Archieven

De Corporatie nu Nederlands ondertiteld

The Corporation is een Canadese documentaire uit 2003 over de persoonlijkheid van rechtspersonen. Rechtspersoonlijkheid betekent dat bedrijven kunnen handelen alsof het personen zijn. Ze kunnen kopen en verkopen, mensen in dienst nemen en weer ontslaan, goederen en diensten leveren en zo voort. Het zijn uiteraard geen echte personen, maar organisaties. Ze kunnen niet sterven en je kunt hen niet in de gevangenis stoppen, maar volgens de wet kunnen ze zich verder gedragen als echte mensen. In The Corporation worden ze daarom geanalyseerd op hun persoonlijkheidskenmerken. Dan blijkt dat deze rechtspersonen zich gedragen als psychopaten!

In 2008 is deze documentaire al eens op BOUblog geplaatst. De volledige versie duurt 3 uur, maar deze is verdwenen van Google Video. Hij staat nog wel op YouTube, in 23 delen. Op zoek naar een betere versie, bleek The Corporation te zijn ondertiteld in het Nederlands. Deze belangrijke documentaire is een Must See voor iedereen! Hij is gebaseerd op het boek The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power door Joel Bakan.

De Corporatie deel 1 duurt een uur en 25 minuten.


Watch The Corporation deel 1 Nederlands ondertiteld in Educational  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

De Corporatie, deel 2 duurt een uur.


Watch The Corporation deel 2 in Educational  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

1 Reactie

 1. Eheu

  En deze over ‘Echelon’ kan hier ook heel best (ook omdat er alle ruimte is).

  Groetjes
  Eheu

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/echelon_de_geheime_macht-privatisering_door_de_vs_van_alle_geh._diensten

  Franse documentaire (door mijzelf vertaald en ondertiteld) uit 2002 van de culturele zender Planète over het Echelon spionage-netwerk.

  NSA en CIA-whistleblowers en een paar onderzoeks-journalisten van formaat doen een boekje open over de aard, de werking en het doel van dat STAATS-GEHEIME netwerk, dat een volkomen illegaal en totalitair systeem van inbreuk en manipulatie op en van ieders privé-leven wereldwijd behelst, maar waarvan ‘U’ in uw grenzeloze zelfoverschatting en pseudo-verlichte pienterheid (‘berekendende burger’ gelijk u zichzelf wenst) en zorgeloosheid niets wil weten, wrschl. omdát u in die zelfde hoedanigheid uw ‘zelfgekozen’ volksvertegenwoordigers de volmacht hebt gegeven om u zelf ‘in naam van u zelf’ op de meest krankzinnig misdadige wijze te laten verneuken en, wat erger is, ánderen die dat anders dan uzelf wellicht helemaal niet verdienen, mét u.

  Midden in de 2e WO werd het telecom-spionage verbond UK-USA opgericht. Na de oorlog sloten Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zich daarbij aan. In de jaren 50 werd in het geheim de allergrootste en machtigste spionage-dienst ooit opgericht, de NSA (die alle kenmerken van een gesloten sekte vertoond). Na het Watergate schandaal werd door de Am. Church-committee, een onderzoeks-commissie van de Senaat die ook het toen m.o.m. boven water komende MK-Ultra schandaal (dat is interessant,- zie mijn andere artikelen over mind control en geheime ‘surveillance’ operaties als COINTELPRO) onderzocht, het illegaal afluisteren van burgers verboden. De diensten beloofden netjes ‘dat het nooit meer zou gebeuren’, maar tegelijkertijd werd begonnen, ook weer in het geheim, met het opbouwen van het Echelon spionage-systeem dat gebruik maakt van electro-magnetische straling om via satellieten het telecom-verkeer af te luisteren. Omdat dat een staatsgeheim project betrof, konden allicht alle wetten en beloften die als gevolg van het MK-Ultra schandaal aangeroepen waren ter verdediging van de rechtsorde en de rechten van de burger, opnieuw even gemakkelijk met voeten getreden worden.

  Tijdens de Koude Oorlog werden zo stelselmatig alle ‘anti-Westerse’ ‘activisten’ en organisaties wereldwijd afgeluisterd.

  Na de val van de Muur, werd het wereldwijde systeem geïntegreerd in de ‘politiek’ van het ‘vrijhandels-kapitalisme’, wat in feite inhield dat de spionage-diensten werden geprivatiseerd in een context waarin de politiek feitelijk door de corporaties bepaald werd, d.w.z. waarin er voortaan sprake was van een ‘corporate State’. Vanaf dat moment was er sprake van een totale ‘economische oorlog’ waarin in feite de machtigste spionage-dienst (dwz de NSA) tenslotte de dienst uitmaakt, en iedereen die een bedreiging vormt voor de grote VS-‘based’ multinationals m.b.v. dat spionage-netwerk bespioneerd wordt en tenslotte getracht te ‘neutraliseren’. Met dit grote verschil met de tijd van de ‘Koude Oorlog’ dat er nu helemáál geen politieke controle meer is over het doen en laten van spionage diensten. En dat ‘iedereen iedereen afluistert’ in een wereld waar ‘morele waarden’ geen enkele betekenis meer hebben, of tenminste geen enkel reëel gewicht meer.

  Verschillende whistleblowers uit landen in het Echelon spionage-verbond hebben aan den lijve ondervonden wat daarvan de consequenties zijn: ze worden zonder pardon aan de kant gezet en kapot gemaakt. Dat paranoïde mechanisme past helemaal in het ‘plaatje’ van andere docu’s die ik vertaald/ondertiteld heb over geheime diensten en hun vaak met georganiseerde misdaad én ‘anonieme’ corporate machten samen gepleegde sabotage van de rechtstaat en de democratie.

  ‘Welcome tot the machine!’

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën