Archief
Artikelen


Illustratie: Huseyin Baybasin

Op de voorpagina van Zapruder verscheen gisteren een groot artikel over de Demmink Doofpot. Antagonizer heeft het boek gelezen en geeft er zijn visie op. Dank je wel, Anta! Omdat Zapruder veel meer lezers trekt dan BOUblog, ben ik oprecht blij met deze aandacht. Wie het boek nog niet heeft gelezen, kan het hier gratis downloaden. Het is volgens mij een boek dat een zo breed mogelijke aandacht verdient.

Het eerste gedeelte van het artikel vond ik prima, ik kan iedereen aanraden om het te lezen! Dan komt Anta met vragen waarop hij geen antwoord geeft. Toch zijn er wel antwoorden, maar die liggen buiten het bestek van de Demmink Doofpot. Ik wil wel proberen om wat antwoorden te formuleren.

De reden waarom Hüseyin Baybasin op een dergelijk omslachtige wijze door de Turkse regering is kaltgestellt roept vragen op. Was het niet makkelijker geweest de Koerdisch-Turkse dissident om zeep te helpen in plaats van de Nederlandse regering te chanteren met de informatie die men over Demmink had? Met de connecties van de toenmalige regering Ciller was het een fluitje van een cent geweest om een Mossad-killer of iemand van de Grijze Wolven op Baybasin af te sturen.

Anta, dat hebben ze ook geprobeerd. Eerst in Turkije, waarop hij is gevlucht, maar zelfs in Nederland is er nog een aanslag op hem gepleegd door twee Turken met een politie-paspoort. Baybasin was zijn moordenaars nog net een slag voor! Hij zal zijn achterban zeker hebben ingelicht over die aanslag. En dan ontstaat er een probleem. Je weet van het Susurluk ongeval in 1996 en de politieke commotie die daarop volgde. Baybasin was in 1995 naar Nederland gevlucht en hij liep zo te zingen over de betrokkenheid van de Turkse regering met de heroïnehandel, dat er in Duitsland Kamervragen over werden gesteld.

Om te begrijpen hoe het zit, kun je eens Googlen op zijn geboorteplaats Lice, in de Turks-Koerdische provincie Dyarbakir. Deze stad van 35.000 inwoners is in 1993 volledig platgebrand door het Turkse leger. Geloof maar dat de Koerdische bevolking deze misdaad in 1998 nog niet vergeten was. Als Baybasin toen openlijk was vermoord door de Grijze Wolven, dan was het Koerdische kruitvat ontploft. In heel Dyarbakir was dan de vlam in de pan geslagen.

Baybasin is een Koerdische vredesactivist. Hij was aan het onderhandelen met Abdullah Öcalan van de PKK over een vreedzame oplossing voor de Koerdische kwestie. Hij is zelf ooit ook het slachtoffer geworden van de PKK. Zij persten iedereen geld af en toen Baybasin weigerde om te betalen, werden zijn steenovens opgeblazen. Niet alleen voor hem was dat een economische klap, maar voor zijn hele geboortestreek. Baybasin investeerde zijn geld namelijk in werkgelegenheid in Turks Koerdistan!

Want hoewel Baybasin levenslang heeft, kan hij vanachter de tralies nog steeds zijn verhaal kwijt.

Omdat men denkt dat Baybasin een zware crimineel is, kan hij fluiten wat hij wil, maar niemand zal hem geloven. Ook heeft men hem ieder contact met de pers verboden. Verscheidene journalisten hebben het geprobeerd. Ze krijgen geen toegang. Dat zijn zaak toch naar buiten kwam, is te danken aan de strijd van zijn advocate, mr. Adèle van der Plas, die hem oprecht en integer verdedigt. En het is te danken aan zijn politieke vrienden in Turkije, waaronder de journalist Burhan Kazmali die de hele zaak in de Turkse pers heeft gebracht. Maar zolang men in Nederland blijft twijfelen aan zijn onschuld, heeft Baybasin geen enkele kans.

En waarom liet Demmink zich zo makkelijk in de luren leggen om daarna gechanteerd te worden? Doordat hij naar verluidt jongetjes liet regelen door Turkse beveiligers tijdens werkbezoeken, maakte hij het zijn gastheren wel heel gemakkelijk om een belastend dossier over hem samen te stellen. Een bijzonder domme zet van de intelligente Demmink.

Demmink is volgens mij niet zo intelligent, hij is alleen geslepen. Verder is hij zwaar verslaafd aan alcohol en aan seks met jonge jongens. Dat hij zich in de luren liet leggen, komt mede door zijn mateloze arrogantie. Hij voelt zich zo veilig, dat men mag vermoeden dat hij kwaad weet van de prins! Hij weet hoe het zit met oom Frits Salomonson en met het zeewaardige jacht Apollo.

Ook had Demmink zelf allang kunnen verdwijnen als hij zo’n risico was geworden voor de Nederlandse regering; dat overkwamen Van Traa en Fortuyn ook.

Van Traa en Fortuyn waren bereid om de corruptie bloot te leggen. Demmink is een doofpot, voor de regering vormt hij geen risico. Als hij inderdaad materiaal heeft waarmee hij de hele kliek chanteert, dan ligt dat nu in een verzegelde envelop bij de notaris, met daarop: openen als mij een ongeluk overkomt.

Het boek vermeldt namelijk ook Demmink’s betrokkenheid bij de coup van Bouterse en de daaruit voortvloeiende politieke moorden, wat toont dat Demmink al veel eerder een risicovolle factor was.

Dat hij werd gedropt bij defensie en daarna doorgesluisd naar justitie, wijst er op dat hij toen reeds beschikte over chantage-materiaal.

Het boek gaat niet verder op deze vragen en wellicht is dat op dit moment niet nodig. Een succesvolle aanklacht tegen Demmink en de daaruit voortvloeiende rechtsgang zou nader onderzoek naar deze zaken vragen en wijzen naar betrokken partijen.

Die rechtsgang komt er niet. De top van het OM, en met name Harm Brouwer, is betrokken bij dit schandaal. Twee ministers, Donner en Hirsch Ballin, zitten ook op de doofpot. Tot de betrokken partijen behoort zelfs de Hoge Raad! Lees het arrest waarin Baybasins veroordeling wordt bekrachtigd. Dit arrest is gewezen door de vice-president W.J.M. Davids als voorzitter, en de raadsheren W.A.M. van Schendel en J.W. Ilsink. Drie top-rechters die zich lieten corrumperen!

Maar ook hier dringt zich weer de vraag op: wil het Nederlandse publiek dit allemaal wel weten? Wil men weten waar de Nederlandse regering en top van de macht allemaal bij betrokken is? Kan het volk omgaan met de wetenschap dat er in de regering een verregaande mate van corruptie plaatsvindt?

Het Nederlandse publiek gelooft de kranten en de TV. De media mogen deze zaken niet naar buiten brengen. De hoofdredacteur van Panorama is het land ontvlucht. De hoofdredacteur van de Gay Krant wordt nog steeds bedreigd. Sinan Can van Zembla is waarschijnlijk omgekocht en zo voort. Micha Kat houdt deze zaken bij.

Waar houdt de onderwereld op en begint de bovenwereld?

De onderwereld zit aan de top, dit is een ondersteboven wereld! De bovenwereld eindigt ongeveer bij een modaal inkomen. Wie hogerop wil, wende zich tot de onderwereld. Als de bovenwereld hogerop komt en wordt benaderd door de onderwereld, dan is het kiezen of delen: bukt u maar, of anders… !

Met de rest van het artikel ben ik het niet eens, dat is de kern van een oude controverse tussen Anta en mij. Volgens mij is er iets mis met zijn analyse van het seksuele probleem, maar dat mag ik niet zeggen, want gij zult de admin niet dissen… Maar ik heb toch al een IP-ban, dus daarover binnenkort meer. 😉

Misschien wil iemand op Zapruder even melden dat ik het artikel van Antagonizer naar beste weten heb aangevuld met antwoorden op zijn vragen. Drop gerust even de link! Want ik praat niet graag achter hun rug over mensen en ik kan er zelf nog altijd niet in!

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

26 Reacties op “Antagonizer opent de Demmink Doofpot”

 • Eheu:

  Beste Bou,
  link op zaplog geplaatst, op zapruder stond ie al.
  Groet]
  Eheu

 • mr. drs. BOU:

  Dank je, Eheu!

  Ik ben al sinds vorig jaar Kerstmis het contact met hen kwijt, maar ik wil graag met hen praten. Ik hoop dat de communicatie wordt hersteld, want ik houd oprecht van het ZAP gebeuren. Helaas is er een invulling mogelijk van “houden van”: U wilt genaaid worden!

  Ik mis Donkerdoorn, ik mis Anta, ik mis Patman. Ik kan Zapruder niet meer bereiken. Als ik niet van hen hield, dan zou ik niet zoveel moeite doen. Maar een vrouw die zich niet laat naaien, is natuurlijk wel doodeng!

  Ik broed nu op stukjes over de seksuele orde. Deze gaan dieper dan 10.000 jaar! Omdat ik vind dat de hele wereld dit moet weten, schrijf ik in stilte en armoede mijn boeken! Jhwh!

  Eheu, ik ga gewoon door!

  Valt het jou trouwens niet op dat de klank van Eheu vrijwel gelijk is aan die van Jhwh… ? Mijn laatste roman gaat over Dionysos. Volgens mij was hij de rechtmatige koning van Thebe. Ik denk dat hij een tijdgenoot van Jozua was, lees zijn tragedie bij Euripides. Euhoi! Wat riepen de Bacchanten? Jouw Grieks is beter dan het mijne!

  Dank voor alle steun! En slaap gerust…

 • Hallo Bou/Inanna,

  Ik ben op de hoogte van de zaken waarmee je antwoord probeert te geven op mijn vragen, maar voor mij zijn het nog steeds geen sluitende antwoorden en veelal aannames. Ik denk dat wanneer de Turken echt hun best hadden gedaan ze Baybasin hadden kunnen pakken door desnoods de Mossad erop af te sturen; die zijn daar net even beter in. Wellicht dat Baybasin ook ergens een envelop in de kluis heeft liggen die hoge omes criminaliseert. Zelfs in de gevangenis kun je iemand koud maken, maar het lijkt erop dat men hem liever wil straffen (aangezien de gevangenisdirecteur ook in het complot blijkt te zitten).

  Wat betreft de dwanghandelingen en verslavingen van Demmink: ja, hij heeft een probleem, maar zoals zoveel mensen in topposities heeft hij dat in zoverre onder controle dat hij kan blijven functioneren. Uit het boek blijkt ook dat hij meer kan dan manipuleren alleen, dus hem onderschatten is niet slim. Ik geloof niet dat je jezelf zo lang kunt handhaven als je geen mate van controle hebt.

  Ik geloof echter wel dat Demmink een risico is geworden, aangezien zijn misdaden wijzen naar anderen en ze de rechtstaat ondermijnen. Als hij zo onoplettend en arrogant is als jij beweert dan is hij een ‘liability’. Het is makkelijker iemand te laten verdwijnen of zwaar onder druk te zetten dan een omvangrijke doofpot decennialang in stand te houden. Wat onder de deksel zit begint immers flink te stinken.

  Maar los van verschillen in inzicht zijn we het er allemaal over eens dat Demmink vervolgd moet worden en de mensen die hem de hand boven het hoofd gehouden hebben. Wat mij betreft mogen ook de Pieter Broertjes en Kees Driehuizen van deze wereld aangepakt worden, die hebben immers meegewerkt aan deze doofpot. Dit zeg ik met de wetenschap dat ik persoonlijk wéét dat er goede, oprechte journalisten zaten bij Zembla, alleen werden die gemuilkorft.

  Veel succes,
  Antagonizer.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Anta,

  Dank voor je antwoord en de vraag die je nu stelt, is voor mij ook een vraag. Dat men Baybasin in 1998 niet heeft vermoord, maar geframed, dat komt volgens mij omdat het na die mislukte laatste moordaanslag politiek niet langer haalbaar was om hem te vermoorden. Maar hij heeft 6 jaar in de EBI gezeten. Daar hadden ze hem gemakkelijk kunnen vermoorden. Baybasin was daar ook steeds bang voor: gif in zijn eten!

  Hem nu alsnog vermoorden, lijkt na alle commotie in Turkije en in Nederland rond zijn gevangenschap en zijn onschuld ook niet haalbaar. Men wil hem kennelijk het liefste doodzwijgen…

  Ik geloof echter wel dat Demmink een risico is geworden, aangezien zijn misdaden wijzen naar anderen en ze de rechtstaat ondermijnen. Als hij zo onoplettend en arrogant is als jij beweert dan is hij een ‘liability’. Het is makkelijker iemand te laten verdwijnen of zwaar onder druk te zetten dan een omvangrijke doofpot decennialang in stand te houden. Wat onder de deksel zit begint immers flink te stinken.

  Ivo Opstelten wordt de nieuwe minister van “Veiligheid”. Demmink komt dan dus onder hem te staan. Micha Kat schreef vandaag:

  Ivo en Joris kennen elkaar trouwens van zeer nabij vanuit hun beider -prominent- lidmaatschap van het Leidse studentencorps Minerva waar ze ongeveer tegelijkertijd als rechtenstudent lid waren, samen met mensen als Beatrix en Felix Rhodius. Demmink is van 1947, Ivo van 1944. Maar later in hun illustere loopbanen kruisten hun paden elkaar natuurlijk ook weer veelvuldig. Een goede keus dus van Bea om Ivo op Joris te zetten!

  Aldus is het gevaar weer bezworen… 🙁

 • mr. drs. BOU:

  Iemand heeft hem op Nujij geplaatst. Dank je wel PetraJ!

  Wie klikt hem even omhoog?

 • petje:

  De vrouw van Ivo Opstelten mr HMA Opstelten Dutilh (dochter van een Rotterdamse havenbaron)is/was griffier bij de rechtbank in Den Haag. Ivo weet dus ALLES van de pedofilie- en andere corruptiedossiers in het Haagsche en omstreken..

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/article/detail/519619/1999/02/16/Duivelskunstenaar.dhtml

 • petje:

  Ze is nu rechter bij de rechtbank in Den Bosch
  http://jure.nl/bn6040

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Petje! Ik heb ze doorgespeeld aan Micha Kat. 😉

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5061/ivo-opstelten-perfide-leugenaar.html

 • Eheu:

  Beste Eheu, dank je wel. Ik heb je stuk gekopieerd en zal het lezen. Maar voor een comment is het veel te lang en erg off topic. Daarom heb ik je comment gewist.

 • Profeet:

  Met de rest van het artikel ben ik het niet eens, dat is de kern van een oude controverse tussen Anta en mij. Volgens mij is er iets mis met zijn analyse van het seksuele probleem

  Ik wil geen zout in wonden strooien of kooien uit sloten halen ofzo, maar zou jij,(of anta) kunnen vertellen welk verschil van mening jullie hebben?

  Groetjes Profeet

 • mr. drs. BOU:

  Beste Profeet,

  Mijn controverse met Anta gaat over de seksuele orde. Hij denkt dat hij deze goed begrijpt, maar volgens mij snapt hij er geen barst van!

  Mijn controverse gaat tevens over een scheldpartij van hem op mij, die hij weigert te wissen. En over het feit dat hij me op Zapruder / Zaplog de toegang heeft ontzegd tot alle stukken die ik in vier jaar tijd voor hun site heb geschreven!

  En dan nog begrijpen ze niet wat ze doen…

  Over de eerste controverse wil ik binnenkort wel iets schrijven, dat gaat over het vaderrecht als erfrecht, over de schending van het taboe op incest, de seksuele orde die daaruit voortvloeide en de economische groei.

  Want niet alleen Anta is volgens mij een beetje de weg kwijt.

 • Profeet:

  nooit geweten dat jij en zap zo uit elkaar zijn gegaan.

  anyway, het ging mij ook meer om de eerste. Vaderrecht als erf recht heb ik je vaker horen zeggen. Moet zeggen dat ik dat ook nooit goed begrepen heb. Leuke anekdote in deze, maanden geleden zat ik een documentaire te kijken, volgens mij over de een indiaanen stam, mijn gedachte dwaalden af, en plotseling had ik het!, dat bedoelde Boudine dus, maar was het net zo snel weer kwijt :D.

  Dus als u je dat nog is zou willen toelichten zou ik het wel waarderen.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Profeet,

  Het is nogal ingewikkeld, maar ik wil niets liever dan dit uitleggen. Ik zoek echter nog naar een vorm.

  Deze wereld kampt met zoveel problemen. Ze zullen allemaal worden opgelost als we de kinderen weer de naam van de moeder geven. Maar hoe leg ik dat uit?

  Ik schrijf boeken die niet worden gepubliceerd en ik wordt door ZAP totaal verguisd…

  We denken er nog over na. Misschien ga ik deel 1 wel publiceren in afleveringen op BOUblog. Het zijn er ongeveer een kleine honderd…

  Ik werk nu aan deel 2, daarna komt nog deel 3. Tot slot wil ik graag mijn trilogie over het geslacht van Kadmos publiceren… De eerste twee delen zijn klaar…

  Ik vind het niet erg om hard te werken, maar het doet pijn dat ik bij voorbaat zo word verguisd !!!

  Weet in elk geval dat je dat vaderrecht tegoed hebt. Ik pleit er voor om dat weer te veranderen in moederrecht.

 • Eheu:

  Beste Bou,
  Geeft niet, ik heb zelf ook een copie.
  Het is rustig aan het vertaalfront, en over de meeste zaken die spelen op het Net en waaraan ik iets redelijks zou kunnen bijdragen, heb ik zo intussen mijm zegje wel gezegd.
  Toen ik eergister op zoek was naar de info over de vraag die je boven stelde, kreeg ik weer echt zin om me opnieuw te gaan bezighouden met klassieke literatuur. Dat is een vorm van onschuldig amusement die me gelukkig, vooral dankzij het Net, niet totaal onmogelijk gemaakt is.
  Verder zijn er nog een hoop films en documentaires via het Net te bekijken (o.a. dankzij jouw site ) die ik nog niet gezien heb.
  De rest? Ach…
  Misschien vind ik binnenkort ook wel genoeg tijd en rust om aan het vertalen van jouw werk te kunnen beginnen.
  Je hoort het wel.
  Ondertussen hou ik me natuurlijk altijd bereid voor deze of gene die dit leest en die ik daarmee zou kunnen helpen, vertalingen te maken (alleen liefst niet uit het Engels.)
  Groeten
  Eheu

 • mr. drs. BOU:

  Beste Eheu,
  Wat je schreef, dat is echt interessant, al was het off topic.

  dat het woord ‘euoi’ namelijk ontleent zou zijn aan het semitische woord dat ‘de levende’ ofwel ‘de uit de dood opgewekte’ betekent (‘wahiyy’ als ik me goed herinner, het schijnt ook de naam te zijn van een oud volk in de huidige Israelische regio)

  Kijk, dat is interessant in deze context, want Bacchus en de hele ‘mysteriengodsdienst’ eromheen lijkt niet van oorsprong Grieks te zijn, maar uit het midden-oosten afkomstig, dwz uit de Baal traditie, waar ook het oude-testament in stond

  Dionysos reist eerst naar Baktria, dan naar Kanaän. Volgens mij is hij een tijdgenoot van Jozua. Als hij heeft gesproken met de Israëlieten, dan keerde hij terug naar Thebe omdat hij besefte dat hij via het vaderrecht de rechtmatige koning van Thebe was.

  Dan storten de muren van Jericho in, zo ook het paleis in Thebe. “Het lijkt wel alsof ik twee zonnen zie!” Volgens mij was die ene zon Jhwh! En dan die arme Pentheus… wellicht weet je reeds hoe dat afliep, maar zo niet, dan kan ik je de Bacchanten warm aanbevelen.

  Welnu, dat was even onder ons. Prettige dag gewenst! 🙂

 • Eheu:

  Beste Bou,
  Dank voor het een-tweetje.
  Hoe het met Petheus afliep heb ik onlangs nog weer eens bij Ovidius gelezen, in zijn Metamorfosen, een van de ontzaglijkste stukken literatuur die ik ken.
  Enfin, het liep met hem net zo dubbelzinnig slecht af als met Bacchus en met Christus, alleen waren die eerste twee medeplichtig aan die dubbelzinnigheid, terwijl de laatste mi nogal gefundeerde en door hemzelf (voor zover je het NT als een getrouwe weergave van zijn geschiedenis mag beschouwen, maar in die vraag ligt volgens mij hoegenaamd niet het probleem) duidelijk geformuleerde bezwaren had tegen die afloop.
  Hetgeen die afloop echter niet heeft mogen voorkomen, wat tegelijk een hoop gedonder uit ‘de overlevering’ van die geschiedenis verklaart,omdat er kennelijk een ‘constante’ is dat men niet kan en niet wil ‘horen'(noch lezen)…helaas.
  Jij ook fijn weekend.
  ‘Eheu!’

 • Ik schrijf boeken die niet worden gepubliceerd

  Er zijn zat sites waar de ebooks gratis worden aangeboden. Die vinden elk boek in de collectie erbij helemaal geweldig.

  Het hoeft niet perse op dooie bomen gedrukt te worden, of wel?

  Als je echt een boek hebt maar de technische afronding niet voor elkaar krijgt, stuur me maar een mailtje.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Merethan,

  Allereerst dank je wel voor je vriendelijke woorden op Zaplog. Ik zag het te laat, anders had ik je ter plekke wel bedankt. Ik heb nu een IP-ban van Patman, maar gelukkig wel een normale. Ik kan alleen niet reageren. Maar ik kan wel weer alles lezen, ook de comments, de zoekfunctie werkt weer en zo voort. Sinds vorig jaar Kerstmis was dat allemaal niet het geval. Ik kon nergens meer bij en raakte zo ook jullie kwijt.

  Die IP-ban van Anta bestond uit programmeerfouten, waardoor ik soms helemaal niets meer kon zien. Dan weer waren ze de server aan het verhuizen, dan weer niet. Volgens Patman kwam dat omdat ik geschift ben. Wat Anta zegt van die rotte vis in die e-mail is ook al niet waar. Zij schelden al een jaar op mij! Zapruder werkt ook niet, maar ook dat komt omdat mijn medicijnen niet aanslaan…

  Merethan, wat een bitter afscheid, na al die jaren! 🙁

  Wat betreft mijn boeken, ik heb besloten om te wachten met publiceren, tot ik alle drie de delen heb voltooid. Ik bestudeer de Bijbel en de oude geschiedenis. Vooral in Egypte zit deze scheef. De hele puzzel is gelegd, Henoch wandelde met god. Ik heb nu alle jaartallen van Adam en Eva tot en met de Babylonische Ballingschap. Daarna klopt de geschiedenis weer wel. Vandaag ga ik kijken wanneer de piramides nu echt zijn gebouwd! 😉

  Maar ik ga niets publiceren tot het werk af is. Om verder te schrijven, wil ik rust en stilte, geen valse kritiek. Als over een paar jaar alles klaar is, dan zet ik het wel op internet. Dan mogen ze me daarna verguizen, zolang ik zelf maar weet dat ik de waarheid spreek.

 • Eheu:

  Ah, blijkbaar dus allemaal goed afgelopen.
  Gelukkig maar.
  Groet.
  ‘Ach!’

 • mr. drs. BOU:

  Eheu, Zaplog is weer gerepareerd, maar ik word nog steeds verrot gescholden en ik heb inderdaad een IP-ban. Ik heb het even uitgeprobeerd. Zapruder is ook nog steeds kapot, helaas. Met deze “goede afloop” ben ik niet blij.

  De komende jaren word ik gewoon weer a-sociaal. Want van sociaal bloggen heb ik mijn buik wel vol. Gelukkig heb ik BOUblog nog. Ben ik even blij dat die niet op hun server staat! 😉

Laat een reactie achter