Archieven

Kernwapens en kernexplosies van 1945 tot 1998

Van roken krijg je kanker, maar van kernexplosies ook. Bommen met Depleted Uranium zijn weliswaar heel effectief om door te dringen in de tanks en militaire bunkers van de “vijand”, maar de bevolking wordt na afloop getroffen door de meest vreselijke gezwellen en genetische afwijkingen. Met een halfwaardetijd van miljoenen en zelfs miljarden jaren, verdwijnt de radioactiviteit ook niet zo snel weer uit de natuur.

Tijdens de “Koude Oorlog” zijn er op aarde 2053 “kernproeven” uitgevoerd. De Japanse kunstenaar Isao Hashimoto heeft al deze kernexplosies zichtbaar gemaakt, door ze in de tijd en op de wereldkaart te plaatsen. De eerste explosie vond plaats in de woestijn van New Mexico, bij Los Alamos, als deel van het Manhattan Project. Daarna volgden Hiroshima en Nagasaki. Dan valt er even een stilte, gevolgd door wat knallen in de Stille Oceaan, maar in 1949 voegde de Sovjet Unie zich in de kernwapenwedloop. In 1952 begon Groot Brittannië met kernproeven in Australië en in 1960 betrad ook Frankrijk het strijdperk, met kernproeven in de Afrikaanse koloniën, ook wel protectoraten (sic!) genoemd! In 1965 kwam China in de race en Frankrijk had nog wat atollen over in de Stille Oceaan. In de jaren ’70 en ’80 knalden overal op aarde de kernexplosies, die ook steeds zwaarder werden. In de jaren ’90 kwamen India en Pakistan er als twee kleine jongens bij.

In deze fascinerende animatie van Isao Hashimo worden alle kernexplosies zichtbaar. Niemand heeft deze krankzinnige kernwapenwedloop ooit gewonnen, misschien gaat de hoofdprijs daarom wel naar Chernobyl, waar in 1986 een hele kerncentrale ontplofte. Als u nog nooit heeft gerookt en toch longkanker kreeg, dan weet u nu wat de oorzaak is: Er worden miljarden verknald!

A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945 duurt een kwartiertje.

Bron.

6 Reacties

 1. Johnny

  Ik mis er nog eentje,die van Israel in samenwerking met Zuid Afrika.
  Is wel nooit officiéel bevestigd maar toch….,wat leven we in een zieke wereld zeg.

  Antwoord
 2. Sjuul van Dissel

  Het was in het najaar van 1965 dat ik in de baas z’n tijd [ja toen kon dat nog] van de baas z’n koperplaat met de baas z’n gereedschap een bandebom medaillon boorde zaagde en vijlde die ik sindsdien altijd als een amulet om m’n hals droeg. Toen was elke vorm van protest tegen kernwapens nog collaboratie met de vijand. Dat was dus ongeveer 1345 kernexplosies geleden. En ontelbare demonstraties en andere daden van verzet tegen die zelfmoordbommengooiers die met hun terreur tegen de menselijkheid elke vorm van democratische en diplomatieke discussie torpedeerden. Het failliet van de diplomatie en de democratie en ook van de dictatuur werd vanaf die tijd met elke nieuwe kernexplosie herbevestigt. Wat over is is waar we als mensheid ons diep voor moeten schamen. De Nuclearewinter komt, maar in een andere vorm dan we ons realiseerden. Langzaam en niet meer te stoppen. Een travestie vertoning van wat de mogelijkheden van kernenergie voor de mensheid had kunnen wezen.

  Antwoord
 3. Sjuul van Dissel

  “Een travestie vertoning van wat de mogelijkheden van kernenergie voor de mensheid had kunnen wezen.” Gepost door Sjuul van Dissel in de catagories: sadisme, sadisme, sadisme.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-6703838290529161821&q=gladio&total=330&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=4#docid=-3776750618788792499

  The New American Century .mpg
  1:34:22 – 1 jaar geleden
  This film goes in detail through the untold history of The Project for the New American Century with tons of archival footage and connects it right into the present. This film exposes how every major war in US history was based on a complete fraud with video of insiders themselves admitting it. This film shows how the first film theaters in the US were used over a hundred years ago to broadcast propaganda to rile the American people into the Spanish-American War. This film shows the white papers of the oil company Unocal which called for the creation of a pipeline through Afghanistan and how their exact needs were fulfilled through the US invasion of Afghanistan. This film shows how Halliburton under their “cost plus” exclusive contract with the US Government went on a mad dash spending spree akin to something out of the movie Brewster’s Millions, yet instead of blowing $30 million they blew through BILLIONS by literally burning millions of dollars worth of hundred thousand dollar cars and trucks if they had so much as a flat tire. “A stunning film. It should be seen as widely as possible, in cinemas, bars, clubs, at meetings and, of course, through the internet. I’m sure the film will continue to be a source of debate and political education for many years. Maybe until the war criminals have been brought to trial.” – Ken Loach While Massimo Mazzucco’s first political documentary, GLOBAL DECEIT (2006), focused on the long list of inconsistencies in the official version of the 9/11 attacks, THE NEW AMERICAN CENTURY explores the historical, philosophical and economic background that suggests a matrix for such events that is much closer to home than the so-called “Islamic terrorism”. The film provides solid evidence for the true reasons behind the Afghanistan and Iraq wars, whose unfolding is described in chilling detail in a document called “Project for the New American Century”, published in the year 2,000, that seems to have served as the actual blueprint for such dramatic events.«

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Sjuul, bedankt, maar die video doet het niet! 🙁

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën