Archief
Artikelen


illustratie: Hüseyin Baybasin

Nadat BOUblog een grote beurt had gekregen, heb ik mijn artikelen opgeruimd. Dat zijn er nu 340 (zie de linker kolom) en van sommige oude artikelen deden de links het niet meer. Die zijn nu zo veel mogelijk gerepareerd, maar als er een streep door staat, dan is de bron verdwenen. Er verdwijnt zo veel van Internet, vooral bij het OM en de Telegraaf.

In het begin was ik ook nog niet zo handig met plaatjes. Bij alle artikelen staat nu een plaatje, dat was leuk om te doen. Vooral de serie Micha Kat ziet er vrolijk uit, de serie Vrouwen is ook mooi geworden. En de serie Baybasin bevat nu een complete schilderijententoonstelling.

Hüseyin Baybasin is namelijk niet alleen een met vervalste bewijzen tot levenslang veroordeelde gevangene, hij heeft zich ook ontpopt als een getalenteerd kunstschilder. Hij is in maart 1998 gearresteerd, hij zit nu al zo’n 13 jaar onschuldig achter de tralies. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al die jaren niet mogen zien, ze mogen hem niet bezoeken. Hij heeft zelfs zes jaar in een EBI gezeten, zogenaamd voor zijn eigen veiligheid. Elk contact met de buitenwereld was hem verboden, zijn enige uitlaatklep was schilderen. Deze vind ik prachtig, zeer ontroerend…

Maar dat mag nu opeens niet meer, het schilderen is hem verboden! Die lieflijke landschappen, dat originele kleurgebruik en de expressieve manier waarop Baybasin zijn emoties uit, dat alles blijkt wel zo’n beetje een staatsgevaarlijke activiteit! Dan kun je nagaan hoe bang ze zijn! Pure pesterij uit vrees voor gerechtigheid!

Een deel van de schilderijen van Baybasin is in 2003 naar zijn geboorteplaats Lice in Diyarbakir gestuurd voor een tentoonstelling. De opbrengst van de verkoop ging naar een project voor dakloze kinderen. In Diyarbakir had Baybasin ook een eigen website, maar deze is nu niet meer bereikbaar. Op deze website waren foto’s geplaatst van zijn schilderijen. Ik heb ze verzameld om mijn artikelen over Baybasin te illustreren en nu heb ik ook bij de oudere artikelen een schilderij geplaatst. Wie in de linker kolom klikt op Baybasin, krijgt niet alleen een overzicht van artikelen, maar ook een overzicht van de schilderijen in Galerie Baybasin.

Nu de TCEAS het onderzoek naar zijn zaak heeft afgewezen, kan het nog even duren voor Baybasin vrij komt. Daarom wilde ik een brief schrijven naar de directie van zijn gevangenis, met het verzoek of Baybasin weer mag schilderen. Maar er kwam opeens een advocaat voorbij, daarom kwam ik er niet aan toe. Misschien wil iemand anders een concept schrijven… Ik weet zeker dat men Baybasin ook blij kan maken met een ansichtkaart! Want de gevangenis is zo’n kleurloos bestaan…

Mr. H. Baybasin
reg. nr. 1623371

PI Nieuwegein
Postbus 1328
3430 BH NIEUWEGEIN

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Opgeruimd staat netjes…”

 • Jacqueline:

  Bou,geen bezoek? Geen recht op bezoek? Mwah dan klopt er iets niet.
  Schilderen verboden? Tja, ze pakken vandaag alles af en niet alleen van dhr. Baybasin.

  Ze kunnen veel Bou maar dit gaat wel heel erg ver.

  Als je niet meedoet aan het activiteiten programma van de inrichting dan wordt je achter de deur gezet (ingesloten dus)
  Als je daar wilt schilderen dan lijkt het mij sterk dat zulks wordt verboden. Zij kunnen hooguit het invoeren van materialen verbieden.
  Goed dan kun je niet schilderen maar je hebt recht op pen en papier!
  Zullen dan maar overgaan tot pentekeningen!

  Het zijn en blijven autoritaire imbecielen bij het DJI die weer in opdracht van het Ministerie van Justitie handelen.

  Zien die mummies niet in dat dit soort bejegening “beesten” creeert.

  Een COVA training voor de top van het Ministerie van Justitie en de top van het DJI o.a. C.Herstel zou geen overbodige luxe zijn.
  Dit soort behoort tot het kamp van de beulen en ik heb zo een zin om ze een paar draaien om hun oren te geven!

  Gatverdamme, stelletje idioten zijn het!
  Ik ben bezig Bou en blijf bezig.
  Die christelijke machtsmisbruikers zou zich diep moeten schamen!

  DONNER BEDANKT JE BENT EEN ZIEK MAN DIE EENS FLINK IN ZIJN ACHTERSTE GEPAKT MOET WORDEN. U BENT MEDE VERANTWOORDELIJK VOOR DIT BELEID ZO NIET VERANTWOORDELIJK. ACHTER DAT ZOGENAAMDE CHRISTELIJKE MASKER VAN U REGEERT DE DUIVEL.

 • mr. drs. BOU:

  Jacqueline, er is nog veel meer dat niet klopt! Maar het blijkt dat in de gevangenis van Nieuwegein alle creatieve activiteiten zijn afgeschaft. Ook wordt er aan de jongeren geen scholing meer geboden. De gevangenis biedt hen nu alleen nog maar een opleiding tot volleerde crimineel.

  De vrouw van Baybasin woont met de kinderen in Engeland. Het gaat goed met hen, maar ze krijgen geen inreisvisum. Ze kunnen Baybasin dus niet bezoeken. En dat al 13 jaar lang!

  En Baybasin werd gearresteerd toen zijn aanvraag voor politiek asiel nog liep. Daarom heeft hij geen verblijfsvergunning, zijn status is die van een illegale vreemdeling. Daarom mag hij geen cursus Nederlands volgen!

  Het liefst hadden ze hem voor de rest van zijn leven in de EBI in isoleer gehouden, maar dank zij een procedure die mr. Adèle heeft aangespannen bij het Europese Hof is dat in 2006 verboden. Baybasin kreeg als ik me goed herinner zelfs een schadevergoeding voor de onmenselijke behandeling die hij had ondergaan.

  Ze hebben hem na dat geval met dat bezoek van Demmink aan zijn gevangenis ook nog een tijdje op een afdeling voor psychisch gestoorden geplaatst. Ook daar heeft mr. Adèle hem weer uit weten te peuteren.

  Leuker kunnen we het niet maken… wel belachelijker!

 • Jacqueline:

  Bou, vroeger heette de EBI een TEBI het zou een Tijdelijke Extra Beveiligde Inrichting worden. Maar op een smerige manier hebben ze die T weggewist om personen te breken ofwel geestelijk te saboteren!

  Dat dit gebeurt in een land die de grootste smoel heeft m.b.t. rechten van de mens!

  Een inreisvisum? Heeft zijn vrouw in Engeland een verblijfsvergunning?
  Volgens mij kan zij dan gewoon reizen, althans dat gevoel bekruipt mij!
  Zij is gvd geen crimineel!

  Zo zie je maar weer, de verdachte/veroordeelde is niet de enige die gestraft wordt.

  Als hij geen nederlands mag leren dan leren wij het hem toch!
  Boekjes mag je niet versturen maar wel brieven en ansichtkaarten!

  Trouwens het is niet alleen maar in Nieuwegein dat crea is afgeschaft.
  Dat is i.v.m. de invoering van OPI II
  Optimale Personele Inzet ofwel bezuinig je rot en laat ze verrotten.
  Die weer alles te maken heeft met het Masterplan Gevangenis Capaciteit.
  Lees je het goed MASTERPLAN (de man die dit jaren geleden schreef was Dhr. Donner, hij wilde het gevangeniswezen versoberen)

 • mr. drs. BOU:

  Jacqueline, dat van dat inreisvisum weet ik niet precies, maar hij heeft haar en de kinderen al die jaren niet gezien. Volgens mij mogen ze alleen maar schrijven. Ik zal het eens vragen…
  Ik herinner me wel dat hij een keer zei dat hij liever niet wil dat de kinderen komen. En dat kan ik ook begrijpen…

  ZUCHT, wat een toestand!

 • petje:

  9-11 heeft de Westerse overheden natuurlijk de mogelijkheid gegeven om het gevangeniswezen en de binnenlandse veiligheid in het algemeen naar eigen believen ten koste van persoonlijke vrijheden in te richten.
  De veroordeling en de behandeling van Huseyn Baybasin tart iedere vorm van een normaal functionerende rechtstaat. De MSM media zijn sinds 9-11 tot staatsmedia verworden.

 • Jacqueline:

  Oproepje

  Ik ben op zoek naar de verblijfs-adressen van alle levenslang gestraften in Nederland. Zij zitten her en der verspreid. Indien zij in een en dezelfde inrichting verblijven dan zitten zij verspreid over diverse afdelingen.

  Dit i.v.m. het versturen van een kaartje.

  Stuur de adressen even door aan goldensecret@gmail.com

  Alvast bedankt.

 • Bobbi:

  Geen inreisvisum voor de vrouw van Baybasin? Waarom is die nodig dan? Je mag toch gewoon reizen van Engeland naar hier?

  Wat een gedoe zeg, je moet toch gewoon bezoek kunnen ontvangen? Jacq gaat haar man toch ook opzoeken?

  Grrr…

  Spreekt Baybasin Nederlands Bou? Of is Engels makkelijker?

 • mr. drs. BOU:

  Bobbi, ik zal er eens naar vragen hoe dat nou precies zit met zijn vrouw en kinderen.

  Wat betreft zijn Nederlands, dat zit raar in elkaar. Hij kreeg hier levenslang, maar zijn status is die van illegale vreemdeling! Daarom werd zijn verzoek om een cursus Nederlands afgewezen. Maar na 13 jaar verstaat hij toch wel het een en ander.

  We spreken samen een soort Engels.

  Jacqueline, prima actie! Vind ik ook.

 • petje:

  Hopelijk blijft Boublog vanaf nu gewoon ongehinderd op het net. Wat een flauwe actie over een link..
  Steve Brown’s weblog en andere logs met info over de sexmails zijn gewoon op het net gebleven.

Laat een reactie achter

Recente reacties