Selecteer een pagina

Archieven

WikiRebels, de documentaire over WikiLeaks

Op Information Clearing House staat een documentaire van de Zweedse TV over WikiLeaks en Julian Assange. Deze docu is zeker verhelderend over het ontstaan van het fenomeen, maar hij is niet erg kritisch over de huidige situatie. Aanvankelijk wist WikiLeaks de hand te leggen op documenten die belangrijk waren voor de politieke situatie. De video van de moord op onschuldige burgers door Amerikaanse militairen in Irak leidde alom tot verontwaardiging over het agressieve optreden van de VS. Maar bij de stroom van documenten die nu op Internet worden geplaatst, rijzen toch vragen. De volgende YouTube stelt deze vragen aan de orde:

Sex, Lies, Iran, Israel and WikiLeaks duurt 11 minuten.

Heeft Julian Assange werkelijk geheime en gelekte documenten vrijgegeven, of is dit een verzameling van roddel en achterklap die door de geheime diensten (CIA & Mossad) bewust als zogenaamd gelekt naar buiten wordt gebracht? Een goed Nederlandstalig artikel over alle twijfels rond WikiLeaks staat hier. Ook Russia Today is kritisch over de laatste verzameling WikiLaeaks:

De Zweedse televisie heeft Julian Assange en zijn geheime WikiLeaks netwerk gevolgd vanaf de zomer van dit jaar. Uit deze documentaire blijkt duidelijk dat WikiLeaks helemaal niet zo geheim is. Assange zou naar Zweden zijn gegaan omdat de vrijheid van meningsuiting daar een sterke wettelijke bescherming geniet. Hoewel de documentaire beslist de moeite waard is, blijft het de vraag of ons met de nieuwste WikiLeaks niet een geweldig rad voor ogen wordt gedraaid. Het vrijgeven van deze stroom van “geheime” e-mails zou ook een CIA-operatie kunnen zijn, bedoeld als excuus om de vrijheid op Internet in te perken.

WikiRebels – The Documentary duurt 57 minuten.

7 Reacties

 1. mr. drs. BOU

  Who is Behind Wikileaks?

  Door Michel Chossudovsky.

  Zijn conclusie:

  A partial and biased picture is presented. The redacted version is accepted by public opinion because it is based on what is heralded as a “reliable source”, when in fact what is presented in the pages of major newspapers and on network TV is a carefully crafted and convoluted distortion of the truth.

  Limited forms of critical debate and “transparency” are tolerated while also enforcing broad public acceptance of the basic premises of US foreign policy, including its “Global War on Terrorism”. With regard to a large segment of the US antiwar movement, this strategy seems to have succeeded: “We are against war but we support the ‘war on terrorism'”.

  What this means is that truth in media can only be reached by dismantling the propaganda apparatus, –i.e. breaking the legitimacy of the corporate media which sustains the broad interests of the economic elites as well America’s global military design.

  In turn, we must ensure that the campaign against Wikileaks in the U.S., using the 1917 Espionage Act, will not be utilized as a means to wage a campaign to control the internet.

  Antwoord
 2. petje

  Sex, Lies, Iran, Israel and WikiLeaks

  WikiLeaks has given the mainstream media yet another opportunity to vilify Iran. A typical headline, from the New York Times was: “Around the world distress over Iran.” And, ironically, it is true, but not in the way the headline writer meant. Around the world there is distress over Iran, distress at the way it is being cast in the role of the Evil Doer, when all but the most ignorant observers realise that it is nuclear-armed Apartheid Israel that is the real threat to world peace, not Iran.

  With thanks to: 7hevo1d for the amazing graphics
  Debbie Menon: http://mycatbirdseat.com/
  James Linton: http://crimesofzion.blogspot.com/
  for their research contributions

  Assange on 9/11: Matthew Bell, Belfast Telegraph; Monday, 19 July 2010.
  http://www.belfasttelegraph.co.uk/lif
  This appears to be a personal interview: “After we talk, he is off to a safe house for the night and after that, who knows?”

  WTC7 in Freefall: No Longer Controversial
  http://www.youtube.com/watch?v=rVCDpL
  The maker of this video, David Chandler is a Physics Teacher and more information on his work can be found at
  http://www.911speakout.org

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7TheJPboU4c

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Beste Petje,
  Die YouTube staat al aan het begin van dit artikel.
  Desondanks mijn dank! 🙂 🙂 😉

  Antwoord
 4. jan-47

  Ben bang dat internet in de toekomst aan banden gelegd gaat worden
  Daar gaat onze eigen eurocommissaris Nelie voor zorgen
  Stap voor stap

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Localmc schreef:

  John Pilger’s Investigation Into the War on WikiLeaks and His Interview With Julian Assange

  Friday 14 January 2011

  http://www.truth-out.org/the-war-wikileaks-john-pilgers-investigation-and-interview-with-julian-assange66847

  Julian Assange on Dutch MSM about released dutch afghanistan cables.

  January 15, 2011

  http://www.youtube.com/watch?v=bqyjrcnf6vQ

  Het hele interview staat hier en duurt 21 minuten.

  Op Klokkenluideronline staat een kritiek op WikiLeaks en de MSM. Daar staan meer links.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën