Archief
Artikelen

Van AVAAZ ontving ik de volgende oproep:

Beste vrienden,
Enorme hotelketen, Hilton, zou betrokken kunnen zijn in seks-slavernij en de handel in verkrachting. Hotels vormen een belangrijk terrein voor deze weerzinwekkende handel, maar Hilton weigert om een internationale gedragscode over sekshandel te onder tekenen. Laten we een enorme handtekeningenactie opbouwen en deze aan de CEO van het Hilton overhandigen door advertenties te plaatsen in de plaatselijke kranten in de stad waar hij woont:

Het is schokkend. Hilton, één van de meest vermaarde hotelketens in de wereld, zou betrokken kunnen zijn in de seksuele uitbuiting van kinderen, in hun eigen faciliteiten!

Hotels zijn één van de belangrijkste plaatsen waar kinderslaven verkocht worden voor seks door wrede pooiers. En Hilton heeft zelf niet de basis internationale Gedragscode onderschreven, die hotels ertoe dwingt om hun personeel op te leiden om meisjes en vrouwen, die in de seksindustrie zijn gedwongen, te herkennen, rapporteren en te assisteren. Een actie van Hilton hiertegen zou enorm zijn — als ze de Gedragscode zouden ondertekenen, zou dit een netwerk van Hilton-werknemers creëren in 77 landen en 32.000 hotels, dat tegen de handel in verkrachting van vrouwen en kinderen werken.

Er is geen tijd te verliezen om deze verschrikkelijke handel te stoppen. Teken de petitie zodat Hilton de “Gedragscode voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting in Reizen en Tourisme” zal uitvoeren. Zodra we 250.000 handtekeningen hebben opgehaald, plaatsen we advertenties in belangrijke kranten in McLean, Virginia, VS – de stad waar Hilton CEO Chris Nassetta woont en werkt.

De ECPAT Gedragscode voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting in Reizen en Toerisme dwingt hotels ertoe om hun personeel op te leiden om slachtoffers van de handel in verkrachting en minderjarige prostitutie te herkennen, hun klanten over de gevaren van seks-toerisme voor te lichten, met de lokale wetshandhavers te overleggen en zich in te zetten voor de rechten van slachtoffers. Het werkt doordat het een eerste verdedigingslinie tegen de sekshandel over de hele wereld vormt. Vandaag de dag beïnvloedt deze Gedragscode 30 miljoen toeristen per jaar – wat de kansen op de arrestatie van diegenen, die meisjes verhandelen, enorm vergroot en diegenen, die in deze handel gevangen zitten helpt.

Nadat bordelen zijn gevonden in Hilton hotels in Ierland en China, hebben duizenden mensen brieven naar de hotelketen gezonden om te protesteren, en Hilton heeft heeft de noodzaak om het probleem van kinderprostitutie aan te pakken erkend. Maar tot op heden zijn er geen concrete stappen genomen. Door Hilton CEO Nasetta in zijn eigen woonplaats te beschamen met behulp van heel veel advertenties in kranten, die hem oproepen om de Gedragscode uit te voeren, zouden we hem en zijn werknemers kunnen dwingen om kinderen op de meest effectieve manier, wereldwijd, te beschermen.

Op een gegeven moment in ons leven zullen de meesten van ons een hotel bezoeken – wie van ons zou zich gemakkelijk voelen in een kamer waar, vlakbij, minderjarige meisjes worden verkocht aan mannen en gedwongen om seks te hebben? Sekstoerisme, wat vrouwen en meisjes uitbuit, profiteert van hotelmedewerkers, die niets willen zien of die een onderhandse betaling krijgen om een oogje toe te knijpen. Wat wij nodig hebben zijn hotels, die in al hun faciliteiten een beleid van nul-tolerantie hebben aangaande de seksuele uitbuiting van kinderen.

Vandaag de dag hebben meer dan 900 bedrijven rond de hele wereld, inclusief het Radisson en Country Inn Suites Hotel de Gedragscode onderschreven. Hilton staat onder druk om met hen mee te doen. Klik hier om Hilton aan te moedigen om mee te doen in de strijd tegen sekshandel.

Elke dag worden honderden meisjes rond de hele wereld in de seksslavernij gedwongen. Onze wereldwijde oproep voor verantwoording en opleiding in wereld’s grootste hotelketen kan een enorme deuk geven aan deze verachtelijke handel.

Met hoop,

Alice, Emma, Graziela, Ricken en de rest van het Avaaz team

Bronnen:

Zegt Hilton om Kinder Prostitutie In Hun Hotels Tegen Te Gaan (Engels)

Hilton hotel gesloten door Chinese politie na prostitutie-aanklacht (Engels)

Vrouwen gearresteerd in Hilton “bordeel” (Engels)

Oorlog tegen kinderprostitutie doelt op hotels (Engels)

Hotelier handelt tegen kinderprostitutie (Engels)

Nieuwe manieren om kinderprostitutie te voorkomen (Engels)

Steun de Avaaz gemeenschap! We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen — schenk hier.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter