Selecteer een pagina

Archieven

De vluchteling: voor minister Ivo Opstelten

Geachte heer Opstelten,

Hoewel we het woord “vluchteling” meestal associëren met dictatoriale regimes in de Derde Wereld, blijkt het tegenwoordig ook van toepassing op onschuldige Nederlandse slachtoffers van uw regime. Veiligheid en Justitie zijn voor hen verworden tot Gevaar en Onrecht. Er was ooit een moment waarop men in Nederland unaniem zei: Nooit meer! Dat moment is voorbij, maar in mijn herinnering hoor ik nog de muziek van Theodorakis en de stem van Liesbeth List.

O drapetis: De vluchteling

O vluchten wil ik nu naar huis,
geen prikkeldraad houdt mij nog op.
Vlieg, hart van mij want ik ben vrij
en over land en over zee wil ik naar huis.
Ja over land en over zee wil ik naar huis.

Geef mij toch brood want het is ver.
En ver zal ik nog moeten gaan.
Over het strand, bergen en land,
zo vlucht ik verder want ik wil zo graag naar huis.
Zo vlucht ik verder want ik wil zo graag naar huis.

O christenmensen, hoort mij aan,
gelooft: ik ben geen moordenaar.
Weest niet beducht, ik ben gevlucht,
omdat omdat ik nimmer mensen doden kon.
Omdat omdat ik nimmer mensen doden kon.

Altijd wordt op hem gejaagd,
altijd vindt hij schrik en vrees.
Waar hij ook gaat, overal haat.
O mensen, hoed u voor de man, hij is gevlucht.
O mensen, hoed u voor de man, hij is ontvlucht.

O nooit was iemand zo alleen,
alleen in het land van Bertold Brecht.
Hij geeft het op, hem wacht de strop,
ook nu, ook nu heeft de SS het laatste woord.
Ook nu, ook nu heeft de SS het laatste woord.

Ik wens de heren Disselkoen en Essen veel sterkte op hun vlucht voor Gevaar en Onrecht.

7 Reacties

 1. Sjuul van Dissel

  Beste Bou

  Dat is geen godwin maar het vergelijken van de realiteit met de realiteit die plaatsvindt in het heden en verleden. Ben mijn ouders pijnlijk dankbaar dat zij mij niet gespaard hebben voor de waarheid zoals die zich voordoet. Immens barbaars waar. Maar dat waren de 50-er verzuilde jaren waarin je er echt naar moest zoeken want er was veel te verbergen; http://www.nobeliefs.com/mementoes.htm
  Maar nu hebben we dan ‘sociale media’ waarover Francisco van Jole op 17 maart 2007 het volgende over zei; http://www.2525.com/log/archives/2008/03/het_einde_van_g.html
  En alweer werd ik pijnlijk ver(r/g)ast, omdat het nooit mag worden vergeten. In geen enkele context; http://www.normanfinkelstein.com/at-what-point-does-it-become-too-close-for-comfort/

  Gelukkig is internet geduldig en gaat wat erop staat niet gauw verloren. De zaak die je hier bespreekt heb ik niet gevolgd maar Theodorakis en de stem van Liesbeth List en de beelden in die video spreken voor mij boekdelen.

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Sjuul,
  Ik ben de juridische stukken van de CEAS aan het lezen, maar ik heb intussen zo te doen met Disselkoen! Ook hij is op de vlucht, zie de laatste alinea van mijn vorige artikel. Even doorlinken, dan zie je dat het een fruitteler van 63 jaar is. Hij moet naar Polen voor een onzinnig EAB. Je weet hoe het Hörchner is vergaan. Daarom is Disselkoen nu op de vlucht. Zoiets doe je zo’n man toch niet aan!

  Antwoord
 3. Voyager

  Beste Bou

  Naar aanleiding van het artikel van Jantien de Boer, over de zaak Vaatstra, heb ik via mail contact gehad met de hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Ik heb hem daarin ook de zaak van Robert Hörchner voorgehouden i.v.m de zaken van Van Essen en Disselkoen en hem verzocht contact op te nemen met dhr Hörchner. Hij zou zich dan een goed beeld kunnen vormen van wat de beide heren te wachten staat en welk een monstrum deze overleverings wet is. Ik ben redelijk bekend met het reilen en zeilen in Polen, maar het valt mij vaak op dat veel Nederlanders vergeten dat het land nog maar kort “vrij” is. Er zijn nog altijd tal van structuren uit communistische tijd onderhuids aanwezig. Ik wacht af of de hoofdredacteur aan mijn verzoek/advies gehoor geeft.

  P.s Voor geïnteresseerden, als niet bekend met, kan het beluisteren van Carnetic India zanger Rhamnad Krishnan een aangename streling voor het oor zijn.

  Mvr gr

  Voyager

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Beste Voyager,

  Dank je wel, dat is goed werk! 🙂

  Als je het oor zou willen strelen, plaats hier dan even een link naar een YouTube.

  Bij voorbaat mijn dank. 😉

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Micha Kat over minister Ivo Opstelten:

  Vanochtend hebben we minister Ivo Opstelten (Kindermishandeling en Pedofilie) opgevangen toen bij vanuit zijn chateau in Kralingen in zijn dienstauto stapte. We probeerden hem een Demmink-flyer aan te bieden. Hij weigerde hem aan te nemen. We vroegen: “Hoe gaat het met de samenwerking met Demmink?’ Hij antwoorde: “Uitstekend” of woorden van gelijke strekking. “Maar het is een crimineel!” riepen wij. “Een kinderverkrachter! En u bent voorzitter van de stuurgroep Aanpak Kindermishandeling! Hoe kan dat nou?”

  Binnen kort op JDTV. 🙂

  Antwoord
 6. Onno Dekker

  Ik walg van de vele sociopaten aan de top in Nederland.
  Feiltelijk kan eenieder opgepakt en gedeporteerd worden
  voor legaal handelen in Nederland.
  Het zij zo!
  Maar waar ik op wacht is een EUB voor de heer Dement,
  want dat kan ook zo uit de lucht vallen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën