Archief
Artikelen

Flo en Kay Lyman zijn identieke tweelingen en ze zijn autistisch, maar ze beschikken beiden over een fabelachtig geheugen. Flo en Kay zijn savantes, ze zijn als tweeling uniek in de hele wereld. Hun pad gaat bepaald niet over rozen, want autisme werd in de jaren ’60 nog helemaal niet begrepen. Hun jeugd was bepaald niet gelukkig, maar hun jongere zuster Jane Consoli beschermde haar tweelingzusjes.

Een plaatselijke verslaggever, Dave Wagner, ontdekte hun enorme talent en bracht hen in contact met mensen die savants onderzoeken. Het is tot op heden een volstrekt onbegrepen fenomeen. Vanaf hun jeugd keken Kay en Flo naar een quiz van Dick Clark, waarbij ze alle vragen en antwoorden opschreven en onthielden. Nadat hun ouders waren overleden, nam hun zuster Jane de tweeling onder haar hoede en zorgde dat de tweeling contact kreeg met de buitenwereld. Toen Jane plotseling overleed, gingen Flo en Kay wonen bij hun broer, maar zijn vrouw kan de situatie niet aan. Hun enige houvast is Dick Clark, al is het onduidelijk hoe het verder moet met hun leven. Inmiddels hebben deze bijzondere zusters zoveel vrienden gemaakt, dat ze in elk geval niet zullen worden vergeten.

The Rainman Twins duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “Rainman Twins: de tweeling Savantes”

 • zdkdick:

  Heel boeiend en redelijk zeldzaam is de savant.
  Bijzonder dit te zien.

 • Eheu:

  Beste Bou, beste mensen,
  Volg vooral ook Zaplog.
  Onlangs is daar Stan van Houcke begonnen met artikelen publiceren.
  Een ware aanwinst voor Zaplog. Hij is een van de weinigen in dit land die wat mij betreft precies de goede woordvoerders zijn van de ware geest: iemand met én het vermogen tot nadenken, én een hart, én kloten (pardon the french).
  Ik had dat al eens vaker uitgesproken, dat ik haast niemand op het Net ken in dit godvergeten land met wie ik het op álle punten werkelijk in alle eerlijkheid niet anders dan eens kan zijn.
  Van de weeromstuit ben ik nóg een beetje minder droevig vanwege mijn verbanning van Zaplog dan ik al was.

  Dank Stan, en Zaplog -deels ondanks zichzelf- dus ook.

  Groeten aan iedereen.

  ‘Ach!’

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Eheu, daar ben ik het helemaal mee eens!

  Stan van Houcke en Johnito…

  http://stanvanhoucke.blogspot.com/
  http://johnito.blogspot.com/

Laat een reactie achter

Recente reacties