Archief
Artikelen

Toen Dr. Semir Osmanagić in 2005 de Bosnische piramides ontdekte, riep de wetenschappelijke wereld dat het een hoax is. Osmanagić is geen archeoloog, maar een zakenman. Hij is echter zeer geïnteresseerd in piramides en hij heeft er vele bezocht. Over de Bosnische piramides schreef hij in 2007 een boek waarin hij piramides koppelde aan buitenaardse wezens en 2012. Geen enkele wetenschapper neemt dat serieus. Wat hij in Bosnië opgraaft is echter wel opmerkelijk. Zijn dit natuurlijke structuren, of is het een bewust aangelegd bouwwerk?

Mijn vorige artikel hierover werd gelinkt op Zaplog, hoewel ik er zelf niet meer welkom ben. Men denkt dat Grenswetenschap mijn bron is, maar ik heb me laten overtuigen door de lezing van Osmanagić. Deze heb ik twee maal bekeken en de tweede maal heb ik hem talloze malen stilgezet om de foto’s te bekijken. Vooral het plaveisel van de weg naar de Maantempel is indrukwekkend regelmatig en de weg lijkt horizontaal te liggen. Kan een geoloog daar een natuurlijke verklaring voor geven? Ook de tunnels lijken door mensen gegraven, te meer omdat men daar stenen vindt met inscripties. Als dit een hoax zou zijn, dan is Osmanagić niet alleen een gewiekste bedrieger, maar ook zouden talloze mensen medeplichtig zijn. Daarom ben ik toch maar eens verder gaan kijken.

Als argument voor een hoax werd her en der genoemd dat Europa tot 12.000 jaar geleden bedekt was met een ijskap, maar dat is niet waar. Deze ijskap begon te smelten omstreeks 14.700 jaar geleden en op Bosnië heeft hij nooit gelegen. De ijskap lag over Scandinavië, ook Ierland, Schotland en Noord Engeland lagen onder het ijs, Nederland was nog net ijsvrij, maar Denemarken lag onder het ijs en de grens liep van daar door Noord-Duitsland en Polen naar Nordvik aan Noordelijke IJszee. Vanuit de Alpen bedekte een kleinere ijsmassa Zwitserland en delen van Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Duitsland, maar Bosnië was ook daar niet bij. Tijdens het warmere Bølling-Allerod (14.700 – 12.800 jaar geleden) kan Bosnië zelfs een aangenaam klimaat hebben gehad. Deze warme periode van bijna 2000 jaar eindigde met een kosmische ramp: het Younger Dryas event.

De Bosnische piramides zouden zijn bedekt met sediment, waarvan de onderste laag ongeveer 12.000 jaar oud is. De koolstofdatering is volgens Osmanagić verricht in drie laboratoria en in elk geval twee daarvan zouden wijzen op een ouderdom van 12.000 jaar. Maar waar zijn de officiële rapporten van deze dateringen? Deze worden doorgaans gepubliceerd. Op de websites over de Bosnische piramides heb ik deze artikelen echter niet gevonden. Wie weet waar ze zijn? Als Osmanagić een serieuze onderzoeker is, dan zal hij ze zeker publiceren. Zonder dat blijft de mogelijkheid van een hoax bestaan.

De vorige video stamde uit 2008. In 2010 hebben zo’n 500 mensen in een zomerkamp aan de opgravingen meegeholpen. Natuurlijk wil ik graag weten of dit een hoax is, want als het waar is, dan heeft dat enorme consequenties voor de archeologie en de oude geschiedenis van onze menselijke beschaving. De volgende video’s zijn van meer recente datum of geven anderszins aanvullende beelden. Ze wekken op mij niet de indruk dat Dr. Semir Osmanagić de boel bedriegt. Ze versterken slechts mijn gedachte dat dit geen natuurlijke bergen of heuvels zijn, maar door mensen aangelegde structuren. Als de C14 dateringen inderdaad wijzen op 12.000 jaar geleden, dan stammen deze bouwwerken uit dezelfde tijd als Göbekli Tepe. En dat zou dan weer betekenen dat deze beschaving zich veel verder uitstrekte dan men tot nog toe aanneemt! Volgens Osmanagić was hij wereldwijd.

Bosnian Pyramid Of The Moon Brush (4 jaar geleden)

Bosnian Pyramid of the Moon, Sonda 20

Dr Semir Osmanagic @ Vratnica Tumulus (sept. 2010)

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Nogmaals de Bosnische piramides: een hoax?”

 • Pyramides..

  meer documentatie : The Pyramid Code

  Playlist : http://www.youtube.com/view_play_list?p=6C0BEFE6E2808530

  Interview wiith CARMEN BOULTER :

  http://www.youtube.com/watch?v=NLIJMlb7-zk

  Also very intresting is the pyramide researcher : John Anthony West

  John Anthony West goes on a tour of Egypt to show how the egyptian symbols & myths have hidden meaning that are only now being understood, & how the Mystery School of Egypt is responsible for not only most if not all great western thinkers, but religions like Judaism & Christianity, & also secret societies such as Freemasonry & Rosicrucianism

  here his first part of an eight parts series :

  http:
  //lmc-doc-c.blogspot.com/2009/11/magical-egypt-1.html

  Also i hope Dr. Semir Osmanagić is aware of the work of Marko Pogačnik and his more then intresting work..

  The Hologram of Europe

  http://www.youtube.com/watch?v=MS1Iyoz-iRI

  The Hologram of Europe is composed of 27 stone pillars for the 27 member states of European Union, 6 additional pillars for those countries or regions that function outside the Union yet belong to Europe and one lithopuncture stone for Ljubljana, the host of the project.

  more info : http://www.evolver.net/user/localmc/blog/marko_poga%C4%8Dnik

  playlist : http://www.youtube.com/view_play_list?p=03737C1A6C89CDCB

  localmc

 • mr. drs. BOU:

  Beste Localmc,
  Dank je wel. Met de Pyramid Codes ben ik ook al eens bezig geweest, maar ik kwam er niet uit. Het is ook nogal een lange serie! Ik zal het nogmaals bekijken, inclusief jouw links. Het hoort een beetje bij de Tesla-technologie, ook al zo’n onderwerp dat achter de schermen in de wachtrij staat. Geen gemakkelijke kost voor mijn eenvoudig denkraam. 😉
  Gisteren tuimelde ik ook in een Kroatische TV-uitzending met Osmanagić. Dezelfde elementen als in de Pyramid Codes… Vanmorgen nogmaals rustig bekeken, zie mijn nieuwe post.
  Interessante materie, dat wel! 🙂

 • mr. drs. BOU:

  Op WantToKnow staat nu een lang artikel over de Bosnische piramides:

  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/de-bosnische-piramides-een-grote-hoax/

 • mr. drs. Bou:

  Er is een nieuwe film over de Bosnische piramides. Wat ze daar vinden, is werkelijk prachtig! Ongeveer 15.000 jaar oud en zeker door mensen gemaakt!

  Bosnian Pyramids – International Validation duurt 20 minuten.

 • Boudine:

  Door wie zijn de mysterieuze Bosnische piramides gebouwd?

  Dr. Semir Osmanagic leidt een door de overheid gefinancierd opgravingsproject dat meer informatie moet gaan verschaffen over de piramides in Visoko in Bosnië en Herzegovina.

  Hoewel niemand precies weet wie de Bosnische piramides in Visoko heeft gebouwd, komt er wel steeds meer bewijs dat ze zijn gemaakt met een extreem hoogontwikkelde soort cement met unieke eigenschappen. Wellicht weten we na de werkzaamheden deze zomer meer over de piramides.

  Met meerdere video’s. Het blijft een boeiende kwestie en zeker geen hoax! Alleen is het woord piramide misschien wat misplaatst. Het lijkt in elk geval iets dat door mensenhanden is aangelegd.

Laat een reactie achter