Archief
Artikelen

Op maandagavond 14 februari zal er in de Rode Hoed te Amsterdam een debat plaats vinden over het onderwerp “Crisis in de rechtsstaat”. Super PG Harm Brouwer gaat dan in debat met oud-rechter Willem van Bennekom, Herco Uniken Venema, (president van de rechtbank Utrecht) en VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Zij zullen aan Harm Brouwer niet deze hamvraag stellen: Was u de hoofd O.v.J. van Leeuwarden op de dag dat het lichaam van Marianne Vaatstra werd gevonden?

De gespreksleiding is in handen van Folkert Jensma, hoofdredacteur en juridisch redacteur van NRC Handelsblad. Daarom zal bovenstaande vraag uit de zaal wellicht ook niet welkom zijn. De heren Officieren van Justitie, rechters, oud-rechters en Kamerleden kunnen hun falen nu wel bedekken met dure woorden en veel bla bla, maar de criminele crisis in onze rechtsstaat wordt daarmee niet goedgepraat.

Daarom hoop ik dat toch iemand aan Harm zal vragen waarom Ali Hassan en Feik Mustafa na die wrede lustmoord vlak bij het AZC Kollum zo schielijk zijn overgeplaatst, Ali naar het uitzetcentrum Schiphol en Feik naar een ander AZC… Mocht Harm daarop antwoorden met een mond vol tanden, vraag hem dan ook even naar Jano Hassan, de neef van Ali Hassan, die in Groningen woont. Jano en de “onvindbare” Ali zijn immers samen in Groningen gesignaleerd…, terwijl de andere verdachte, Feik Mustafa, inmiddels regulier in Nederland gehuisvest is… Mocht onze Super PG op deze vragen het antwoord schuldig blijven, vraag uzelf dan eens af hoe Harm zo snel omhoog heeft kunnen vallen.

Aanvang 20.00 uur, toegang: € 15,-
Bij aankoop van een entreekaart krijgt u het boek Recht & Vrijheid van Frank Kuitenbrouwer (t.w.v. €19,90). U krijgt dus wel waar voor uw geld!
Adres: Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam,
tel. 020 6385606
Kaarten zijn nog te koop op de website van de Rode Hoed. Het café van de Rode Hoed gaat om 19.00 uur open.

Lucia de B., de Puttense moordzaak en PVV-leider Geert Wilders: de rechterlijke macht kwam vorig jaar veelvuldig in het nieuws.
Niet zelden werd daarbij stevige kritiek geuit op het functioneren van de zittende macht, schrijft Willem van Bennekom, zelf oud-rechter, in Op Drijfijs.

Politici bemoeien zich met rechtszaken, advocaten weigeren op te staan en de publieke verontwaardiging over uitspraken lijkt toe te nemen.

Staat de rechtsstaat onder druk? Verliest het oordeel van rechters aan gezag?

Het antwoord ligt nogal voor de hand, het luidt namelijk JA. De rechtsstaat staat onder druk van de Demmink-doofpot en de rechters stapelen fout op fout. De debatreeks `Haags debat aan de gracht` is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media. Er mag dus in de zaal vast wel gefilmd worden! Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met NRC Handelsblad.

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Morgen in de Rode Hoed: Crisis in de rechtsstaat”

 • localmc:

  Informatie over Officier van Justitie , mr. Joesoef Djamil ,in de zaak van Micha Kat.

  JDTV Afl.89 – De Officier – http://www.youtube.com/watch?v=QxzHu2–73Q

  Ernstiger is dat onze officier van justitie, mr. Joesoef Djamil (wie kent deze man? Wie heeft info over hem?) bron : http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/7013/op-naar-11-2-11-bart-en-nu-al-gesjoemel.html#more-7013

 • mr. drs. BOU:

  Op KLOL schrijft Wim Dankbaar:

  Knoop dit maar eens in je oren: Het was een (ge-antidateerd?) KONINKLIJK besluit om Harm Brouwer te laten vertrekken als hoofdofficier op de dag dat Marianne Vaatstra werd gevonden. Toeval bestaat echt!

  Laat Harm Brouwer vanavond maar zeggen dat journalist Marc van den Eerenbeemt van de Volkskrant zich vergiste toen hij op 14 mei 1999 opschreef dat 12 mei 1999 zijn laatste werkdag was.

  Beste Wim,

  Ik heb het nog even in het Koninklijk Besluit laten opzoeken: Harm Brouwer is met ingang van 15 mei 1999 benoemd tot president van de Utrechtse rechtbank. Vanaf 1 mei had hij de feitelijke leiding over het parket overgedragen aan de plaatsvervangend hoofdofficier.

  Vriendelijke groet,

  Evert Boerstra
  persvoorlichter

  Openbaar Ministerie
  Parket-Generaal
  Afdeling Communicatie
  Kamer 5.15
  Prins Clauslaan 16, 2595 AJ Den Haag
  Postbus 20305, 2500 EH Den Haag
  T 070 339 9848
  F 070 339 9858
  http://www.om.nl

  Heeft onze Harm zelfs 14 dagen vrijaf gekregen om de wrede lustmoord op Marianne Vaatstra in de doofpot te frummelen!

  Het artikel in de Volkskrant staat hier!

  Braaf gedaan, Harm…

  🙁 🙁 🙁 FOEI!

 • MosterdNa deMaaltijd:

  Er zijn geen kaarten meer beschikbaar,uitverkocht. zie de site van Rode Hoed.
  Ben benieuwd hoeveel politie en bijbehoren er zijn van vanavond.

 • Wil:

  Helaas was ik te laat voor een kaartje. Is er iemand die verslag uitbrengt? Ik denk dat veel mensen hier erg benieuwd naar zijn.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Wil,

  Zelf was ik er niet bij. Ik maakte alleen wat reclame in de hoop op een uitverkochte zaal. Op Klokkenluider kakelt iedereen op dit moment door elkaar en zelf ben ik uit de gratie. Niemand vraagt zich daar af waarom we sinds gisteravond niets hebben vernomen van Kat en Donkey. Ik heb al op Google gekeken of er nog nieuws is over de Rode Hoed, maar niets! Geen enkel verslag van die avond!

  Als iemand iets weet of ergens iets leest, mag ik dan het verslag of de link? Bij voorbaat mijn dank!

 • jdtv:

  Hey bou,

  geen zorgen, we zijn er nog.

  ik weet dat LOH door sommige mensen als zeer irritant ervaren kan worden, maar op zich had hij nog niet echt iets misdaan toch? LOH krijgt zijn energie juist uit dit soort discussies dus stop met voeren en geef hem gewoon de ruimte die we allemaal zouden moeten hebben om onze mening te uiten.
  Het is helaas niet altijd naar onze smaak hoe de ander denkt of zich uit. Ik heb geleerd om gewoon naar de inhoud te kijken en niet naar de vorm. Mensen moeten uit zichzelf veranderen, tips en tricks geven moet uiteraard ook kunnen. 😉
  Ik hoop dat LOH zijn kunsten eens gaat inzetten tegen de overheid in plaats van commenters en moderators.
  volgens mij zou hij stiekem nog best ver kunnen komen en ze echt tot wanhoop kunnen drijven!

  Of het nu over LOH, micha, adele of wie dan ook gaat.
  Iedereen doet het op zijn eigen manier.
  Laten we proberen naar het doel te blijven kijken i.p.v. onze energie op elkaar te richten. Dat is gewoon zonde van de tijd en nutteloos. Laten we samenwerken waar we kunnen

  kort verslagje van gisteren.
  3 agenten en een politieauto voor een gesloten deur toen ik aankwam. thema was crisis in de rechtsstaat, maar op het podium stonden een paar mannen het met elkaar eens te zijn dat het wel meeviel. hetgeen tot wat opmerkingen hierover uit het publiek leidde. op het einde kwam mohammed rabbea ook nog even binnenvallen om wat te brabbelen en daarna was het afgelopen. Zoals altijd was harm erg vriendelijk maar wel wat cameraschuw.
  Er waren wel wat momentjes, maar over het algemeen was het een erg saaie avond voor jdtv begrippen.

  De hele avond is gefilmd en zal binnenkort op jdtv verschijnen.
  heeft wat mij betreft niet echt haast eerst de filmpjes van afgelopen vrijdag en de zaterdag daarvoor nog afmaken!

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Donkey!
  Er is dus niets gebeurd.
  Maar de zaal was uitverkocht en daar was het me om te doen.
  Dat filmpje in de rechtszaal op Klokkenluider is echt GEWELDIG! Ik zal het even emedden. Vanaf minuur 11 vertelt Micha de rechters even waar het in een rechtsstaat om gaat. Edelachtbare, Openbaarheid van rechtsspraak is OPENBAAR!

  APPLAUS !!! Met dank aan JDTV. 😉

 • LordOneHoop:

  @JDTV

  “ik weet dat LOH door sommige mensen als zeer irritant ervaren kan worden, maar op zich had hij nog niet echt iets misdaan toch?”

  Dat is het hele eieren eten. LOH doet namelijk helemaal niets verkeerd, maar heeft zich in het verleden altijd moeten verdedigen tegen mensen die denken makkelijk leugentjes te kunnen vertellen, maar dan geconfronteerd worden met de LOH’s logica die die leugentje net zo makkelijk weer afbreekt. Dat word dan als heel irritant ervaren door de mensen die die leugentjes vertellen. Maar ja dan moet je dat maar niet doen he. Want al is de leugen nog zo snel…

  “Ik hoop dat LOH zijn kunsten eens gaat inzetten tegen de overheid in plaats van commenters en moderators.”

  Ach , niet alles is bekend van LOH. Je hebt geen idee. Maar je hebt wel een beetje gelijk wat die energie betreft. Het is niet altijd leuk, maar als het weer eens mogelijk bleek iets te neutraliseren dan komt er wel wat energie los. Echter, ik zoek het niet op. Het zijn altijd antwoorden op vragen of aanvallen van anderen. Over en onderschatting, dat is key hier.

  Beste Ibanna, gezien je woordgrapjes over mijn naam, denk ik dat je er zelf ook tegen zou moeten kunnen. Ik had nog niet eerder wat gepost op boublog en bij mijn eerste reactie ga je me al censureren, en dan nog wel onder valse voorwendselen. Je zal dit ook wel niet plaatsen, so be it. Grappig wel dat je me beschuldigt van schelden, wat ik niet doe, maar dat je me wel trash noemt in een comment bij klo… Is dat de balk in je eigen oog niet willen zien? Als je het vriendelijk, informatief en gezellig wil houden, waarom dan zelf wel gaan schelden? Het komt mij wat hypocriet over. En het is volgens mij niet iets wat je recht in mijn gezicht zou zeggen. Wat mij betreft hoeven we niet vervelend met elkaar om te gaan, het is in ieder geval niet mijn bedoeling. Maar zoals JDTV al opmerkt, het is de energie die je er aan geeft wat het doet groeien. Je hebt het dus zelf in de hand.

  Met vriendelijke groet,

  LordOneHoop

 • mr. drs. BOU:

  Beste Lord Wanhoop,

  Je hebt bij mij geen IP-ban. Dat is een misverstand. Ook noemde ik jou geen trash, maar in WordPress staat dat woord voor de prullenmand. Daar kan ik je reactie altijd weer uitvissen, maar dat leek me in jouw geval niet zo belangrijk. Het was slechts een one-liner, dus niet bijzonder informatief.

  Welnu, wees welkom en je kent de regels: alle informatie is welkom, liefst met een link naar de bron. Maar blijf wel on topic en wees vriendelijk en beleefd. Deze regels gelden voor iedereen.

  Ibanna, dat zal Ko leuk vinden. 🙂

  Hij heeft hier inderdaad één van de 12 IP-bans die ik in de loop der jaren heb uitgedeeld. En dan te weten dat daar ook nog spambots tussen zitten. 😉

 • LordOneHoop:

  @Ibanna

  “Welnu, wees welkom en je kent de regels: alle informatie is welkom, liefst met een link naar de bron. Maar blijf wel on topic en wees vriendelijk en beleefd. Deze regels gelden voor iedereen.”

  Dank. Ik zie e.e.a. als water onder de brug en als ervaring.

Laat een reactie achter