Archief
Artikelen

Harry Kreisler is verbonden aan het Institute of International Studies van de Universiteit van Californië in Berkely. Hij is al vele jaren de gastheer van een praat-programma: Conversations with History, waarvan al meer dan 500 afleveringen bestaan. In maart 2004 sprak hij met professor David Harvey. Deze professor in de sociale geografie geeft tevens een cursus Marxisme. In gesprek met Harry Kreisler vertelt hij hoe zijn belangstelling voor deze economische analyse is ontstaan.

In deze conversatie komen verscheidene actuele en historische politieke onderwerpen aan bod. Harvey bekijkt de veranderingen die wereldwijd plaatsvinden vanuit een Marxistisch perspectief. Daarbij heeft hij vooral oog voor de sociale ongelijkheid, zoals die zich manifesteert in de snel groeiende steden van de 3e Wereld. Op het einde van dit boeiende gesprek formuleert Harvey welke alternatieven er voor de VS nog overblijven. Als het kapitalistische systeem zijn maximale expansie heeft bereikt, dan kan men slechts overgaan tot een massale vernietiging (oorlog), of op een creatieve manier een alternatief formuleren voor dit economische systeem.

Dit gesprek vond plaats, enige jaren voor de economische crisis die eind 2007 begon in de VS. Dat maakt de woorden van David Harvey echter niet minder actueel!

Conversations with History: David Harvey duurt 54 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “David Harvey praat met Harry Kreisler”

Laat een reactie achter

Recente reacties