Archief
Artikelen

De gelauwerde Amerikaanse journalist Seymour Hersh praatte onlangs met Juan Gonzalez, presentator van Democracy Now. De eerste helft van het interview gaat over de “nucleaire dreiging” van Iran. Dat land wordt voortdurend in de gaten gehouden door het IAEA, de nucleaire waakhond die nooit naar Israël gromt of blaft.
De tweede helft gaat over de Arabische Lente. Hersh wijst op de onderdrukkende rol van Saudi Arabië, natuurlijk in Jemen, maar toch vooral in Bahrein. Daar wordt de opstand op de meest bloedige wijze neergeslagen. In Syrië ligt de situatie volgens Hersh anders, maar intussen is het ook daar een bloedbad!

Democracy Now, 6 juni 2011

Seymour Hersh: Despite Intelligence Rejecting Iran as Nuclear Threat, U.S. Could Be Headed for Iraq Redux

In his latest article for The New Yorker magazine, Pulitzer Prize-winning investigative journalist Seymour Hersh says the United States might attack Iran based on distorted estimates of Iran’s nuclear and military threat—just like it did with Saddam Hussein’s government in Iraq. Hersh reveals that despite using Iranian informants and cutting-edge surveillance technology, U.S. officials have been unable to find decisive evidence that Iran has been moving enriched uranium to an underground weapon-making center. [includes rush transcript]

Democracy Now, 6 juni 2011 Seymour Hersh on the Arab Spring, “Disaster” U.S. Wars in Afghanistan and Pakistan, and the Looming Crisis in Iraq Veteran investigative reporter Seymour Hersh assesses the popular uprisings sweeping the Middle East and North Africa amidst ongoing U.S. wars in Afghanistan, Iraq and Pakistan. Despite touted gains and an upcoming U.S. military withdrawal deadline in Iraq, Hersh says, “Whatever you’re hearing, Iraq is going bad… It’s sectarian war. And the big question is going to be whether we pull out or not.” On the uprisings, Hersh says Saudi Arabia, fearing an overthrow of the regional order, is driving the embattled regimes’ attempts to crush the protests. [includes rush transcript]

Violent response to Bahrain protest

Zie voor meer YouTubes over BahreinHIER.

Zie voor het bloedbad in Syrië deze post op Zaplog. Het is werkelijk gruwelijk!

Mocht iemand nog geloven dat de NAVO heeft ingegrepen in Lybië om de bevolking te redden van een wrede dictator… Laat deze dan de beelden zien van Bahrein en Syrië…

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter