Archief
Artikelen


(illustratie: Huseyin Baybasin)

Abdullah Baybasin, de broer van Huseyin Baybasin, werd in april 2006 in Londen gearresteerd op verdenking van leiding geven aan een criminele organisatie die heroïne smokkelde. Hij zou deze organisatie hebben overgenomen van zijn broer Huseyin. In de Engelse kranten werd Huseyin Baybasin omschreven als de “Pablo Escobar van Europa”, maar de lezers van BOUblog weten inmiddels dat Baybasin het slachtoffer is van een strafproces op grond van volledig vervalst bewijsmateriaal.

Baybasin was Turkije ontvlucht omdat hij met de dood werd bedreigd. Eenmaal in Europa begon hij te praten over de connectie van de Turkse regering met de drugshandel. Ook probeerde hij tot een vreedzame oplossing te komen in de strijd van de terroristische PKK voor een onafhankelijk Koerdistan. Deze Koerdische vredesactivist werd in Nederland veroordeeld tot levenslang, op grond van een reeks misdaden die hij niet heeft begaan en die soms zelfs nooit zijn gepleegd. Als bewijs dienden uitsluitend wat telefoontaps, waarmee overduidelijk was geknoeid.

Abdullah Baybasin zou de niet bestaande drugsbende van zijn broer hebben overgenomen. In feite probeerde hij vanuit Londen zijn broer bij te staan en te verdedigen. Ook daar moest dus iets aan worden gedaan. Op 15 mei 2006 werd Abdullah veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf, eveneens op grond van vervalste bewijzen! In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken, hoewel de Engelse media daar nu niet bepaald bol van staan.

The acquittal will be embarrassing for the government, after claims that Baybasin’s gang received help from Customs officers and MI5 in return for information about senior Turkish politicians involved in the drug trade and the activities of Kurdish separatists in Britain.

De Wikipedia zegt: “Judge Charles Byers said that there was no direct evidence and very little circumstantial evidence of Baybasin’s involvement in a conspiracy to supply 5lb (2.3kg) of heroin.” Ook in dit geval was het bewijsmateriaal vervalst!

Van de advocate van Huseyin Baybasin, mr. Adèle van der Plas, ontving ik vandaag het volgende persbericht:

PRESS RELEASE

On Thursday the 21st October 2010 my brother Abdullah Baybasin was acquitted from all the ugly drug charges he was accused of. The British court decision made very clear that Abdullah Baybasins case was based on constructed evidence.

We welcome the judgment with respect. It is well known that in passed decades former Turkish State officials and their collaborators elsewhere constructed false charges and false accusations which have victimized myself, my brother and our families. Shame on those who don’t know anything about my brother Abdullah’s personality but yet used names such as The Godfather or drugs baron in their publications, solely based on constructed evidence. It would be just if all parties involved reflect on the sad fact why this person has been victimized for such a long time.

This judicial decision will be followed by other decisions which will show how and by whom the evidence was constructed. It may bring embarrassment for those who constructed the evidence and therefore misled the public and the media organisation. But for sure these new judicial decisions will bring embarrassment all over in the United Kingdom as well as in Turkey, because the two current governments in these countries where not part of the complot against myself and my family. And the truth that will come out about the past, will shock them.

We are preparing legal actions against those whom have constructed incorrect and abusive accusations against us. Among others we will take legal actions against Jack Straw then Home Secretary of the United Kingdom, because of his personally given illegal order to several governmental departments against myself and my family.

Huseyin Baybasin

25th October 2010 Amsterdam

We kunnen Abdullah Baybasin nu wel feliciteren met zijn herwonnen vrijheid, maar zijn broer Husseyin zit nog altijd ten onrechte in een Nederlandse gevangenis! De hele familie Baybasin is slachtoffer van een complot dat vanuit Turkije werd gesmeed om Husseyin Baybasin de mond te snoeren. Daarbij maakte men gebruik van het feit dat onze SG van Justitie, Joris Demmink, een chantabele pedocrimineel is. Op BOUblog heb ik steeds geprotesteerd tegen deze valse gang van zaken, die in ons strafrecht heeft geleid tot ernstige schade.

Tot op heden heeft “de gevaarlijkste website van Nederland” deze signalen niet serieus genomen. Daarom wil ik de lezers verzoeken om deze post op Zaplog te plaatsen. Ik weet dat een aantal Zaplog-leden oprecht betrokken is bij de zaak Baybasin! Misschien dat ook Antagonizer ooit tot de slotsom komt, dat Baybasin het slachtoffer is van een complot.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

20 Reacties op “Abdullah, de broer van Baybasin, is vrijgesproken!”

Laat een reactie achter