Archief
Artikelen

Van AVAAZ ontving ik vandaag deze oproep:

Beste Vrienden,

De massale intimidatiecampagne tegen WikiLeaks veroorzaakt huiveringen bij alle voorstanders van de persvrijheid.

Rechtsgeleerden zeggen dat WikiLeaks waarschijnlijk geen wetten heeft overtreden. Maar toch hebben Amerikaanse politici het een terroristengroep genoemd en commentatoren hebben aangedrongen op het vermoorden van zijn personeel. De organisatie ondergaat een massale aanval van regeringen en bedrijven, maar WikiLeaks publiceert enkel informatie die bezorgd werd door een klokkenluider. WikiLeaks is ook partnerschappen aangegaan met de belangrijkste dagbladen van de wereld (NYT, Guardian, Spiegel enz.) om de informatie zorgvuldig door te nemen vooraleer ze te publiceren.

Deze massale buitenwettelijke bedreiging van WikiLeaks is een aanval op de democratie. We hebben snel een publieke oproep nodig in naam van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Teken de petitie om deze hetze te stoppen — laten we 1 miljoen stemmen verzamelen en nog deze week paginagrote advertenties in Amerikaanse dagbladen plaatsen!

Teken hier de petitie!

WikiLeaks werkt niet alleen — ze zijn partners van de belangrijkste dagbladen in de wereld (New York Times, The Guardian, Der Spiegel, enz.) die 250.000 Amerikaanse diplomatieke berichten zorgvuldig nakijken en alle informatie verwijderen waarvan publicatie onverantwoordelijk is. Slechts 800 berichten werden tot op heden gepubliceerd. Vorige WikiLeaks publicaties hebben door de regering gesteunde martelingen, het doden van onschuldige burgers in Irak en Afghanistan, en corruptie binnen bedrijven blootgelegd.

De Amerikaanse regering onderzoekt momenteel alle mogelijke wettelijke manieren om WikiLeaks te verhinderen nog meer berichten te publiceren, maar de democratische wetten beschermen de persvrijheid. De VS en andere regeringen houden misschien niet van wetten die onze vrijheid van meningsuitingen beschermen, maar precies daarom is het zo belangrijk dat ze bestaan, en waarom enkel een democratische procedure hen kan veranderen.

Verstandige mensen kunnen verschillen van mening over het feit dat WikiLeaks en de belangrijkste dagbladen, waarmee het partner is, meer informatie vrijgeven dan wat iedereen zou mogen weten, of als die vrijgave de diplomatieke vertrouwelijkheid ondermijnt en of dat wel een toelaatbare zaak is. Of indien de oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, persoonlijk moet beschouwd worden als een held of een boosdoener. Maar al het voorgaande rechtvaardigt geenszins een gemene campagne met bedreiging tot afsluiting van wettelijke mediakanalen door regeringen en bedrijven. Klik hieronder om mee te doen aan de oproep om die aanval te stoppen:

Teken hier de petitie!

Heb je je ooit reeds afgevraagd waarom de media zo zelden een volledig verhaal brengen van wat achter de schermen gebeurt? Dit is de reden: – want als ze dit doen, kunnen de regeringen gemeen reageren. En als dit gebeurt, moeten de mensen opkomen voor hun democratisch recht op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Nog nooit was er een meer levensbelangrijk tijdstip voor ons om te reageren.

Met hoop,
Ricken, Emma, Alex, Alice, Maria Paz en alle leden van het Avaaz team.

Natuurlijk heb ik getekend. Onze Westerse demonische, pardon, democratische regeringen misbruiken WikiLeaks om de vrijheid van meningsuiting op Internet te beknotten. WikiLeaks wordt nu door AVAAZ gebruikt om onze vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Onder het formulier staat een teller en die staat nu al op ruim 430.000. Onder de mail stonden wat bronnen, maar heel Internet ligt onder vuur! Teken dus ook, want in tijden van oorlog is de waarheid altijd het eerste slachtoffer.

BRONNEN:

ZapLog – Zin en onzin over Wikileaks, Assange en Cablegate

In Engels:
ABC – Rechtsdeskundigen zeggen dat WikiLeaks zuiver is

Mail Online – WikiLeaks is een bende terroristen, zegt vooraanstaand Amerikaans congreslid

Financial Times – Hackers kunnen ons helpen

Yahoo – Amazon verwijdert WikiLeaks door politieke druk

PC World – Wraak van hackers voor WikiLeaks:

Tippett.org – Amerikaanse regering toont ware controle op het internet door de expansiebeperking van WikiLeaks

The Guardian – Schuldigen van de VS ambassade-berichten moeten terechtgesteld worden, zegt Mike Huckabee

The Christian Science Monitor – WikiLeaks door Mastercard en Visa in de steek gelaten. Wie volgt?

The Slatest – Assange’s Interpol Uitleveringsverzoek is voor seks zonder condoom

Op Zaplog staat ook al een oproep, met daaronder een vrolijke video van Rap News. Ook is er een aankondiging voor een demonstratie voor de persvrijheid, morgenmiddag, Muzeumplein, Amsterdam.

Rap News 5: Wikileaks & the War on Free Speech (ft. Julian Assange)

Dank je wel, Zapbroeders!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “WikiLeaks-petitie van AVAAZ: Stop de hetze”

 • hi BOU www 😉

  hier een schrijfsel ter stijfsel van Julian zelf …

  toY

 • W. Minnebo:

  Tot mijn spijt was ik te snel met het tekenen v.d. petitie:
  Moeten we Wikileaks en haar oprichter en woordvoerder, Julian Assange, ondersteunen in de informatie-oorlog om transparantie en openheid? In de politieke arena zijn zaken vaak niet zo onschuldig als ze lijken.
  Volgens nieuwe onthullingen heeft Assange een overeenkomst gesloten met Israël voor de recente ‘cable gate’, wat kan verklaren dat de lekken ‘goed waren’ voor Israël, zoals de Israëlische premier Netanyahu het zelf al verwoordde.
  Zie voor de rest van dit artikel: hier.

 • mr. drs. BOU:

  Beste W. Minnebo,

  Ook ik vertrouw de rol van Assange en WikiLeaks niet. Daarom wantrouw ik ook het nieuws dat via deze e-mails naar buiten komt. Maar dat is niet de kern van deze petitie. De VS grijpt de WikiLeaks affaire aan om Internet te censureren. Misschien is ook dat wel een deel van het plan.

  Het voordeel (en nadeel) van AVAAZ is dat dit een wereldwijde beweging is. Ze blijven dus altijd dicht bij de main-stream, ze zijn niet echt kritisch. Maar ik denk dat een wereldwijd protest tegen censuur op Internet nu erg belangrijk is.

  Overigens ben ik geen fan van Niburu, het heeft volgens mij een hoog UFO-gehalte. Maar wat ze nu schrijven, dat vermoedde ik zelf ook reeds:

  Moeten we Wikileaks en haar oprichter en woordvoerder, Julian Assange, ondersteunen in de informatie-oorlog om transparantie en openheid? In de politieke arena zijn zaken vaak niet zo onschuldig als ze lijken.

  Volgens nieuwe onthullingen heeft Assange een overeenkomst gesloten met Israël voor de recente ‘cable gate’, wat kan verklaren dat de lekken ‘goed waren’ voor Israël, zoals de Israëlische premier Netanyahu het zelf al verwoordde.

  Volgens bronnen ontmoette Assange eerder dit jaar Israëlische functionarissen in Genève om de overeenkomst rond te maken. Assange is ontmaskerd en niets meer dan een creatie van Israël. Hij is oprichter van een site vol desinformatie en krijgt daarbij hulp van Fox News, The New York Times en andere media-giganten.

  Vernietigde documenten

  De Israëlische regering was er op de één of andere manier achter gekomen, of vermoedde, dat de documenten die gelekt gingen worden veel informatie zouden bevatten over de Israëlische aanvallen op Libanon en Gaza, respectievelijk in 2006 en 2008-9.

  Deze documenten, afkomstig van de Israëlische ambassade in Beiroet, zijn verwijderd en mogelijk vernietigd door Assange, die als enige toegang heeft tot deze bronnen.

  Veel kritiek, voornamelijk uit Turkije en Rusland, is er gekomen op de honderdduizenden documenten die de afgelopen maand gelekt zijn en niets bevatten wat de Israëlische regering in verlegenheid zou kunnen brengen.

  Lees hier verder.

Laat een reactie achter