIER VOOR GESLOTEN IS (we hebben belangrijker dingen te doen immers…)
  En je hebt gelijk; ik ben niet ‘boos’: ik ben WOEDEND, en wel vanuit het geluk en dus ook nog deels met dat geluk en die luchtigheid- dat mij door de ‘BOZEN’ ontnomen is, en nog steeds (voor wat er van rest) geprobeerd wordt kapot, verdacht etc etc te maken, met de RANDDEBIELE medeplichtigheid van ECHT de ‘grote meerderheid’..
  Deus perdona eis , nam non sapiunt id quod faciunt (ik citeer dat expres in het Latijn omdat zekere heel gevaarlijke randdebiele machtige lieden daar WITHEET VAN WOEDE van worden, -hun verdiende loon, euh ‘dertig zilverlingen’ etc ..GHEGHE)..
  Groet en wl trustuh…
  Eheu

  Antwoord
 10. Eheu

  …’dertig zilverlingn’ , of natuulijk een ‘fistful of dollars’ of ‘euries’ OR WHATEVER….(en nou heb het mooi geweest, dit was echt mijn laatste ‘oordeel’ in dit topic, HEHE…)
  Eheu

  Antwoord
 11. mr. drs. BOU

  Beste Eheu,

  Ik heb de discussie teruggezet, want ook ik ben niet boos, maar woedend! Jaren lang heb ik het initiatief van Zaplog met hart en ziel gesteund, ondanks het door en door seksistische Volkomen Kut. Maar de respectloze manier waarop Patman omging met mijn copy-right heeft mij echt pijn gedaan.

  En kijk nu eens hier:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/het_extremisme_van_likoed_nederland#n143886

  Patman:

  “Op Zapruder hebben we GEEN enkel onderwerp ooit geschuwd, ook niet die waar jij je er niet aan wilde branden. We waren de eersten die 9/11 groots aanpakten. AIDS. enz. enz. Als je daar op Zapruder nu terugleest, zul je denken dat we 6 jaar vooruit konden kijken met een tijdmachine.”

  Stan was de eerste (samen met Johnito) die mijn artikel over 9/11 publiceerde, twee maanden vóór Zapruder over 9/11 begon. En het onderwerp SEKSISME is op Zap nog altijd totaal onbespreekbaar…

  Ach, ze komen zichzelf weer eens tegen. Jammer dat samenwerken zo moeizaam gaat. 🙁

  Antwoord
 12. Eheu

  Dat laatste wat je schrijft Bou, dat wist ik nog niet. Is i.d.d. wel erg grof. Zoals je zegt, laten we dus maar zo goed mogelijk samenwerken. Er liggen bijv. zo nog drie docu’s te wachten die ik vertaald heb waar je een -zoals we van je gewend zijn uitstekend- artikel bij zou schrijven. Maar doe het maar rustig aan, – was maar een geheugensteuntje.

  Groeten
  Eheu

  Antwoord
 13. mr. drs. BOU

  Goed artikel, Fred. Goede site ook!
  Maar de docu onderaan is dezelfde die hier staat en die laatste docu op WantToKnow doet het helaas niet… Hij laat zich niet embedden. Ik ben heel benieuwd waar die staat.

  Antwoord
 14. mrpettjo

  Dit is een (lang) relaas van een (Surinaamse?) deelnemer aan de invasiecoupplannen in 1982 en 1983 die ik vond op een Surinaamse website die het verhaal van Van Haperen onderschrijft en ook prins Berhard (het zal niet zo zijn!)was in ieder geval op de hoogte dan wel er zijdelings bij betrokken:

  Ook de door mij voorbereide invasiecoupplannen in 1982 en 1983 werden op vragen van u in 2009 door de toenmalige Nederlandse regering ontkend. Niet alleen werden de geplande invasies ontkend er werd zelfs gesteld dat ik nooit in dienst zou zijn geweest.

  Nu de bal eenmaal aan het rollen is, stuur ik u hierbij het hele verhaal en de achtergrond van de door mij genoemde invasiecoupplannen uit die tijd.

  In 1968 vervulde ik mijn dienstplicht in Suriname bij de TRIS (Troepenmacht in Suriname). Na de basisopleiding op Zanderij kwam ik in Paramaribo terecht, probeerde de taal te spreken en wist zodoende snel contact te maken met de plaatselijke bevolking, waar ik dan ook de meeste vrije tijd doorbracht.

  Dit viel ook op bij de legerleiding en meer nog bij de Sectie 2, de Militaire Inlichtingendienst in Suriname, waarop ik werd uitgenodigd voor een gesprek met één van de inlichtingenofficieren en na een korte opleiding ben ik gestart met infiltreren bij Surinaamse nationalisten en communisten, bracht deze groeperingen in beeld en schreef daar rapporten over met als hoogtepunt, de grote lerarenstaking van de VOLMEK (Vereniging Onderwijskrachten Middelbaar en Kweekschool Onderwijs) in 1969. Door deze staking viel het kabinet van Jopie Pengel.

  Na het vervullen van mijn dienstplicht ging ik terug naar Zeeland, trouwde, kreeg een baan en ging in de avonduren studeren. Ook nu weer werd ik benaderd, ditmaal door een ambtenarentype die refereerde aan het werk dat ik in Suriname voor de S2 verricht had en vroeg mij dat nu te doen voor een andere organisatie die hij “De Dienst’ noemde. Ik hapte toe, na een nepsollicitatie en keuring bij de toenmalige GEWA (Gestichtswacht) die hiervoor faciliteerde, kon ik aan de opleiding beginnen.

  De naam was goed gekozen, ‘De Dienst’ werd zo genoemd omdat iedereen dan dacht: O ja, dat zal die dienst wel zijn. Het ging om een stay-behind organisatie die werkte als een parallelle inlichtingendienst, was onderdeel van Interdoc, een bureau gericht op misleiding en desinformatie en de Stichting 40-45, eerst gevestigd aan de Van Stolkweg 10 te Den Haag, later aan de Scheveningseweg 11, was opgericht door Louis Einthoven, Cees van den Heuvel, Hans Teengs Gerritsen en Bib van Lanschot en werd geleid door Cees van den Heuvel en de CIA-agent Carl Armfelt. Deze man, een Amerikaan van Zweedse afkomst woonde, net als ik, in Zeeland, hij verzorgde de opleiding en de uitrusting, ook regelde hij, via zijn vele connecties trainingsfaciliteiten bij het Nederlandse en Belgische leger.
  Het was nog echt de tijd van de koude oorlog. De stemming was erg anticommunistisch. Vooral Armfelt was een communistenvreter en de acties van ‘De Dienst’ waren daar ook naar. Het ging hier niet om een showdienst of om mensen die geheim agentje wilden spelen. Nee, het was een strak geleide dienst met cellenstructuur zodat je alleen bekend was met de mensen in je eigen cel. Voor mij lag dit wat anders. Ik heb zelf cellen opgericht, ben bij veel acties betrokken geweest zodat ik met verschillende andere cellen contact had. Daaruit bleek dat het niet alleen om het pesten van communisten ging.

  Over de Suriname acties: In 1980, na de mislukte staatsgreep van Fred Ormskerk, kreeg ik van kolonel Kurt Görlitz de opdracht om te kijken of een omwenteling of staatsgreep tot de mogelijkheden behoorde. Na de mislukte putsch van Ormskerk wilde men nagaan of er meer van deze acties te verwachten waren of, indien men zelf moest ingrijpen, hoe zo’n aanvalsplan er uit moest zien en via welke plaatsen Suriname zou kunnen worden binnengevallen. Zouden buurlanden eventueel ondersteuning willen verlenen. Welke mensen zou men nodig hebben, welke wapens hoe het vervoer te regelen enz. Dit alles was slechts ter oriëntatie.

  In mei 1981 hoorde ik van Armfelt dat Desi Bouterse samen met Harvey Naarendorp een bezoek bracht aan Cuba. Dit was een indicatie dat Suriname nu echt de communistische kant op ging. Ondertussen was Ronald Reagan president van Amerika geworden. Dit had tot gevolg dat behalve de CIA ook de Defence Intelligence Agency (DIA) en de National Security Councel (NSC), waar Oliver North de leiding had, zich aansloot bij plannen voor een eventuele overname van Suriname.
  Vanaf mei werd mij verteld actiever aan het werk te gaan met het voorbereiden van een eventuele overname, dat, indien het nodig was ze gelijk in konden grijpen. Het leek mij doordat de opdracht van Armfelt kwam op een Amerikaanse operatie maar op mijn vragen hierover kreeg ik te horen dat er geen Amerikanen bij betrokken mochten worden.
  Hij dacht meer aan Nederlanders, Belgen en Fransen. Gedacht werd ook aan huurlingen met een militaire achterrond. Weer kwamen dezelfde vragen naar voren: welke wapens? Hoe komen we daaraan? Hoe wordt alles gefinancierd? Maar meer nog, wie zou ik als back-up hebben in Suriname?

  Vanaf dat moment gingen de trainingen echt van start. Dit ging in samenwerking met de Westland New Post, een Belgische stay-behind organisatie opgericht in opdracht van Armfelt, waar een groot gedeelte van de opleidingen en werving plaatsvond. Door Armfelt werd ik in contact gebracht met een vriend en zakenpartner van hem, en wapenhandelaar die ik eerder ontmoet had op Cyprus, Faez Al Ajjaz. Ook stelde hij mij voor aan Madani Bouhouche. Hij was lid van groep G (Groupe ‘d action Politique) binnen de Rijkswacht van België. Later bleek dat Al Ajjaz voor de financiering zou zorgen en Bouhouche een liquidatie team zou leiden om Bouterse, Alibux en Naarendorp te vermoorden.
  Al Ajjaz bracht mij in contact met een goede vriend van hem, de huurlingenleider Bob Denard, die mij in twee weekenden een spoedcursus gaf in het plegen van een staatsgreep.
  Trainingswapens kregen wij via mijn directe meerdere kolonel Kurt Görlitz. Hij regelde ook faciliteiten zoals het gebruik van militaire schietbanen en gezamenlijke militaire trainingen met de Natres en O & I, de Nederlandse Gladio. Binnen deze groep werden ook deelnemers voor de coup geworven.
  Bouhouche zorgde voor de speciale aanvalswapens middels diefstallen uit Nato-depots en door een inbraak op 1 januari 1982 bij de elite eenheid DYANA van de Rijkswacht waarbij onder andere tien moderne Heckler en Koch automatische pistoolmitrailleurs met geluidsdempers en patroonmagazijnen met munitie werden gestolen. Deze waren bestemd voor speciale doelwitten bij de aanval in Suriname.
  De rekrutering, financiering en training liep gesmeerd, er was alleen nog geen datum bekend en ook nog geen vervoer richting Suriname geregeld. De vraag was nog steeds, zou het er ook van komen?

  Dit veranderde na de mislukte coup van Surendre Rambocus op 11 en 12 maart 1982. Naar aanleiding van die mislukte coup kreeg ik op 15 maart ’82 van mijn meerdere Kurt Görlitz uiteindelijk groen licht om de machtsovername in Suriname uit te werken.
  Ik produceerde toen een schema waarbij ik er van uitging dat de machtsomwenteling binnen 300 dagen zou moeten plaatsvinden met een marge van 50 dagen voor of 50 dagen na deze 300 dagen. Dit schema werd geaccepteerd bij een vergadering in België. Hierbij waren aanwezig, de militaire leiding, mensen van ‘De Dienst’, waaronder Cees van den Heuvel en Cal Armfelt en ook de financier en wapenhandelaar Faez Al Ajjaz.
  Er werd gesproken over: Welke wapens er al waren en wat er verder benodigd was, op welke manier zou de omwenteling moeten plaatsvinden. Wie zorgde er voor politieke rugdekking. De mate van toepassing van geweld. Die toepassing werd ruim geïnterpreteerd, een dodenaantal tussen de 800 en 1200 slachtoffers werd acceptabel geacht. Tijdens die vergadering werd ik belast met de militaire leiding. Er werd tevens besloten dat er geen Surinamers deel uit zouden maken van mijn team. Armfelt en Van den Heuvel gaven een beeld van de politieke back-up, de mensen die na de machtsovername de nieuwe regering zouden vormen en de ondersteuning door de Surinaamse media.
  De oud-president van Suriname, Chin a Sen, had geregeld dat er militaire ondersteuning zou zijn van de tweede militaire man Roy Horb. Horb zou manschappen ter beschikking stellen om na onze inval de orde te helpen handhaven. Wij gingen er wel van uit dat we zelf een eenheid zouden meesturen naar de kazerne om de groep van Horb te controleren. Ook zou Horb vrachtwagens sturen naar het vliegveld Zanderij voor het transport van onze mensen naar de diverse locaties in Suriname. Later bleek dat ik geen rechtstreeks contact kon maken met deze man. Vanaf dat moment was ik niet van plan hem bij de actie te betrekken en zeker niet te laten weten hoe en wanneer de actie precies plaats zou hebben.

  Verder vernam ik tijdens die vergadering, dat door of namens de familie Rambocus een groot bedrag ter beschikking was gesteld teneinde meer speciale wapens voor de machtsovername te kunnen kopen. Deze wapens zijn ook inderdaad gekocht. Het ging hier om o.a. een XM 18 (thans bekend als MM1) een soort tommy-gun waarmee granaten afgeschoten konden worden en honderd LAW’s (antitankwapens) speciaal voor een eventuele aanval op pantserwagens en Fort Zeelandia. Ook is er moderne communicatie apparatuur aangeschaft voor contact tussen de verschillende groepen. De voorwaarde voor het verstrekken van het geld door de familie Rambocus was dat Surendre Rambocus bevrijd moest worden en een taak in de nieuwe militaire leiding zou krijgen.
  De streefdatum voor de operatie was inmiddels bekend. Na overleg waren we uitgekomen op de nacht van 24 op 25 december 1982. Voor deze datum hebben we bewust gekozen omdat we er vanuit gingen dat er dan weinig mensen op straat zouden zijn en de bezetting van de Membre Boekoe kazerne minimaal was. Dit om niet te veel slachtoffers te maken.
  De staatsgreep zou uitgevoerd worden door 2 pelotons, verdeeld in zes groepen. Elke groep bestaande uit 12 man met een officier als leider. Begin november ’82 kreeg ik te horen dat het vervoer ook geregeld was. Door de CIA was een C-130 (groot militair transport vliegtuig) beschikbaar gesteld. Dit toestel zou vertrekken vanaf Curaçao. Het aanvalsteam zou in kleine groepen naar de plaats van vertrek toegaan. Een groep zou reeds eerder vertrekken om via Frans Guyana naar Suriname te gaan. Deze groep moest de beveiliging bij vliegveld Zanderij uitschakelen en de luchtverkeerstoren bezetten.
  Via het Nederlandse leger kregen wij stafkaarten van Suriname toegespeeld en we kregen te horen dat een peloton mariniers stand-by gehouden zou worden voor het geval er iets mis zou lopen tijdens de operatie. Ook kreeg ik de namen van contactpersonen en van een safehouse, waar ik tijdens of na de coup naar toe kon gaan, voor hulp of informatie. De belangrijkste van die tussenpersonen was Kolonel Bas van Tussenbroek, op dat moment de Nederlandse militaire attaché.

  De gebeurtenissen van 7 en 8 december 1982 in het Fort Zeelandia zorgden er voor dat de inval niet is doorgegaan. In één klap was onze politieke back-up er niet meer. Na 8 december hadden wij geen contacten meer in Suriname. Het gehele plan voor de machtsomwenteling werd afgeblazen, het ging niet meer door. De situatie daar was erg onzeker. Niemand wilde zich branden op dat moment.

  Ongeveer midden januari 1983 werd ik benaderd door kolonel Görlitz met de mededeling dat Armfelt nieuwe mogelijkheden zag. Er was sprake van een nieuwe back-up groep in Suriname, zodat de coup misschien toch door kon gaan. Het bleek dat er een deal was gesloten tussen Chin a Sen en Haakmat en dat er met verschillende Surinaamse verzetsgroepen overleg was.
  De situatie in Suriname was erg veranderd. Verscheidene van de contactpersonen waren dood of naar Nederland gevlucht. De eerdere plannen moesten wel bijgesteld worden zeker ten aanzien van het Surinaamse gezicht na de coup. Mijn opdracht was om te infiltreren in de Surinaamse verzetsbewegingen om mensen te rekruteren die na de machtsovername gezichtsbepalend zouden zijn, zodat het zou lijken dat de machtsovername alleen een Surinaamse aangelegenheid was. Een moeilijke kwestie daarbij was dat de Surinaamse inbreng zoveel als mogelijk selfsupporting moest zijn, wat inhield dat de verzetsbewegingen zelf de financiële middelen moesten ophoesten voor de militaire trainingen.

  Door mij werden eerst de verzetsbewegingen in Nederland in kaart gebracht, die bestonden in Amsterdam voornamelijk uit Creolen, in Rotterdam uit Hindoestanen en een groep Javanen onder leiding van de huidige parlementariër Salem Somohardjo.
  In die periode lukte het mij een contactman aan te werven, Hans Chelius. Chelius vertelde mij dat hij in Suriname gewerkt had voor de inlichtingendienst van Bouterse. Later vluchtte hij naar Nederland waar hij zich aansloot bij het verzet. Hij zocht de leiders van de bewegingen op en maakte afspraken voor mij met ex-minister president Chin a Sen, de oud-minister van leger en politie Michel van Rey en de oud-minister André Haakmat.
  De verzetsbeweging van Chin a Sen bleek het best georganiseerd. Zij beschikten ook over financiers en over contacten bij verschillende geheime diensten. Bij de eerste gesprekken met vertegenwoordigers van deze groep werd er aangegeven dat Chin a Sen zelf al bezig iets voor te bereiden in Amerika. Dit bevreemde mij omdat Armfelt, met wie ik regelmatig contact had over de voorbereiding, hier niets over had gezegd.

  Enkele weken voor palmpasen kreeg ik te horen dat Chin a Sen met Somohardjo binnen twee weken in samenwerking met de CIA een coup uit zou voeren met huurlingen via Venezuela. De planning hiervan bleek aan alle kanten te rammelen zodat ik in overleg met Armfelt, Van den Heuvel en Görlitz wat druk zette op Somohardjo, zodat deze de geplande couppoging niet durfde uitvoeren.
  Behalve met het trainen van de aanvalsgroep ben ik vanaf toen ook gestart met het opleiden van de Surinamers die met ons aan de nieuwe coup mee zouden doen. Via werving binnen de verzetsbeweging konden wij een groep van 22 man selecteren die een militaire basistraining kregen in de bossen van Drenthe, met de nadruk op de vaardigheden die zij nodig zouden hebben na de machtsovername, zoals het afzetten van wegen, het inrichten van controleposten, het maken van krijgsgevangen etc.. Nadien kregen er 12 mensen een para-training op Texel, zodat die ook eventueel als versterking gedropt konden worden en volgden 3 mensen waarvan twee piloten een aanvullende vliegopleiding te Lelystad.

  Het hele verhaal over deze tweede poging tot het overnemen van de macht in Suriname zal ik niet verder beschrijven omdat hier reeds zeer uitgebreid over is verhaald in het boek ‘Het Legergroene Suriname’ van Elma Verheij en Gerard van Westerloo. Dit verhaal is tot stand gekomen uit gesprekken die zij gevoerd hebben met veel van de betrokkenen maar niet met mij omdat ik geen gesprek met hen wilde.
  Veel is in dit boek ook niet aan bod gekomen omdat de schrijvers hier niet van wisten. Bijvoorbeeld, het faciliteren door de Nederlandse legertop en dan nog wel in de persoon van de hoogste legerofficier van dat moment de generaal Cor de Jager, hij was toen de enige viersterren generaal in Nederland. Op 17 april 1983 heb ik met generaal De Jager een uitgebreid gesprek gevoerd over de uitvoering van de plannen. Dit was op het kasteel van Breda, tijdens de uitreiking van de prins Maurits medaille aan overste Brongers. Deze uitreiking werd georganiseerd door de Koninklijke vereniging ‘Ons Leger’. Na de uitreiking en de daarop volgende taptoe moest ik hem tot in detail informeren over de voortgang, hoe ik precies te werk ging en wat mijn inschatting was op het slagen van de staatsgreep.

  Ook is nooit gesproken over de rol van Hans Teengs Gerritsen, die mij twee van de piloten liet tonen aan Prins Bernhard op het vliegveld Lelystad, waar de prins een lunch had met zijn vroegere vliegvrienden. Het betrof hier twee piloten van Surinaamse afkomst, een oud-gezagvoerder van de SLM en een gevluchte ex-piloot met de naam Nassir, uit de Surinaamse luchtmacht. Dit impliceert dat ook prins Bernhard van de voorgenomen staatsgreep op de hoogte was.
  Verder is er nooit iets geplaatst over de Belgische betrokkenheid bij de plannen voor de staatsgreep of over de rol hierin van de oud-ministerpresident van België, Paul Vanden Boeynants en zijn vele dubieuze vrienden. Hij zag dat alles als een voorbereiding voor een staatsgreep in België als dat nodig mocht zijn. Er is ook niet geschreven over het Belgische liquidatieteam dat Bouterse c.s. moest vermoorden met een techniek bekend uit het Practical Shooting, de “Pirate, Mammoth, Sniper’ techniek, die later ook werd gebruikt door de Bende van Nijvel. Waarschijnlijk betrof het hier dezelfde mensen; Madani Bouhouche, de zigeuner Farkas, die door iedereen ‘Pinta’ werd genoemd en Claude Delperdange.

  Maar het belangrijkste is denk ik de rol van Carl Armfelt, de spin in het web, van veel gebeurtenissen uit die tijd. Graaf Carl Magnus Torsten Armfelt, geboren op 1 januari 1918, van Zweeds/Finse afkomst, was de zoon van de toenmalige ambassadeur in de Verenigde Staten en kwam voor het eerst in de belangstelling van geheime diensten in Amerika toen hij in februari en maart 1946 moest getuigen voor de Senaatscommissie in Washington, die belast was met het onderzoek naar de onwettige internering van in Amerika geboren inwoners gedurende de tweede wereldoorlog. Het ging over een proces tegen 5 vooraanstaande burgers uit Honolulu en tegen 5 generaals uit het Amerikaanse leger.
  Eind van de jaren vijftig zette Armfelt met William Colby in Zweden een stay-behind organisatie op genaamd Sveaborg. Later werd Armfelt naar Nederland gestuurd om Cees van den Heuvel te assisteren bij Interdoc en kreeg tevens de opdracht om stay-behind organisaties op te zetten in België en Nederland. Zowel in Nederland als België waren reeds stay-behind organisaties maar vanaf het begin van de jaren zestig werd elke nationale stay-behind gedubbeld door een Amerikaans netwerk. Bij ons en bij de Belgen was dat de taak van Armfelt. In Nederland deed hij dat met het opzetten van ‘De Dienst’ en de WACL (World Anti Communist League) en in België, de WACL, de Westland New Post en was hij volgens mij ook betrokken bij de Bende van Nijvel en de CCC, beide groepen pleegden aanslagen in de jaren tachtig.
  Ik kom tot een dergelijke stelling omdat Armfelt in gesprekken die ik met hem voerde, aangaf dat hij een organisatie op zou gaan richten die in staat moest zijn in geval van nood het land te destabiliseren. Dat moest een uiterst rechtse organisatie worden. Hij zei dat tegen mij in de periode dat ik met mensen uit de WNP trainde die er later van verdacht werden leden van de Bende van Nijvel te zijn. Maar het wordt nog vreemder. Hij zei dat hij dan niet alleen een rechtse terreurorganisatie op zou richten, maar ook een linkse. Niemand weet dan nog waar hij aan toe is en wie er achter zit, waren zijn woorden. Precies zoals tussen 1983 en 1986 gebeurd is in België.
  Frappant is ook dat na de laatste aanslag van de bende van Nijvel in november 1985 en de arrestatie van de leden van de CCC op 16 december 1985, negen dagen later, Armfelt zonder enige waarschuwing vooraf, hals over kop, met zijn Poolse vrouw en kinderen naar Port Rowan in Canada vertrok. Er werd toen gesuggereerd dat dit te maken zou hebben met de voorgenomen aanslag op Olaf Palme, volgens mij vluchtte hij uit angst, dat door deze arrestaties zijn rol hierin bekend zou worden. Ook was er sprake van bedreigingen in andere zaken. Op 8 november 2005 is hij in Simcoe, Ontario overleden.

  De machtsovername is gestopt na een aanslag op mijn leven. Op 15 juni 1983 zou het vertrek naar Suriname geregeld worden. Ik stond in de hal van het centraal station in Amsterdam te wachten op kolonel Görlitz die mij zou vergezellen naar het verzamelpunt. Tot mijn verbazing ontmoette ik niet hem maar de drie mannen die tot het liquidatieteam behoorden die Bouterse uit moesten schakelen. Zij sloten mij in en vertelden dat zij opdracht hadden mij naar Den Haag te brengen voor een laatste overleg. Het lukte mij om hen te misleiden toen ik enkele politiemensen zag aankomen. Ik wist een van de belagers neer te slaan en kon het op een lopen zetten.
  Ik ben toen ondergedoken onder een andere naam in een hotelletje in oud-zuid en maakte de andere dag telefonisch contact met Kolonel Görlitz. Hij vertelde mij dat diezelfde nacht, Peter Meijer vermoord was en dat zij het ook op mij gemunt hadden. Peter Meijer was iemand met wie ik contact had over Suriname. Hij was werkzaam geweest bij de militaire missie in Suriname en op de hoogte van de betrokkenheid van Kolonel Valk en zijn missie bij de coup van Desi Bouterse. Peter Meijer zou die nacht met zijn volkswagen kever uit de bocht gevlogen zijn in een flauwe bocht nabij Delft. Görlitz vertelde mij ook dat het ongeluk in scene gezet was en dat het de bedoeling was geweest dat ik samen met Peter Meijer in die auto zou zitten. Volgens hem waren Armfelt en Van den Heuvel bij de aanslag betrokken en adviseerde mij om ondergedoken te blijven.
  Dit zijn natuurlijk alleen de grote lijnen, mocht u verdere details willen weten, dan kunt u mij via e-mail bereiken.

  http://www.waterkant.net/suriname/forum/viewtopic.php?id=6043

  Antwoord
  • pieter kok

   Ik zou graag via de mail in contact willen komen die mogelijke deelnemer aan de geplande surinaamse coupe. Ik kom via de links niet veel verder.

   Antwoord
 15. Patrick

  Het grappige is dat dezelfde namen voorkomen als in het artikel van Kleintje muurkrant: ‘Het schaduwcommando van de prins’. Karate Bob heeft ook wat klusjes gedaan voor de prins, om het koninklijk huis te beschermen en ook de aanvankelijke geplande ontvoering van Prins WA. te voorkomen waarna dus GJ Hein is ontvoerd door een bende gelieerd aan geheime diensten.
  http://www.stelling.nl/kleintje/337/Portein.htm

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën