Archieven

Overdosis: de volgende economische crisis

De FED is bezig om 600 miljard dollar bij te drukken, in de zogenaamde QE-2. Dat geld wordt uitgeleend aan de banken, die daarmee kunnen speculeren op de wereldmarkt. Het resultaat zal zijn, dat de dollar minder waard wordt. Nog altijd is de dollar de belangrijkste valuta in de wereldhandel. De staatsschuld van de VS is nu 14 biljoen = 14.000.000.000.000 dollar. De VS heeft er dan ook alle belang bij dat de dollar minder waard wordt. Omdat China de grootste schuldeiser is, wil de VS dat China de yuan opwaardeert. Maar China kijkt wel uit, want dat zou betekenen dat China opdraait voor de schulden van de VS. Tijdens de G-20 werd daarom geen enkel besluit genomen.

Helaas heeft geld de neiging om te stromen naar de plaats waar de winst het grootst is. Hoewel de VS volhoudt dat die 600 miljard dollar nodig is om de Amerikaanse economie te stimuleren, is de rente in de VS historisch laag. Het geld zal daarom waarschijnlijk niet worden belegd in de VS, maar in de groeiende economie van China en andere Aziatische landen. Deze miljarden dollars stromen naar de wereldmarkt! Hoe meer dollars daar in omloop zijn, des te meer dollars zal men op de wereldmarkt neertellen voor allerlei grondstoffen. Wereldwijd worden grondstoffen dan duurder. De waarde van die grondstoffen blijft echter het zelfde, de hogere prijs die er voor wordt betaald bestaat uit inflatie van de dollar.

De volgende documentaire gaat over de economische crisis die nog moet komen. Aan het woord komen de economen Gerald Celente, Peter Schiff, Vernon Smith, Robert van Order, David M. Walker, Megan McArdle en Karen Horn. Zij voorzien allen dat het huidige financiële beleid zal leiden tot een wereldwijde economisch crisis!

Overdose: The Next Financial Crisis duurt 46 minuten.

Dit is nu het resultaat van de economische crisis in de VS:

For Sale: Welcome to United States of Tent Cities

Maar General Motors doet het weer goed!

2 Reacties

 1. Berandal

  The real storm is on the horizon…

  Antwoord
 2. petje

  De FED gaat rustig verder de wereldeconomie de nek om te draaien met deze massieve geldverruiming ten bate van de toekomstige nieuwe wereldorde..
  De FED heeft eerder de kredietcrisis laten gebeuren en daarna de veroorzakers volledig schadeloos gesteld (zie het onderstaande Anarchiel artikel) en nu dus weer dit..
  De geschiedenis van de FED is natuurlijk een lange klaagzang van ongebreideld financieel kapitalisme ten gunste van de wereldelite en ten laste van de belasting betalende burgers:

  Als de grootste oplichterij ooit wordt onthuld maar de media zwijgt erover kan die oplichting dan gewoon doorgaan?? Terwijl het wikileak lekken als een druppelende incontinentie groots wordt uitgemeten overal is de FED gedwongen te pissen als een olifant waar het informatie vrijgeven aangaat. De honderdduizenden wikileaks verbleken (van al dat gezeik) nu dankzij het doortastende werk van Senator B. Sanders de Federal Reserve haar deuren heeft moeten openen.
  De door de belastingbetaler gefinancierde ‘bailout’ waarmee een select groepje bankiers de beschikking eiste over 700 miljard om het financiele systeem te redden blijkt door de bankiers te zijn aangegrepen om 12.300 miljard dollar belastinggeld te geven aan elkaar en enkele van de grootste corperaties.

  Zo kreeg Morgan Stanley bijna $2000 miljard Citigroup kreeg $1.800 miljard Goldman Sachs kreeg $600 miljard en gooide de Fed aanzienlijke sommen geld naar onder andere Caterpillar, General Electric, McDonald?s and Verizon.

  Deze onvoorstelbaar gigantische sommen geld zijn rentevrije leningen en verstrekt in een tijd waarin kleine bedrijven en consumenten geen cent konden lenen om het hoofd boven water te houden.

  2000 miljard krijgen en wegzetten op je eigen bank tegen 2% rente is 40 miljard per jaar… Dat is nog is slapend rijk worden…

  Senator Sanders heeft de wet geschreven die de Fed verplicht heeft bekend te maken wie en hoeveel geld heeft gekregen, en de uitkomsten zijn ronduit schokkend aldus de Senator. De Fed heeft op geen enkel moment gevraagd of gecontroleerd het geld te gebruiken voor herstel van de economie om zo de gewone man te beschermen. The financial bailout was a giant boondoggle, undemocratic and kleptocratic to its core. (vertaal dat zelf maar)

  http://www.progressive.org/wx120310.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+progressivefeed+(The+Progressive+Main+Feed)

  De Fed strooit met 12.300 miljard dollar en hoeft daarover geen enkele verantwoording af te leggen. De US is daarmee in een klap de grootste criminele bananenrepubliek ter wereld. De enige gelijkenis die met dit nieuws stand kan houden is dat de paus zou verklaren dat god dood is.

  De kolossale misdaden die de Fed begaat zijn zo ver buiten ons bevattingsvermogen, dat het vooralsnog lijkt alsof ze er gewoon mee wegkomen.

  Van twaalfduizend miljard zou je het nettosalaris van iedereen op aarde kunnen verdubbelen… gratis scholing, gratis gezondheidszorg en wat al niet.

  Een heel select groepje heeft zonder voorwaarden een enorme som geld gekregen in de vorm van rentevrije leningen, met de mensheid als onderpand…

  De mensen die de crisis hebben veroorzaakt hebben we beloond met biljoenen dollars.

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/het_rad_van_fortuin

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën