Archief
Artikelen

De advocate van Baybasin, mr. Adèle van der Plas, heeft een nieuwe website geopend waarop iedereen informatie kan verkrijgen over de zaak Baybasin. Geen duffe, alles verhullende ANP-berichten die worden opgesteld door officiële instanties om vervolgens te worden verdraaid en verzwegen door de media, maar actuele informatie, intelligente analyses en juridisch verantwoord commentaar! Van harte gefeliciteerd met deze website, mr. Adèle! Van harte gefeliciteerd met uw fantastische advocate, mr. Baybasin!

Daarnaast heeft mr. Adèle een stichting opgericht: de Bakker-Schut Foundation, dit ter nagedachtenis aan haar overleden partner en echtgenoot, de landelijk (en internationaal!) bekende en sociaal bewogen strafrechtadvocaat Pieter Bakker-Schut. Zijn levensbeschrijving staat hier.

Over het doel van de stichting zegt de website:

Welkom op de website van de Bakker-Schut Foundation for Universal Rights Research (URR). Het doel van deze stichting is onderzoek te doen (of te stimuleren) naar zaken waarbij mensen in hun grondrechten worden aangetast door corruptie van malverserende overheden of andere organisaties. Daarnaast wil de stichting dergelijke misstanden openbaar maken. De stichting opereert onafhankelijk van sponsors, nationale overheden en/of politieke organisaties. lees meer <<

Op 11 februari j.l. heeft Jeroen Recourt, kamerlid voor de PVDA, Kamervragen gesteld aan onze minister van Gevaar en Onrecht over de manier waarop de TCEAS een onderzoek naar de vervalste taps in de zaak Baybasin heeft verprutst. De minister moet daarop nog antwoorden.

Op de website Bakker-Schut is nu een analyse verschenen van het rapport van de TCEAS door mr. Van der Plas, over de manier waarop dit onderzoek verprutst werd. Uit deze analyse blijkt duidelijk dat ook de TCEAS deel uitmaakt van de doofpot-cultuur rond de zaak Baybasin en zijn corrupte tegenspelers bij Justitie. Op de bodem van deze doofpot bevinden zich ook hoge heren die banden hebben met het Koninklijk Huis.

Baybasin is veroordeeld voor zes verschillende misdrijven, dit uitsluitend op grond van verknipte telefoontaps. Hoewel de TCEAS tot het uiterste heeft geprobeerd om de feiten te verdoezelen, blijft er in het onderzoek naar de telefoontaps van deze veroordeling geen spaan heel! Het blijkt allemaal list en bedrog bij Justitie!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “Baybasin en de Bakker-Schut Foundation website”

 • Voyager:

  Het zou zo maar kunnen dat er hierdoor meer witte raven gaan vliegen.

  Heel hoopvol bericht.

  Gr Voyager

 • zdkdick:

  Bou als ik de link volg en lees, raak ik het spoor kwijt.
  Zit ik er ver naast als ik het zo samenvat?

  Vind het TCEAS c.q. Ybo Buruma dat het probleem van de gemanupuleerde taps omzeild kan worden, omdat er diverse novum waardige punten zijn, zodat er een nieuw proces nodig is.

  Er misschien is het tompoes verhaal dan ook van toepassing denk ik zo.
  Fraude in de tabkamer S200 klinkt als QTC…

  En dit?
  @spits citaat:
  Vandaag (07-02-11?) dient in Den Haag een rechtszaak tegen de deskundige van het NFI (drs. A.P.A. Broeders?) die in 2002 verklaarde dat er geen aanwijzingen voor manipulatie waren. Van der Plas stelt dat hij onder ede loog over zijn deskundigheid.

  Wat voor rechtzaak is dit? Is er al iets bekent? Hoe ging de zitting? Wat of wanneer uitspraak?

  Dick

 • mr. drs. BOU:

  Beste Dick,

  Geen zorgen. Er volgt over deze kwestie nog een reeks van artikelen van mijn hand.
  Wat mr. Adèle schrijft, is heel steunend voor mij. Het is voer voor juristen! Maar als je niet bent ingevoerd in deze zaak, dan snap je er niets van. Ik zal de komende dagen en weken de zaak eens grondig fileren.

  Over de rechtszaak tegen Broeders volgt nog nieuws.

  Maar op woensdag ben ik meestal heel ergens anders. Vandaar mijn “leuke post” van vandaag. Bekijk vooral de toegift! Sommige mannen begrijpen wel degelijk wat er gaande is…

  Wij willen de Godin terug! 😉

 • zdkdick:

  Raadsheer-Wedzinga gaat op de lijn zitten dat het TCEAS niet onafhankelijk is. Wordt betaalt door OM en die bepaalt kennelijk. slager keurt zijn eigen vlees.

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Dick! Daar heeft Wedzinga natuurlijk helemaal gelijk in. Maar dat mr. Adèle zo boos is, dat komt omdat ze iets door heeft, wat Wedzinga volgens mij nog niet in het snotje heeft.

  Feit is dat de TCEAS dit onderzoek OPZETTELIJK heeft verziekt! Het is nog schunniger dan wat Wedzinga beschrijft. Ik kom daar nog wel op terug, maar ik heb het een beetje te druk. Heb dus geduld, ik zal hier zeker nog over schrijven!

 • spoorzoeker:

  http://rondehuis.blogspot.nl/

  En er komt nog veel meer boven water.

Laat een reactie achter