Archief
Artikelen

Kernenergie is veel gevaarlijker dan men u wijsmaakt. Was Chernobyl al een ramp voor vrijwel heel West Europa, Fukushima blijkt Chernobyl in het kwadraat. Het lijkt daarbij ook wel het toppunt van gekte, want wie zet er nou zes kerncentrales op een breuklijn tussen aardschollen aan een kust die beroemd is om zijn tsunami’s??!!! Gelukkig is Japan heel ver weg en in Borssele of Doel gebeuren geen aardbevingen of tsunami’s. Daarom is hier alles veilig volgens minister Maxime Verhagen en consorten. En hoewel Duitsland de kerncentrales wil sluiten, is het een Duits bedrijf dat Borsele II wil gaan bouwen, als vierde kerncentrale in de Scheldemonding.

Slaap maar rustig verder, wij waken over u tegen het terrorisme. Alles is veilig en kernenergie is niet alleen schoon, maar ook noodzakelijk voor de economie. Daarbij rekent men echter niet de kosten als er een ongeluk gebeurt, want dat gebeurt hier immers niet. Maar er is in Borsele en Doel wel overstromingsgevaar! Een kerncentrale in Nebraska wordt op dit moment overspoeld door de Missouri die buiten zijn oevers is getreden. Dat staat niet in de krant!

20 Years Worth Of Spent Fuel Stored At Nebraska Nuclear Plant

Van BORSSELE II, NEE ! ontving ik het volgende bericht:

Italië heeft zo massaal NEE gezegd tegen kernenergie, dat Berlusconi wel moet luisteren. Merkel had zelf al besloten dat Duitsland alle 17 kerncentrales gaat sluiten. Ook Zwitserland is al begonnen met het uitfaseren van kernenergie. En wat gebeurt er in Nederland? Daar blijft de stokoude centrale in Borssele niet alleen draaien, er wordt zelfs vrolijk verder gesleuteld aan plannen voor een tweede kerncentrale.

Energiebedrijf Delta – die de tweede kerncentrale wil bouwen – organiseert op maandag 27 juni een aandeelhoudersvergadering in Middelburg. Een uitgelezen kans om onze roep om een schone toekomst zonder kernenergie te laten horen.

Actie bij aandeelhoudersvergadering Delta, 27 juni 2011

De Coalitie van Schoongenoegvankernenergie houdt een actie op 27 juni bij het Delta-kantoor van Middelburg. Op die dag vindt de aandeelhoudersvergadering plaats waarin gesproken gaat worden over de investeringen rondom de bouw van de nieuwe kerncentrale.

Tijdens de actie zullen we de aandeelhouders vragen met frisse, schone blik naar de keuzes voor kernenergie of duurzame energie te kijken. Aangezien er niet gekozen kan worden voor beiden; kernenergie blokkeert namelijk duurzaam.

Wil je ook meedoen met de actie? Kom dan!

Wanneer: 27 juni, tijd: 13u30-14u30
Waar: Delta-kantoor, Poelendaelesingel 10, Middelburg

Maar men kan ook de petitie tekenen.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “a.s. Maandag 27 juni: demo Middelburg tegen Borsele II”

Laat een reactie achter

Recente reacties