Archief
Artikelen

De olieramp in de Golf van Mexico lijkt al weer tot het verleden te behoren. Het lek is gedicht, de dode vogels en vissen spoelen niet langer aan en de grote oliemaatschappijen gaan gewoon door met boren naar olie. Er moet immers winst worden gemaakt. Dit streven naar winst, meer winst, meer olie voor minder geld, blijkt de belangrijkste, zo niet de enige oorzaak van de ramp in de Golf van Mexico.

Twintig jaar geleden was BP nog slechts een onbeduidende maatschappij. Een nieuw beleid was gericht op het vergroten van het marktaandeel. BP (British Petroleum) heeft daarna een reeks van rampen aangericht. In Texas City ontplofte een raffinaderij en in Alaska bleken de roestige pijpleidingen te lekken. BP bezuinigt op veiligheid en onderhoud, om de winst te vergroten. PBS Frontline zond op 26 oktober een reportage uit over het veiligheidsbeleid van BP. Uit de voorgeschiedenis blijkt dat de olieramp in de Golf van Mexico voortvloeit uit een misdadig beleid.

The Spill duurt 54 minuten.

Watch The Spill on PBS. See more from FRONTLINE.

Bekijk de hele reportage op CBS Frontline. Op deze website kan men ook doorlinken naar meer achtergrond-informatie.

En intussen worden er nog steeds mensen ziek van!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

5 Reacties op “Het beleid van BP en de ramp in de Golf van Mexico”

Laat een reactie achter