Selecteer een pagina

Archieven

Abdullah, de broer van Baybasin, is vrijgesproken!


(illustratie: Huseyin Baybasin)

Abdullah Baybasin, de broer van Huseyin Baybasin, werd in april 2006 in Londen gearresteerd op verdenking van leiding geven aan een criminele organisatie die heroïne smokkelde. Hij zou deze organisatie hebben overgenomen van zijn broer Huseyin. In de Engelse kranten werd Huseyin Baybasin omschreven als de “Pablo Escobar van Europa”, maar de lezers van BOUblog weten inmiddels dat Baybasin het slachtoffer is van een strafproces op grond van volledig vervalst bewijsmateriaal.

Baybasin was Turkije ontvlucht omdat hij met de dood werd bedreigd. Eenmaal in Europa begon hij te praten over de connectie van de Turkse regering met de drugshandel. Ook probeerde hij tot een vreedzame oplossing te komen in de strijd van de terroristische PKK voor een onafhankelijk Koerdistan. Deze Koerdische vredesactivist werd in Nederland veroordeeld tot levenslang, op grond van een reeks misdaden die hij niet heeft begaan en die soms zelfs nooit zijn gepleegd. Als bewijs dienden uitsluitend wat telefoontaps, waarmee overduidelijk was geknoeid.

Abdullah Baybasin zou de niet bestaande drugsbende van zijn broer hebben overgenomen. In feite probeerde hij vanuit Londen zijn broer bij te staan en te verdedigen. Ook daar moest dus iets aan worden gedaan. Op 15 mei 2006 werd Abdullah veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf, eveneens op grond van vervalste bewijzen! In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken, hoewel de Engelse media daar nu niet bepaald bol van staan.

The acquittal will be embarrassing for the government, after claims that Baybasin’s gang received help from Customs officers and MI5 in return for information about senior Turkish politicians involved in the drug trade and the activities of Kurdish separatists in Britain.

De Wikipedia zegt: “Judge Charles Byers said that there was no direct evidence and very little circumstantial evidence of Baybasin’s involvement in a conspiracy to supply 5lb (2.3kg) of heroin.” Ook in dit geval was het bewijsmateriaal vervalst!

Van de advocate van Huseyin Baybasin, mr. Adèle van der Plas, ontving ik vandaag het volgende persbericht:

PRESS RELEASE

On Thursday the 21st October 2010 my brother Abdullah Baybasin was acquitted from all the ugly drug charges he was accused of. The British court decision made very clear that Abdullah Baybasins case was based on constructed evidence.

We welcome the judgment with respect. It is well known that in passed decades former Turkish State officials and their collaborators elsewhere constructed false charges and false accusations which have victimized myself, my brother and our families. Shame on those who don’t know anything about my brother Abdullah’s personality but yet used names such as The Godfather or drugs baron in their publications, solely based on constructed evidence. It would be just if all parties involved reflect on the sad fact why this person has been victimized for such a long time.

This judicial decision will be followed by other decisions which will show how and by whom the evidence was constructed. It may bring embarrassment for those who constructed the evidence and therefore misled the public and the media organisation. But for sure these new judicial decisions will bring embarrassment all over in the United Kingdom as well as in Turkey, because the two current governments in these countries where not part of the complot against myself and my family. And the truth that will come out about the past, will shock them.

We are preparing legal actions against those whom have constructed incorrect and abusive accusations against us. Among others we will take legal actions against Jack Straw then Home Secretary of the United Kingdom, because of his personally given illegal order to several governmental departments against myself and my family.

Huseyin Baybasin

25th October 2010 Amsterdam

We kunnen Abdullah Baybasin nu wel feliciteren met zijn herwonnen vrijheid, maar zijn broer Husseyin zit nog altijd ten onrechte in een Nederlandse gevangenis! De hele familie Baybasin is slachtoffer van een complot dat vanuit Turkije werd gesmeed om Husseyin Baybasin de mond te snoeren. Daarbij maakte men gebruik van het feit dat onze SG van Justitie, Joris Demmink, een chantabele pedocrimineel is. Op BOUblog heb ik steeds geprotesteerd tegen deze valse gang van zaken, die in ons strafrecht heeft geleid tot ernstige schade.

Tot op heden heeft “de gevaarlijkste website van Nederland” deze signalen niet serieus genomen. Daarom wil ik de lezers verzoeken om deze post op Zaplog te plaatsen. Ik weet dat een aantal Zaplog-leden oprecht betrokken is bij de zaak Baybasin! Misschien dat ook Antagonizer ooit tot de slotsom komt, dat Baybasin het slachtoffer is van een complot.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

19 Reacties

 1. Arnoud

  Hee, dat heb je snel in de smiezen gehad!? Grappig. Graag gedaan overigens.

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Arnoud, dat is simpel! Als ik aan het werk ben, dan staat Internet meestal stand by, voor als ik iets wil opzoeken.
  Als er wat aan de hand is, zoals vandaag, dan laat ik het rijtje staan: Boublog, Anarchiel, Nujij en Zaplog. Als ik even pauzeer, zoals daarnet, dan druk ik na afloop even op F5.

  Maar als ik zie hoe men reageert (NIET!), dan denk ik dat Baybasin in de vergetelheid is geraakt. En intussen zitten we allemaal met de gevolgen!

  Jammer dat de Zap-redactie nooit heeft ingezien hoe belangrijk deze zaak is voor ons rechtssysteem. Ze proberen het af te doen als een soort gekte van Inanna. Ik broed nog op een artikel over de gevolgen van deze affaire. Die gaan ver, héél ver!

  Antwoord
 3. tok

  alllo inanna

  das mooi nieuws en hopelijk kan de advocaat vd plas daar ook info vandaan halen voor zijn broer in NL.

  Ondanks natuurlijk ander land is ………..

  maar goed de groeten.

  Antwoord
 4. Jan Bouma

  @Ianna
  Je weet net zo goed als ik dat zolang de strafrechtelijke immuniteit van de Staat en diens ambtenaren niet wordt opgeheven je tegen de bierkaai vecht. De basis daarvoor ligt bij de kiezer. En die kiezer wordt dom gehouden door een bevooroordelende pers en media, de belanghebbende politici, de belanghebbende intelligentsia en tenslotte de reli’s.

  Wat kun je dan nog verwachten over een eerlijke procesvoering?

  Helemaal niets.

  Antwoord
 5. petje

  Dit was te verwachten.Dit is dus duidelijk een Brits en Nederlands complot samen met Turkije tegen de Koerden Baybasin om hen monddood te maken vanwege hun kennis van drugshandel, kindermisbruik en andere corruptie door westerse topfunctionarissen.
  Blijkbaar zijn meer Koerdische topofficials en zakenmensen op de hoogte van diepgaande westerse corruptie in Turkije zodat moord op de Baybasins niet aan de orde kon zijn..

  Antwoord
 6. petje

  In onderstaand artikel wordt gesteld dat de Britse regering zeer ontstemd is met dit vonnis omdat de Britse douane en MI5 in ruil voor cruciale informatie over Turkse topfunctionarissen had meegewerkt om heroine in te voeren: http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2010/10/kurdsworld495.htm
  Inderdaad een opvallend stilzwijgen in de Britse MSM over dit vonnis.

  Antwoord
 7. Eheu

  Beste Bouma,
  Ik weet niet of u wel beseft wat u zegt, maar ik ben zelf slachtoffer geworden van een ‘misdadige staat’ in het zelfde kader van alles wat hier besproken wordt. Ook ik dacht in het begin dat het enige wat nodig was de wet op iedereen gelijkelijk toepassen was. Na vijf jaar totaal hulpeloos en machteloos opgesloten te zijn geweest, had ik wel door hoe’n compleet wanhopig dilemma het in feite was waarin ik opgelsoten zat, en dat een maatregel zoals jij hierboven voorstelt getuigt van een grote (zij het zeer ‘menselijke’) naiviteit getuigt: het gevolg van die gedachte zou namelijk een universle Bijltesdag zijn waarbij vergeleken die van dit kutland in ’45 kinderspel was. Ik durf dat wel te stellen ook zonder dat ik juris, laat staan staatsechtsgeleerde ben. De enige oplossing is (hoe teleurstellend petieterig of juist ‘megalomaan’ ‘idealistisch’ ie ook mag lijken) een globale ‘bewustzijnsverandering’ en daarmee overeenkomstige ‘herstructurering’ van ‘het systeem’.
  Anders redden we het niet.
  Dank voor dit artikel en voor ieders inzet.
  Amen
  “Ach!”

  Antwoord
 8. mr. drs. BOU

  Mijne dierbare heren Petje, Japie en Ute, DANK U WEL !!!

  Nu ga ik u vragen om deze links te verspreiden. Want zelfs Anarchiel laat me niet meer toe!!! Inloggen lukt niet…

  Baybasin: ‘Britse minister voor de rechter’
  Dat is wel een Nujij waard! Plaats de link hier en we zullen er op klikken.

  Ook een Zaplog en een Anarchiel… Plaats hem alsjeblieft!

  Deze gaat eigenlijk voor: ‘Heroïnekoning’ Abdullah Baybasin vrij, zet die eerst eens op Anarchiel, op Zaplog en Nujij. Opdat men dit nieuws in sommige kringen serieus neemt!

  YESS, I will try with a little help from my friends:

  Antwoord
 9. petje

  Zoals Jacqueline Hagemann ook stelt in een van haar reacties op Crimesite naar aanleiding van het nieuwe Baybasin vonnis gaat dit ook voor de Demmink kliek consequenties hebben (ook inzake de zaak Marianne Vaatstra i.v.m. met de rol van de Koerdische vader van een van de moordverdachten).

  Antwoord
 10. mr. drs. BOU

  Beste Petje,
  Dit geldt alleen wanneer dit nieuws breed wordt verspreid. Zelf ben ik geïsoleerd: geen Zaplog, geen Anarchiel en zo voort.

  Als jullie me willen helpen, dan welkom! Zo niet, dan niet… ;-(

  Antwoord
 11. mr. drs. BOU

  Wat een mooie reactie van Jacqueline H.!

  Gefeliciteerd, dat is nummer 1 en dan nu zijn broer die door de Nederlandse staat als joker ingezet werd omdat hoge pieten een akkoordje moesten bereiken met de Turkse politiek.

  Laat die turkse elite groep nu maar eens vertellen wat en wie er achter die veroordeling zit en waarom.

  Ga maar snel met pensioen Demmink, u einde nadert!

  Die corrupte Nederlandse club zal niet zo blij mee zijn met die vrijlating en voelen zichzelf meer dan verraden door Engeland.

  Als Turkije nu de billen ook bij elkaar knijpt dan zullen we snel het bekende kat en muis spelletje krijgen. De een zal de ander verraden.

  Bravo Engeland, hier kan Nederland nog een puntje aan zuigen!

  Hier veroordelen ze tegenwoordig alles waar de nodige bewijsmiddelen ontbreken en/of gemanipuleerd zijn.

  Congratulations mr. Abdullah Baybasin!

  Vind ik ook, Jacqueline!

  En nu weer een nieuwe Nujij: http://www.nujij.nl/baybasin-britse-minister-voor-de-rechter.10187008.lynkx
  Met dank aan Crimesite…

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Congratulations, mr. Baybasin! « BOUblog - [...] week geleden bereikte mij het bericht dat Abdullah Baybasin, de broer van Huseyin Baybasin is vrijgesproken. Dat is wel…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën