Archief
Artikelen

Op maandag 6 september heeft Nieuwsuur, de opvolger van NOVA, een interview uitgezonden van Jan Eikelenboom met president Ahmadinejad van Iran. Het is Nederlands ondertiteld en dus voor iedereen toegankelijk.

Iran wordt omringd door landen die kernwapens bezitten. Het IAEA onderneemt helemaal niets tegen deze landen. Israël, Pakistan en India zijn “illegale” kernmachten, de VS annex NAVO is zogenaamd een legale kernmacht, maar de bezetting van Irak en Afghanistan is natuurlijk niet legaal! Hoewel Iran geen kernwapens heeft en deze ook niet wil hebben, meent Eikelenboom dat Ahmadinejad met vuur speelt!

Over die Iraanse vrouw met het Nederlandse paspoort vertelt de NOS het volgende:

Een dubbele nationaliteit, het stoken tegen een democratisch gekozen regime, plus de smokkel van cocaïne, maken deze dame tot een schoolvoorbeeld van de werkwijze van de geheime diensten!

Voor de mensen die vlot Engels lezen, is hier nog even een toetje: Waarom de US niet praat met Iran.

Why have successive US administrations been reluctant to enter into a conflict-resolution dialogue with Iran, which could clearly be in the national interests of the United States?

The answer, in a nutshell, is that US foreign policy, especially in the Middle East, is driven not so much by broad national interests as they are by narrow but powerful special interests – interests that seem to prefer war and militarism to peace and international understanding. These are the nefarious interests that are vested in military industries and related “security” businesses, notoriously known as the military-industrial complex. These beneficiaries of war dividends would not be able to justify their lion’s share of our tax dollars without “external enemies” or “threats to our national interests.”

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Waarom Ahmadinejad geen atoombom wil”

 • petje:

  Ook bij onderstaande – mede door president Sarkozy (bekend Roma’s deporteur)- bewust opgeklopte (Franse) zaak m.b.t. een veroordeelde Iraanse vrouw zijn Westerse geheime diensten betrokken middels een ‘zogenaamde’ advocaat van de vrouw. Zij is overigens voor moord en niet voor overspel veroordeeld en zal vrijwel zeker niet ter dood worden gebracht (zeker niet door steniging).
  Ook is er geen sharia in Iran zoals vaak in de westerse pers wordt gesuggereerd maar een eigen rechtspraak die op volledige scheiding van machten is gebaseerd.

  http://www.zonnewind.be/midden-oosten/iran/stenigen-schandalige-leugenssakineh-mohammad-ashtanni.shtml

 • Fred:

  Goed interview. Beetje irritante toon en lachje van Eikelenboom soms, maar Ahmadinejad kon goede antwoorden geven en kwam overtuigend en eerlijk over.

 • mr. drs. BOU:

  Iran wordt nu aangevallen door een computervirus, zo meldt de Volkskrant.

  BRUSSEL – Door het mysterieuze computervirus dat Iran heeft getroffen is de mogelijkheid van virtuele oorlogsvoering volgens de NAVO een reële dreiging geworden. Het militaire bondgenootschap zal de ‘cyberdreiging’ opnemen in zijn nieuwe strategische concept, dat de 28 lidstaten volgende maand in Lissabon moeten vaststellen, aldus diplomaten vrijdag.

  Tienduizenden, mogelijk miljoenen computers in Iran zijn aangetast door de computerworm Stuxnet. De start van een Iraanse kerncentrale moest daarom deze week worden uitgesteld tot volgend jaar. Computerexperts sluiten niet uit dat het hier een cyberaanval van een buitenlandse mogendheid betreft, bedoeld om het nucleaire programma van Iran lam te leggen. Volgens Chinese media heeft het virus zich ook in China verspreid.

 • ankie:

  Iranier Maz Jobrani/ Osama jokes. Video van 5 minuten. Humor/Satire.

  http://www.youtube.com/watch?v=M-R3eu1dCrM

Laat een reactie achter

Recente reacties