Archief
Artikelen

Hoewel ik de laatste dagen geen tijd heb gehad om te bloggen, kijk ik wel dagelijks even hoe het er voorstaat. Eerste reacties moeten door mij worden goedgekeurd, er staat dus vrijwel iedere morgen een reactie in de wacht. Ook kijk ik graag even naar de reacties van mijn vaste lezers. Dank voor alle goede informatie die jullie me toespelen! En ik kijk even naar de statistieken. Ik heb er nu twee.

Helaas kan ik geen plaatje laten zien uit mijn eigen Webalizer. Deze is niet openbaar, mijn provider (misschien moet ik zeggen: mijn host) heeft hem zo goed beveiligd dat ik hem zelf af en toe kwijt ben. Volgens deze statistiek komen er dagelijks ongeveer 1500 unieke bezoekers naar BOUblog. Dat is natuurlijk niet echt veel, maar ik vind het wel ruim voldoende. Vergelijken we mijn statistiek met die van Klokkenluider Online , dan blijkt dat daar ongeveer 6000 bezoekers per dag komen. Dat gaat dus goed! Het zelfde geldt voor Zapruder, ook ongeveer 6000 bezoekers per dag, maar daar ben ik zelf niet meer bij.
Helaas, voor mij geen Donkerdoorn op Zapruder, maar een server die permanent wordt verhuisd. Natuurlijk heb ik de heren gewaarschuwd dat hun club nog altijd besloten is, maar ik kreeg geen antwoord. Samenwerken op Internet blijkt toch een stuk minder gemakkelijk dan ik dacht. Ik vind dat droevig, maar een vriendin gaf me een studie van Marilyn French: Macht als Onmacht (Beyond Power: On Women, Men, and Morals). Daarmee voel ik me dan wel weer getroost. Heb even een citaat dat mij wel aansprak:

De laatste stap in het fragmentatieproces van de vrouwelijke eenheid is wel wat ‘onzichtbaarheid’ wordt genoemd, het behandelen van vrouwen alsof zij niet bestaan, niet aanwezig zijn. In de Islamitische landen heeft men dat bereikt door de vrouwen te verplichten zich aan de purdah te houden en kleren te dragen die alle vrouwen uniform en identiek maken: vrouwen, geen individuen. Een subtielere variant hierop vinden wij in de huidige westerse samenleving, waarin een groot aantal mannen alle vrouwen hetzij als lustobjecten hetzij als ondergeschikten bejegent (secretaressen, diensters, laaggeplaatste arbeidsters) en alle vrouwen die als gelijken de openbare sfeer ‘binnendringen’ volstrekt negeren – door te weigeren hun aanwezigheid, hun woorden of hun daden op te merken.

Kijk, dan ben ik blij met 1500 bezoekers per dag! Maar ik heb ook nog een andere statistiek. Deze heet WassUp en daaruit blijkt dat er vandaag iets meer dan 1000 bezoekers kwamen. Daarnaast komen er wel 1000 spiders voorbij. Dat zijn zoekmachines, robots die slechts de inhoud scannen en nooit commentaar leveren. Ook komen er zo’n 25 spam-bots dagelijks mijn spambox vullen.

Mijn WassUp laat ook zien hoe lang de mensen blijven en wat ze bekijken. Een bezoekje van 3 minuten telt voor Webalizer even zwaar als een bezoek van anderhalf uur, maar Wassup telt de minuten en de pagina’s die mijn bezoekers bekijken. Wees niet bang voor uw privacy, want er staat alleen een IP-nummer. Als ik wil weten wie u bent, dan heb ik meer aan het e-mail adres dat u moet invullen als u een reactie plaatst. Maar zelfs dan vind ik het niet meer dan normaal, dat dit anoniem blijft.

Het leukste aspect van WassUp vind ik dat ik kan zien hoeveel mensen doorlinken vanaf een andere website. Een hele goede is Nieuwe Media Nieuws, een site met alleen maar een mooie verzameling RSS-feeds, waar ook BOUblog bij staat. Plaats deze handige site gerust bij uw favorieten! Er zijn nog andere sites met een permanente link naar BOUblog, waaronder Barracuda Billy, en er zijn sites waarop ik zelf af en toe een link plaats, zoals Klokkenluider Online. Met hen werk ik graag samen.

Verder heb ik een nieuwe webmaster: PCPeter. Hij heeft eerst het raadsel rond dat geschifte gedrag van Zaplog voor me opgelost. Want Patman dacht dat ik gek was en ik dacht dat hij me expres zat te pesten. Maar het bleken dus chapca’s of zo. Geen idee wat dat zijn, maar op Zaplog doet alles het nu weer. PCPeter zal zorgen dat BOUblog achter de schermen goed blijft werken. Tot nu toe heeft Jacqueline dit voor me gedaan, waarvoor mijn grote dank.

Tot slot nog dit: mijn tennisarm begint weer een beetje normaal te doen en de zolder moet nog gewit. Iedere dag een kwastje… Dat betekent dat ik voorlopig minder tijd heb om te bloggen, want na het verven wil mijn tennisarm niet meer bloggen. Ook al is er geen nieuwe post, kijk gerust wat rond in mijn verzameling documentaires. Achter de schermen werken we gewoon door!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “BOUblog en de kijkcijfers”

 • Henk:

  Hoi Bou, leuk om de link http://www.nieuwemedianieuws.nl in een update van jou te zien! Thanks! Ik ben er vooral voor mezelf mee begonnen zodat ik zelf alle nieuwe updates van de nieuwe media kan blijven volgen op mijn mobieltje. Het blijft natuurlijk een rijtje nieuws wat door mij zelf is geselecteerd maar volgens mij zijn dit wel de meest actieve nieuwe-media-nieuws-sites. Commentaar en suggesties zijn welkom. Succes met schilderen!

 • sticky fingers:

  Zaplog zit je wel erg hoog he, laat ze toch zitten en in hun sop gaar koken. De mensen daar hebben het in zich om anderen te beledigen.
  Kijk maar eens naar de volgende reacties, zo arrogant.
  http://zaplog.nl/zaplog/article/dr_zakir_naik_op_peacetv_wwwpeacetvin_9_11_was_an_inside_job

 • mr. drs. BOU:

  Beste Henk, dank je wel en het schilderen gaat traag, maar het boek dat ik kreeg, is zo goed! Prachtig!

  En Sticky Fingers, Dat ze me beledigen, dat vind ik niet zo erg, al heb ik daar soms moeite mee. Maar ze hebben me per ongeluk vrijwel volledig de toegang ontzegd! Ik ben blij dat Zaplog gerepareerd is. Ik kan nu weer bij de zoekfunctie en de index, zonder dat de server gaat verhuizen.

  Maar ik mis Zapruder!

  Vandaag stuurde PCPeter me de maandagmorgenbriefing van Donkerdoorn. Volgens mij is dat de beste politieke commentator van Nederland en omstreken. Ik heb alle links gevolgd en ik ben nu weer in grote trekken op de hoogte. Die artikelen van Donkerdoorn zijn de zeer moeite waard! Maar als ik Zapruder op internet wil lezen, dan zijn ze de server aan het verhuizen. Wat een ergernis! Zet neer dat ding!!!

  Wie wil namens mij aan Patman vragen of hij ook Zapruder wil repareren? Misschien voor Sinterklaas?

Laat een reactie achter

Recente reacties