Archief
Artikelen

Webster Tarpley is een schrijver die zeer kritisch staat tegenover de politiek van de VS. Hij is beroemd geworden met het boek: George Bush: The Unauthorized Biography, dat hij samen met Anton Chaitkin in 1992 schreef, maar dat pas in de jaren na 9/11 de aandacht kreeg die het verdiende. Ook zijn website is beslist een bezoekje waard. In 2008 verscheen zijn boek: Obama, the Postmodern Coup (pdf). Daarin stelt hij dat Obama een creatie is van de CIA en in dienst staat van de grote corporaties. Obama werd als student aan de Columbia Universiteit in New York gerekruteerd door Zbigniew Brzezinski. Over zijn studie aan deze gerenommeerde universiteit bewaart Obama het diepste stilzwijgen!

In de volgende video uit 2008 doet Tarpley een aantal voorspellingen over de politiek van Obama, die voor een groot gedeelte reeds waarheid zijn geworden. De huidige machtspolitiek van de VS richt zich volgens Tarpley tegen Rusland en China. Dit doet men niet door rechtstreekse aanvallen, maar door andere landen waar Rusland en China economische belangen hebben, te destabiliseren.

The men behind Barack Obama duurt 19 minuten.

In mei 2008 heeft Daan de Wit, de schrijver van Deep Journal, een interview gehouden met Tarpley. Op de website van Deep Journal valt dit zowel te beluisteren als na te lezen. Daarin staan meer achtergronden bij de bovenstaande video, zie bij voorbeeld deze uitspraken:

The only way to know anything about Obama is to look at his advisors and to look at these people around him. And the overwhelming thing you see around him is what I would call ‘left CIA’. And let me just try to explain this.

The right-wing CIA is clear to everybody. The right-wing CIA is for example the force that brought you 9/11. You can think of the spectacular terrorist events of 9/11 as a provocation staged by the right-wing CIA in order to get the pretext for war, for attacks in Afghanistan, Iraq and all the rest. That is the right-wing CIA. Now there is also a left wing. The left wing is made up of the National Endowment for Democracy, the Brzezinski faction, the Soros foundations and in particularly this institution called The Albert Einstein Institution, with its head Gene Sharp. These are the people who organize color revolutions, coup d’états under human rights cover, invasions under human rights cover and things of this sort.

Now, the obvious courses are first of all, a global warming tax, a carbon tax, that will further cut into the standard of living, then probably a Third World solidarity tax. So with Obama they are going to say: “We’re gonna teach you now into savage austerity, killer austerity, in the name of the polar bears, the ice cap and the Third World.” Now the trick of course is that none of this money will go for the polar bears, the ice cap and the Third World. It will go into the pockets of David Rockefeller, George Soros and other Wall Street thugs, who are running Obama. Because that is what Obama is today, you can look at the cast of characters.

Naar aanleiding van het verschijnen van de autobiografie van George W. Bush werd Tarpley onlangs geïnterviewd door George Galloway.

George Galloway interviews Webster Tarpley on George W. Bush duurt 10 minuten.

Naar aanleiding van de laatste WikiLeaks praatte Tarpley onlangs met Alex Jones. In november van dit jaar verscheen er een interview (ook met Alex Jones, maar die komt zelf niet in beeld) waarin Tarpley zijn visie geeft op de huidige economische politiek en welke gevolgen dit zal hebben voor het komende decennium. Tarpley is beslist niet optimistisch. Hij zegt dat men via het IMF en de Special Drawing Rights een wereldwijde economische dictatuur wil vestigen. Daarom moet eerst de VS failliet, zodat het IMF zijn voorwaarden kan stellen.

De politiek in het Midden Oosten gaat volgens Tarpley ook niet langer over een militaire invasie van de olielanden (bomb bomb Iran), maar over het verspreiden van burgeroorlogen en het steunen van afscheidingsbewegingen (de Groene Revolutie). Niet langer wil men het Midden Oosten veroveren, men wil het versplinteren.

Gelukkig geeft Tarpley ook steeds aan hoe men deze problemen kan oplossen. Hij pleit o.a. voor de nationalisatie van de FED, waarna de economie van de VS weer kan worden opgebouwd. Ook wil hij dat er een einde komt aan al die rare financiële derivaten, want daar ligt de oorzaak van de huidige financiële crisis. Alle voorstellen die Tarpley doet lijken realistisch, maar dan zal er eerst een einde moeten komen aan het roof-kapitalisme van de zogenaamde vrije markt!

Webster Tarpley: The Next Decade

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Webster Tarpley over het volgende decennium”

 • localmc:

  Zbigniew Brzezinski on Afghanistan and the American strategy for Eurasia and the world

  Brzezinski on the Afghan war Pt1

  http://www.youtube.com/watch?v=bfikRg2jE6o

  Brzezinski and the Afghan War Pt2

  http://www.youtube.com/watch?v=RGjAsQJh7OM

 • mr. drs. BOU:

  Beste Localmc, welkom op BOUblog en dank voor de links. Ik zal ze even embedden:

 • Maar heeft zo’n Tarpley niet ook zo zijn eigen agenda?
  Heb een stukje beluisterd van het interview over Assange en daarin stelt hij dat ook de Pentagon Papers van Ellsberg de zwarte piet legden bij bepaalde instanties, om andere uit de wind te houden. Moeten we werkelijk twijfelen aan de motieven van Ellsberg, gaat het niet een beetje ver om een CIA-vriendje van hem te maken?

 • mr. drs. BOU:

  Beste Joke, dat weet ik niet. Volgens mij is hij wel integer, maar ieder mens maakt fouten. Zo vindt Tarpley dat we het ruimtevaartprogramma moeten uitbreiden. Volgens hem hebben die maanlandingen in de jaren ’70 onder andere Internet als spinn-off opgeleverd. Maar ik betwijfel of ze ooit naar de maan zijn gegaan en ik weet vrijwel zeker dat Internet is ontwikkeld door CERN, die deeltjesversneller in Zwitserland.

  Kortom: we blijven kritisch! 😉

 • jan-47:

  Na zoveel nieuws moet ik er een nachtje overslapen
  Deze man heeft ze volgens mij wel op een rijtje
  Dubbele agenda’s dat heeft iedereen no kidding
  Wat ik wel heeeeel goed begrepen heb is dat alle heeel grote organisaties als W.H.O ,I.M.F Green PEEECE ,waar niets green en niets peece aan is en de rest de lijst is echt lang are no good
  Wij moeten er niet meer aan doneren
  Maar zijn wij ook niet te afhankelijk van deze orgenisaties bijv. door green links ?

Laat een reactie achter