Archief
Artikelen

Na Lucia de Berk is nu ook Ina Post, een bejaardenverzorgster die werd veroordeeld voor de moord op een bejaarde vrouw in 1986, vrijgesproken door het Hof. Mevrouw Post werd in 1987 veroordeeld tot 6 jaar, maar na 3 jaar vrijgelaten wegens goed gedrag. Sindsdien heeft ze gevochten voor eerherstel.

Drie jaar geleden was Ina Post te gast bij Pauw en Witteman:

Bijna 25 jaar lang ging de gevoelige en zachtmoedige Ina Post als moordenares door het leven. Nu is ze weliswaar gerehabiliteerd, maar haar leven is verwoest! Ze kan nu een civiele procedure tegen de Staat aanspannen voor schadevergoeding, maar ook dat wordt dan weer een lange strijd. De voornemens om bij een gerechtelijke dwaling direct een schadevergoeding toe te kennen, liggen ergens onder een dikke laag stof. Bij een onterechte vervolging en/of veroordeling zou de strafrechter zich onmiddellijk moeten kunnen uitspreken over vergoeding van de geleden schade!

Gisteren zond EenVandaag een kort interview uit met Ina Post:

sitestat

Daarop volgde bij EenVandaag een andere zaak: Henk Haalboom. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar voor een moord die hij onmogelijk kan hebben gepleegd. Hij heeft sinds kort een eigen website: ONSCHULDIGGEVANGEN.nl

sitestat

De wetenschapsfilosoof Ton Derksen probeert al jaren om gerechtelijke dwalingen aan te kaarten. Hij schreef een boek over de zaak Lucia de Berk, de verpleegster die was veroordeeld voor een seriemoord op zieke kinderen. Dank zij het boek van Derksen werd deze zaak herzien, waarop vrijspraak volgde. Belangrijk is ook zijn boek: Het OM in de Fout. In april 2008 was Ton Derksen te gast bij Pauw en Witteman. In deze uitzending sprak hij ook over de zaak Henk Haalboom.

De tengere Henk Haalboom zou een boom van een vent hebben gewurgd, waarna hij het lijk heeft versleept naar het midden van het bos en hem daar zou hebben begraven. Meer details staan in het boek van Jacob Vis: Het Rijk van de Bok. Het probleem van deze bewezenverklaring is dat Henk Haalboom iets heeft gedaan wat fysiek onmogelijk is!

Dat brengt me op Louis Hagemann. Ook hij werd veroordeeld voor iets wat hij onmogelijk kan hebben gedaan. Deze ruige Hells Angel zou in een stille buurt, in een zeer gehorig huis, op zondagmorgen rond 8 uur een vrouw en twee van haar kinderen snel en geruisloos van kant hebben gemaakt, met als enige motief dat de vrouw niet wilde neuken, daar ze ongesteld was. Hagemann werd veroordeeld tot levenslang, terwijl de bewezenverklaring volgens mij onmogelijk is! Een ruige Hells Angel slaat eerst het interieur aan barrels, voor hij begint aan de vrouw en haar twee kinderen… En als een vrouw niet wil neuken, dan gaat hij naar een andere vriendin. Ik hoop dat Ton Derksen zich ook wil buigen over die geruisloze moorden door een Hells Angel!

Ton Derksen bij Pauw en Witteman duurt 33 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter