Archief
Artikelen

Jeffrey M. Smith is de schrijver van de bestsellers Seeds of Deception en Genetic Roulette. Hij waarschuwt al jaren voor de gevaren van gentech voedsel. We kennen die gevaren nu wel, maar wat kunnen we er aan doen? Jeffrey M. Smith komt met een simpele oplossing: weiger om gentech voedsel te kopen. Als slechts een kleine groep bewuste consumenten dat doet, bij voorbeeld 5%, dan zien de corporaties die de gentech verkopen, hun omzet dalen. Ze gaan dan over op natuurlijke granen, omdat die beter verkopen.

De volgende lezing van Jeffrey Smith was voor mij meer om naar te luisteren, dan om naar te kijken. Het is een plezierig verhaal, vol met grapjes en leuke oplossingen. Belangrijk is dat we anderen bewust maken van de gevaren van gentech, de producten die zijn gemodificeerd, de gezondheidsproblemen etcetera. Gentech draagt niets bij aan de voedselketen, maar is wel in staat om deze volledig te verzieken! Weet dus wat je eet! Mais, soja, katoen en canola, maar ook suikerbieten zijn al gemodificeerd. Belangrijk is, dat dit in Europa op het etiket moet worden vermeld.

Everything You HAVE TO KNOW about Dangerous Genetically Modified Foods duurt een uur en 24 minuten.

Everything You HAVE TO KNOW about Dangerous Genetically Modified Foods from Jeffrey Smith on Vimeo.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Wat te doen tegen gentech voedsel?”

 • Ko:

  Ik vraag me af of die gekleurde bloemkolen in de foto boven iets te maken hebben met gentech. (Ik neem aan dat die foto om een verband met gentech te illustreren werd geplaatst.)

  Bij mijn bioboer verkopen ze namelijk ook paarse bloemkool of gele of rode wortel of wat ook… of ik moet hem s vragen hoe dat nu zit…

  http://www.thofwelgelegen.nl/web/teelt.html

 • mr. drs. BOU:

  Beste Ko,
  Ik heb met Google een plaatje gezocht, met als zoekopdracht gentech. Maar ik weet niet of paarse bloemkool daar ook onder valt. Mocht dat niet zo zijn, laat het dan even weten, met tekst en uitleg. Dan zal ik een ander plaatje zoeken. 😉

 • Ko:

  Beste Bou,
  Ik denk niet dat het plaatje iets met gentech te maken heeft. Paarse bloemkool komt veel voor in elk geval en kool is ook eenvoudig verder te kruisen heb ik begrepen.

  Zo vind ik ook bijvoorbeeld een plaatje met paarse bloemkool bij organic purple cauliflower. Enfin…
  http://www.flickr.com/photos/dawnone/3326545448/

 • mr. drs. BOU:

  Aha, dan zal ik een ander plaatje zoeken! Dank je wel. 😉

 • Ko:

  Purple Cauliflower
  Origin and cultivation: discovered as a spontaneous mutation in the 1980s, and improved through breeding in Denmark

  Orange Cauliflower
  Origin and cultivation: discovered as a spontaneous mutation in 1970 in Canada; improved through breeding at Cornell University

  http://www.eatdangerously.com/newfood/chapter_colored_cauliflower.htm

  Voor zover klopt wat er staat… 😉

 • mr. drs. BOU:

  Dit vind ik ook schandalig, P.uncia:
  Monsanto betaalt boeren om herbicidengebruik te verhogen

  Monsanto Co betaalt boeren om het aantal herbiciden dat ze gebruiken te vergroten. Het kortingsprogramma is ontworpen om te voorkomen dat meer oppervlakte besmet wordt met onkruiden die resistent zijn tegen een bijzonder populaire herbicide, Roundup.

  Monsanto heeft vandaag aangekondigd dat het voor de eerste keer herbicide kortingen aanbied voor sojabonen en het vergroot kortingen voor het gebruik op katoenvelden waar het resistentieprobleem het ergst is.

  We weten dat Monsanto het patent heeft op deze gemodificeerde genen, dus ook op al het superweed. Niet alleen de profits van het octrooi, maar ook de schade is voor rekening van Monsanto! Deze corporatie heeft niet alleen het octrooi verworven op mais, katoen en zo voort, maar ook op SUPER WEED.

 • mr. drs. BOU:

  More than a million people have now signed a petition calling for a complete ban on the use of Genetically Modified Crops in Europe. It comes after the bloc gave it’s approval in the summer to the limited growing of some crops. It’s led to accusations the US, which is the world’s major player in the industry, is putting unfair pressure on the EU. RT talks to William Engdahl, author of Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of GMO, for his take on the latest events.

 • ben:

  In nederland is het verplicht dat het op de verpakking staat als er b.v. gemodificeerd zetmeel in is verwerkt.Het enige wat je kan doen is dit product dan niet te kopen.Het is goed dat er meer mensen zich bewust worden van wat er zich plaats vind met ons voedsel.Het is mij wel duidelijk dat er veel niet goed genoeg onderzocht is.Een bedrijf als Monsanto denkt in eerste plaats aan de omzet.En de gezondheid van mens en dier daar hadden ze 50 jaar geleden al geen interesse in.

Laat een reactie achter

Recente reacties