Selecteer een pagina

Archieven

De Canadese genocide op de Indianen

Kevin Annett is een Canadese antropoloog, politicoloog en theoloog die in 1992 door de The United Church of Canada werd aangesteld als dominee in Port Alberni op Vancouver Island. Het viel hem op dat de kloof tussen blanken en Indianen daar vrijwel onoverbrugbaar was. Hij ontdekte dat er onder de inheemse bevolking een ware slachting had plaatsgevonden en dat deze genocide niet alleen werd verzwegen, maar nog altijd voortduurde. Tegenwoordig is armoede het wapen waarmee de Indianen worden uitgeroeid, maar de kinderen van Indianen werden tot voor kort ontvoerd naar kostscholen, die werden gerund door Christelijke priesters en nonnen. De kinderen werden er zo slecht behandeld, dat de helft van hen het niet overleefde. Daarover schreef Annett een boek: “Hidden from History. The Canadian Holocaust” (PDF).

Hij stuurde dit boek naar de bibliotheken, maar Grenswetenschap meldde begin november dat deze boeken uit verschillende bibliotheken in Canada verdwenen waren. Van een genocide op de Indianen mag de gemiddelde Canadees nog steeds niets weten. Ook is Kevin Annett sinds 1997 door de Kerk van Canada uitgesloten van het ambt van dominee, terwijl hij reeds in 1995 zelf zijn ontslag had genomen, omdat hij doodsbedreigingen ontving, gericht aan hem en zijn familie.

Grenswetenschap schrijft:

De mate van censuur die volgde op Annetts bekendmakingen bleek bijna Sovjet-achtige proporties te hebben. Redacties van tijdschriften die over hem publiceerden werden bedreigd, zijn huwelijk en wetenschappelijke carrière werden kapotgemaakt. Geen enkele uitgever waagde het dan ook de vingers te branden aan “Hidden from History”. Annett besloot een oplage van 1000 stuks in eigen beheer te drukken en de Canadese bibliotheken te voorzien van een exemplaar. Deze exemplaren blijken de laatste weken uit de bibliotheken te verdwijnen. De geest is gelukkig al uit de fles. Ik noemde het een beerput, want het stinkt verschrikkelijk. Verkrachting, moord, foltering, orgaanhandel, sterilisatie en zelfs een heus pedofielen- en seksslavennetwerk. Je kan het zo ziek niet bedenken of het komt bovendrijven in de zaak van de Canadese Genocide.

In 2006 heeft Kevin Annett zijn bevindingen verwerkt tot een documentaire. Unrepentant: Kevin Annett and Canada’s Genocide won in 2006 in het New York International Independent Film & Video Festival de prijs voor ‘Best Director’.

UNREPENTANT: KEVIN ANNETT AND CANADA’S GENOCIDE duurt een uur en 49 minuten.

8 Reacties

 1. Bas en Guus

  Ongelofelijk, ik wist dat er veel indianen vermoord waren maar dat het nog steeds doorging terwijl ik in 1980 drie maanden op Vancouver Island werkte en er niets van gemerkt heb stemt me toch wel heel droevig, zeker omdat ik erg begaan ben met de indianen.
  En dat notabene door de kerk……..

  Antwoord
 2. Pien

  Ik wist het wel, maar het was toch weer even gruwelijk om het weer te zien en horen.

  Zelfde patroon van afdekken d.m.v bedreiging, zwartmaken en moord en doodslag dat de Katholieke Kerk al eeuwenlang ten toon spreidt. En waarom werkt dat? Omdat we collectief getraumatiseerd zijn. De inquisitie mag dan lang achter ons liggen, maar onze genen hebben het horen, zien en zwijgen diep verinnerlijkt.
  Ieder mens voor zich moet zijn conditionering afgooien en gaan voor de waarheid. Deze Kevin heeft zijn keuze gemaakt. Petje af!

  Antwoord
 3. Jan Boeykens

  En in Canada nog wel !
  In de Verenigde Staten zou dat normaal zijn geweest, gezien hun racistische geschiedenis (indianen, zwarten) en hun houding tegenover de Palestijnen.

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Welnee, Jan Boeykens. Wat ben je soms toch naïef!
  Wat in de Verenigde Staten normaal was, vindt zijn oorsprong reeds in het Bijbelboek Jozua!

  Antwoord
 5. ko

  Het laatste wat ik lees over Kevin Annett is dat hij met ingang van 18 augustus 2010 van Vancouver Co-op radio is gehaald. Hij had daar het programma “Hidden from History”.
  Dit nadat iemand die zich voor hem uitgaf sex had met een prostituee voor het oog van “beveiligingscamera’s”.

  “The sex trade worker, whom I’ll call “Candy”, has given me a notarized affidavit dated November 3, 2010, in which she describes how she was approached by men she recognized as undercover Mounties and offered $200 to engage in sex with an unknown man made up to impersonate me, on the premises of Co-op radio early on July 20.”

  http://www.hiddenfromhistory.org/RecentUpdatesampArticles/Dec32010GuiltyCriminalConspiracy/tabid/143/Default.aspx

  Statement van Kevin Annett na zijn ban bij Co-op Radio:
  http://www.hiddenfromhistory.org/RecentUpdatesampArticles/Aug182010FreeSpeechAlertBanningCoopRadio/tabid/136/Default.aspx

  Vanaf 16 oktober 2010 is zijn programma “Hidden from History” echter weer te beluisteren en wel via blogtalkradio.
  http://www.blogtalkradio.com/hiddenfromhistory

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën