Archief
Artikelen

Op Al Jazeera staat een documentaire over WikiLeaks en de gevolgen voor Irak. Deze verscheen in oktober 2010, vóór de recente heisa rond WikiLeak en de arrestatie van Julian Assange. Op dit moment roepen sommigen dat WikiLeaks niet betrouwbaar is. Voor Micha Kat staat reeds vast dat Wikileaks een grote bedrieglijke CIA- en Mossad-aangestuurde operatie is. Een Engelstalig bericht zegt dat WikiLeaks wordt aangestuurd door de Rothschilds. Is Wikileaks — a Big Dangerous US Government Con Job??? De reportage van Al Jazeera laat een andere kant van WikiLeaks zien.

Ook John Pilger staat lijnrecht achter WikiLeaks en Julian Assange. John Pilger: Global Support for WikiLeaks is “Rebellion” Against U.S. Militarism, Secrecy:

The award-winning investigative journalist and documentary filmmaker John Pilger is one of many high-profile public supporters of Julian Assange and his organization WikiLeaks. Pilger has attended Assange’s court proceedings in London and has offered to contribute funds for his more than $300,000 bail. Pilger’s latest film, The War You Don’t See, includes interviews with Assange. Pilger says that WikiLeaks is revolutionizing journalism and galvanizing public opinion to stand up to global elites.

Al Jazeera kreeg dank zij WikiLeaks toegang tot bijna 400.000 geheime Amerikaanse documenten. Deze bestrijken zes jaar van de oorlog in Irak. In tien weken tijd heeft Al Jazeera, samen met het Bureau of Investigative Journalism in Londen, tienduizenden van deze documenten gelezen. Ze gaan vooral over de dagelijkse gebeurtenissen, maar gezamenlijk geven ze ook inzicht in het totaalbeeld.

Deze indringende reportage gaat over marteling en moord, over de manier waarop de VS dit in de doofpot stopt en over de Wikileaks waaruit een heel ander beeld verschijnt, dan de Amerikaanse legertop naar buiten brengt. Het gaat ook over censuur in Irak, journalisten die de waarheid spreken, worden gearresteerd en gemarteld. Uit de mails blijkt dat de huurlingen van Blackwater mensen neerschieten zonder dat iemand er iets van zegt. Blackwater verdient geld als water aan deze oorlog.

Deel 2 gaat over Al Qaida, een Soennitische terreurgroep in Irak. Deze mensen werden getraind in Syrië en betaald uit criminele activiteiten, zoals afpersing en ontvoering. De publieke opinie in Irak en Iran heeft zich tegen deze terreur gekeerd, Al Qaida heeft nog maar nauwelijks aanhang. Premier Nouri al-Maliki van Irak blijkt niet geliefd bij de Amerikanen. Uit de WikiLeaks blijkt dat ook zij hun bondgenoot beschouwen als een crimineel. Ook is Iran betrokken bij de oorlog in Irak. Shi’itische terreurgroepen worden volgens de WikiLeak-mails vanuit Iran bewapend. En de precisie-bombardementen van de Amerikanen blijken minder precies als men ons wil doen geloven. Volgens de VS worden daarbij geen burgers gedood, maar niets is minder waar. Als voorbeeld dient de aanval op Fallujah (in november 2004).

Deze WikiLeaks brengen ons weliswaar niets nieuws, maar ze bevestigen wel wat we al wisten. De Amerikaanse diplomaten en officiële functionarissen in Irak weten dat óók! Ze willen alleen dat wij het niet weten… Naar de moorden op onschuldige burgers wordt daarom geen onderzoek gedaan.

WikiLeaks: The Secret Iraq Files duurt anderhalf uur.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

24 Reacties op “Al Jazeera: WikiLeaks en de Irak-bestanden”

 • petje:

  Onderstaande conclusies in het meest recente artikel op de buitengewoon goede Zonnewind website (ook te vinden op: http://www.oudemedia-nieuwemedia.nl/)hebben mij overtuigd dat Wikileaks een valse vlag operatie is:

  -Julian Assange wordt als 20-jarige hacker gearresteerd
  -hij wordt daar nooit voor veroordeeld
  -10 jaar later duikt hij vanuit het niets op met een internationaal netwerk van klokkenluiders dat toegang heeft tot de meest onwaarschijnlijke lekken uit de wereld van de politiek, diplomatie, defensie en het zakenleven
  -Assange ondersteunt het officiële verhaal over 11 september en houdt zo bepaalde organisaties de hand boven het hoofd
  de spectaculairste hoeveelheid lekken is beschamend voor vrijwel alle landen op de wereld
  -alleen Israël komt er goed vanaf
  -de lekken ondersteunen de plannen van Israël, dat de Westerse wereld al jaren probeert aan te zetten tot een aanval op Iran
  de wereld van de bloggers en alternatieve media is verdeeld over de zaak
  -politici die meer controle over het internet willen hebben een nieuwe stok om mee te slaan
  -de elite heeft enige tijd een nieuw propagandamiddel in handen nu de gevestigde media door vrijwel niemand meer serieus genomen worden
  -Assange opereert vanuit de City in Londen, het financieel centrum van de wereld en hoofdkwartier van de rijkste (Joodse) familie ter wereld
  -een peperduur advocatenkantoor dat eveneens voor die familie werkt neemt de verdediging van Assange op zich wanneer deze als ‘geloofwaardige’ dekmantel ‘zogenaamd’ wordt aangeklaagd wegens verkrachting
  -…

  http://www.zonnewind.be/internet/advocaat-julian-assange-wikileaks-stephens-rothschild.shtml

  Bekijk ook: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7TheJPboU4c (Sex, Lies, Iran, Israel and WikiLeaks)

 • petje:

  Dit is het sterkste argument inzake Wikileaks als hoax:
  de elite heeft enige tijd een nieuw propagandamiddel in handen nu de gevestigde media door vrijwel niemand meer serieus genomen worden

 • petje:

  Meer fundamentele kritiek op Wikileaks van de hand van Indiase journaliste Lila Rajiva die in de VS woont en werkt:
  http://www.veteranstoday.com/2010/12/12/the-case-against-wikileaks-i/
  http://www.veteranstoday.com/2010/12/12/the-case-against-wikileaks-ii/

 • petje:

  De zogenaamd anti-semitische en holocaust ontkennende con artist Israel Shamir – what is in a name – en zijn zoon behoren tot de directe entourage van Wikileaks..:
  http://aangirfan.blogspot.com/2010/11/israel-shamir-is-fake.html
  Vreemd gezelschap for sure.
  Zie ook Kleintje Muurkrant over deze vreemde snuiters.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Petje,

  Natuurlijk zit er een raar luchtje aan die WikiLeaks. De bovenstaande docu van Al Jazeera vertelt ons immers niets wat we niet reeds wisten. Alleen de MSM doen alsof ze nu de waarheid en niets dan de waarheid spreken!

  Dank voor je links naar Lila Rajiva, dat was wel weer heel verhelderend! Zelf zie ik WikiLeaks meer als een storm in een glas water. Much adoo, maar er verandert niets! Zoals gewoonlijk verdeelt de publieke opinie zich in voorstanders en tegenstanders, maar de VS trekt zich echt niet terug uit Irak wanneer Al Jazeera aan de hand van WikiLeaks laat zien wat voor zooitje het is.

  Lees ook John Pilger over de manier waarop Assange wordt vervolgd:
  http://www.informationclearinghouse.info/article27087.htm

  En de steunbetuigingen aan Assange:
  http://www.informationclearinghouse.info/article27092.htm

  Kortom, iedereen heeft het er maar druk mee! En zo voort… Intussen horen we nauwelijks iets over die 12.300 miljard dollar die Ben Bernanke heeft verspreid.

  Luister dus niet naar wat ze zeggen, luister liever naar wat ze NIET zeggen!

 • petje:

  De eigenaar (James Vaughn Lockhart Smith) van het landhuis waar Assange huisarrest krijgt wordt journalist genoemd in de MSM maar is eigenaar van de Frontline Club wat een soort makelaar is voor embedded journalisten in oorlogsgebieden. De man zelf is een militair in ruste wat ook niet zonder belang is in deze zaak..
  http://aangirfan.blogspot.com/2010/12/assange-shamir-disinformation-agents.html

 • petje:

  The Frontline Club is the London hub for a diverse group of people united by their passion for the best quality journalism. It is home to over 200 talks and screenings a year. With our elegant restaurant serving the best of British cuisine and our members’ bar, Frontline is a unique place to discuss, debate and be inspired.

  http://frontlineclub.com/

  Kortom zooooooooo MSM als maar kan..

 • petje:

  Volgens redacteur Gordon Duff van Veterans Today is er niets authentiek aan Wikileaks. Ook veel van de de documenten zijn vervalst:
  http://aangirfan.blogspot.com/2010/12/wikileaks-interview-with-gordon-duff.html

 • petje:

  Ik denk dat John Pilger zich vergist heeft in zijn geslepen mede Australier. Hij kan nu ook moeilijk anders dan daaraan vasthouden omdat anders zijn anti oorlogsfilm de mist in gaat.
  Hij zal vrijwel zeker zijn standpunt over Wikileaks in de nabije toekomst veranderen, denk ik.

 • petje:

  Wippie in Ellingham Hall
  zaterdag 18 december 2010
  Wippie Assange is terug op de plek waar hij zich maanden voor zijn arrest al zogenaamd schuilhield en geen smurf hem zogenaamd kon vinden. Ellingham Hall in Suffolk. Eigendom van Henry Vaughn Smith, die als kapitein een tijdlang met een sabeltje mocht rondrennen bij de Grenadier Guards en daarna onderandere als freelance motor van de Frontline Club fungeerde. Zou je misschien denken dat het om een club gaat die in Londen bij elke actie tegen de overheid vooraan staat met keien en molotovs, maar dan swaffel je de stoeprand ernstig mis. Het gaat om zo’n 1500 luitjes die als intellectueel door het leven gaan en zich sterk maken voor onafhankelijkheid en transparantie. Zoiets als Kleintje Muurkrant, maar dan anders.
  Net als de gesneuvelde babbelbox “Het Gesprek” van Wippie-fan Derk Sauer kan je op de website van de Frontliners live interviews volgen met allerlei lieden die uitblinken in onafhankelijkheid en transparantie. Zoals bijvoorbeeld de uit Rusland gevluchte voormalige autohandelaar Boris Berezovsky (1) en de met een hapje plutonium om het leven gebrachte Russische ex-spion Alexander Litvinenko.
  Gezien zijn langdurige verblijf in Vaughn Smith’s aangename stulp mogen we met enige zekerheid aannemen, dat Wippie van daaruit de 250.000 cables van het State Department losliet. Die allemaal nageplozen en geredigeerd moeten worden door bevriende journalisten als Israël Shamir. Tot de eerste shift daarvan behoorden de fabuleuze berichten dat Rusland een mafiastaat is en “Fats” Putin een stinkend rijk geworden mafioso. Om nog maar te zwijgen over de Chinese en Iraanse “onthullingen”.
  Wippie zegt dat hij de bronnen van al die cables niet kent. Goed zo. Volhouden Wippie!

  (1) Zie voor een curieuze link met Nederland de artikeltjes Shady 55 en 69

  http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/JNMP1292666666.html

 • mr. drs. BOU:

  Naomi Wolf vs. Jaclyn Friedman: Feminists Debate on the Sexual Allegations Against Julian Assange

  Democracy Now, 20 december 2010

 • De eigenaar (James Vaughn Lockhart Smith) van het landhuis waar Assange huisarrest krijgt wordt journalist genoemd in de MSM maar is eigenaar van de Frontline Club wat een soort makelaar is voor embedded journalisten in oorlogsgebieden. De man zelf is een militair in ruste wat ook niet zonder belang is in deze zaak.. http://aangirfan.blogspot.com/2010/12/assange-shamir-disinformation-agents.html

 • Dit is het sterkste argument inzake Wikileaks als hoax: de elite heeft enige tijd een nieuw propagandamiddel in handen nu de gevestigde media door vrijwel niemand meer serieus genomen worden

 • petje:

  Zou John Pilger al begrijpen dat hij bij de neus genomen is door slick Julian? Ik weet vrij zeker van wel. Ieder kan zich vergissen in een psyop van de omvang van 9-11.

  Latest Wikileaks Psyop Maneuver: Providing Israel With Another Useful Existential Threat
  Posted on December 24, 2010 by willyloman
  by Scott Creighton

  It is my sincere hope that this latest ploy by Julian Assange finally exposes this Wikileaks psyop to journalists like Pilger and Greenwald.

  By giving this arbitrary and pointless deadline, by creating an existential threat which can only benefit AIPAC lobbyists, Assange has finally exposed his purpose in such a way as there cannot be any more question as to what that purpose ultimately is: the end of the free and open internet.

  ——

  UPDATE: A Raw Story headline completely misrepresents the substance of the article.

  Israel destroyed Syrian nuclear reactor in 2007, leaked cable reveals

  But the facts within the article show us how the Wikileaks psyop is still working to the advantage of Israel by promoting old, tired propaganda as “fact”.

  “On September 6, 2007, Israel destroyed the nuclear reactor built by Syria secretly, apparently with North Korea’s help,” then US secretary of state Condoleezza Rice wrote in the cable published in Yediot Aharonot newspaper.

  “Our intelligence experts are convinced that the attack targeted by the Israelis is in fact an atomic reactor of the same type built by North Korea in Yongbyon,” she wrote in the message dated April 2008.

  “We have good reason to believe that the reactor was not built for peaceful purposes,” she said, adding the attack came only weeks before the reactor was to become operational. Raw Story

  Here is some “truth” being revealed by Wikileaks – a statement by Condi Rice which exonerates Israel for the aggressive and illegal strike on a Syrian facility in 2007 which also serves the dual purpose of implicating North Korea at a time when the U.S. and South Korea are doing everything they can to create a reason to “regime change” that nation.

  This cable exposes nothing that we didn’t already know about the 2007 attack on the Syrian facility and actually promotes the previously debunked U.S. and Israeli claim that it was a reactor being made for weapons manufacturing purposes.

  Clearly this is just more pro-Israel, anti-North Korea propaganda.

  UPDATE 2: This shit is so f*cing stupid, it must be being written by a 12-year-old. Now Manning the Magnanimous, is hoping that you will wish for a Happy Christmas for all the troops AND his captors at the detention center who, according to him, are torturing him. Gimmie a fucking break.

  “I ask that everyone takes the time to remember those who are separated from their loved ones at this time due to deployment and important missions.

  “Specifically, I am thinking of those that I deployed with and have not seen for the last seven months, and of the staff here at the Quantico Confinement Facility who will be spending their Christmas without their family.” Raw Story

  I guess the propagandists writing this drivel figure they got everyone eating out of their hands because of writers like Greenwald and Pilger swallowing this shit hook line and sinker, so they might as well pepper all their sappy propaganda with even more sappy propaganda.

  http://willyloman.wordpress.com/2010/12/24/psyop-assange-updates/

 • petje:

  Michael Moore heeft ook de nodige flappen overgemaakt naar Wikileaks.
  Wie is de agent van Michael Moore: Ari Emanuel, de broer van Rahm Emanuel, (voormalig) stafchef van president Obama himself..
  Dus steeds weer zionisten. Wordt de wereld dan toch beheerst door..?

 • mr. drs. BOU:

  Even een ouder bericht van vlak voor de kerst (ik loop wat achter):

  Bradley Manning An “Ethical Giant”

  Manning Speaks About His Conditions

  Het artikel is ook het lezen waard!

 • mr. drs. BOU:

  En een artikel van Donkerdoorn op Zapruder:

  Waarmee de vraag opdoemt: als Assange weet dat westerse kranten zich onderwerpen aan censuur en de Amerikaanse diplomatieke documenten ook politiek kunnen inzetten, waarom dan alleen het pakket aan hen aanbieden? Assange blijft het antwoord schuldig. Zoals ook onduidelijk is waarom wikileaks na 10 december niet zelf begint met het openbaar maken van documenten (10 december is deadline voor de wikileaks deal met de 6 kranten). Wikileaks laat ook nog eens steken vallen. Documenten over de Duitse linkse politicus Gregor Gysi zijn op wikileaks niet te vinden, ondanks publicatie in Der Spiegel (Gysi vertrouwt de VS toe dat links niet zomaar uit de NATO wil stappen).

  Ondertussen duiken de nodige “leks” van de lek op. De Noorse krant Aftenposten zegt 250.000 documenten in bezit te hebben, Al Ahbar uit Libanon 183 cables van ambassades in Irak, Egypte, Libanon, Mauretanië, Marokko en Tunesië en in Nieuw Zeeland heeft de Herald on Sunday delen. Of dit werkelijk officiële documenten zijn, weet niemand.

  Ook is het onduidelijk waarom wikileaks wederom zes maanden tijd nodig heeft om de “Israël” cables te publiceren. De speculatie zal daarom niet zo snel verdwijnen. In zes maanden kan veel worden doorgehaald, ingekort, verzwegen of verdwijnen.

 • mr. drs. BOU:

  Deze YouTube is geen WikiLeaks, maar wel immens triest!

  Trashed in Iraq: ‘Look what they’ve done to us!’

 • mr. drs. BOU:

  In zijn maandagmorgenbriefing zegt Donkerdoorn het volgende over WikiLeaks:

  Eigenlijk is het erg vermakelijk dat de Noorse krant Aftenposten ook de wikileaks “cables” in bezit heeft en gretig eruit publiceert. Nu komen opeens zaken boven die de zorgvuldig “cherry-pickende” grote vijf (The Guardian, The New York Times, Le Mond, Der Spiegel, El Pais) liever in een bureaula laten liggen. Oke, het rechtse Aftenposten kwam eerst met het verhaal over de door Syrië betaalde demonstranten tegen de Deense “Mohammed Cartoons” maar het spionage-satelliet project van Duitsland en de VS is iets wat Der Spiegel liever niet openbaar maakt. Zoals nu de Israëlische steekpenningen rond de blokkade van de hongerende Gazastrook.

  Ondertussen slaat empire weer terug en wil persoonlijke informatie van twitteraars die wikileaks volgen. Google en Facebook hebben mogelijk ook dergelijke verzoeken van de Verenigde Staten ontvangen.

  Lees voor de links de tweede alinea van het artikel op Zapruder.

 • petje:

  Onderstaande posting (uit april 2010 notabene) op een Amerikaanse weblog over het onderwerp wikileaks (geen link helaas)geeft een aantal zeer verhelderende links over dit nieuwe klokkenluidersverschijnsel met een schijnbaar sinistere achtergrond. Zijn er al voor Israel negatieve cables gelekt. Over de opslag van kernwapens bv.? Wel voldoende cables die negatief zijn voor facties binnen de Palestijnen. Dat wel..:

  The fact that the most entrenched of the establishment controlled media has universally trumpeted the WikiLeaks organization which purports itself as a “rouge anarchy information source” certainly raises red flags about the operation being a controlled opposition front, but more importantly evidence exits such as an individual who left the organization in 2007 claiming it is a CIA front group, and also links existing between George Soros’ “Open Society Institute” activities and the organization..

  A recent audio interview of Wayne Madsen with written description:

  http://www.newsofinterest.tv/audio_pages/aj_madsen_2010_04_01.php

  A written summary of a chapter from the book “Do As I Say, Not as I Do” talking about the unethical activities of George Soros ( with references ):

  http://www.newsofinterest.tv/neocon_globalist/daisnaid/daisnaid_soros.php

  Also a summary of the video “Behind the Big News,” talking about establishment CFR control of the mainstream media:

  http://www.newsofinterest.tv/video_summaries/behind_the_big_news.php

Laat een reactie achter