Archief
Artikelen

Stacy Herbert en Max Keiser presenteren wekelijks op Russia Today het programma Keiser Report. Max en Stacy bespreken dan op een vrolijke en soms zelfs hilarische manier de meest vreselijke toestanden in de wereldeconomie. Het programma duurt een klein half uur en hoewel ik het niet wekelijks volg, zijn sommige afleveringen zo fraai! De huidige wereldeconomie is volkomen krankzinnig, het is een kaartenhuis, een piramidespel, een dance macabre vermomd als cabaret!

Laten we daarom beginnen met een klein fragment van de grote cabaretier George Carlin: The American Dream. Op Zonnewind staat nu een vertaling van deze drie minuten durende wake up call.

Max en Stacy zijn in elk geval wakker. In de volgende aflevering van Keiser Report praten ze over de fake-economie, de handel in gebakken lucht, die mede gebaseerd is op de handel in CO2-emissierechten. In China verkoopt men nu niet bestaande bossen aan Amerikaanse investeerders. Deze bossen moeten de CO2-uitstoot compenseren, ze mogen daarom niet worden gekapt en er mag ook overigens niets mee gebeuren. Niemand komt daarom ooit kijken of het bos wel bestaat. En zo komt Stacy met het ene hilarische voorbeeld na het andere. Men kan op internet virtuele boerderijen kopen… Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo droevig was.

In het tweede deel van deze aflevering heeft Max Keiser een ernstig gesprek met Greg Palast. Volgens Keiser zijn we allen gedoemd tot een economie zonder aardolie, maar volgens Palast is er iets anders aan de hand. De huidige hoge olieprijzen worden volgens hem veroorzaakt doordat de grote oliemaatschappijen een kartel vormen. De werkelijke prijs om de olie te winnen is maximaal $30 per vat, terwijl de olie op de wereldmarkt verkocht wordt voor $100 per vat. De winst verdwijnt in de zakken van de kleptocraten, the owners of the world om met George Carlin te spreken.

Keiser Report: Welcome to Fakeville (E122)duurt 25 minuten.

Een gezonde economie is gebaseerd op gezonde principes.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties