Archief
Artikelen

Op Global Research verscheen enige dagen geleden een verontrustend artikel over de manier waarop de VS een reeks van militaire bases bouwen langs de grens met Rusland, van de Baltische Zee tot de Middellandse zee. Volgens de officiële smoes dienen deze om Europa te beschermen tegen een kern-aanval van Iran. Niet alleen heeft Iran geen kernwapens, een militaire basis in Estland of Litouwen biedt geen verdediging tegen Iran, maar is een bedreiging voor Rusland.

De dwaasheid van het dreigen met kernwapens om de wereldvrede te bevorderen, werd nimmer zo duidelijk als in november 1983. De NAVO hield toen een oefening in Duitsland, genaamd Able Archer. De bedoeling van de oefening was het testen van de communicatie tijdens een kernoorlog, maar de signalen werden ook opgevangen in Rusland. Daar stond men voor de vraag: Is dit een oefening, of is het werkelijkheid? Zouden de VS en hun NAVO-bondgenoten Rusland aanvallen onder het mom van een oefening?

Het had niet veel gescheeld of de Russische kernwapens waren ingezet tegen Europa, om te voorkomen dat de Amerikanen de USSR zouden bombarderen. Toen de Russische computers aangaven dat de Amerikanen aanvielen, was er een Rus die zijn hoofd koel hield. En toen de Russen klaar waren om een nucleaire aanval te beantwoorden met hun kernwapens, bleef de aanval uit. Gelukkig kon deze Apocalyps op het nippertje worden voorkomen. De koude oorlog van de VS tegen Rusland liep nog net goed af.

In de volgende documentaire worden de gebeurtenissen van 1983 op een rijtje gezet. Verontrustend is de geheimzinnigheid van de geheime diensten, waaruit gevaarlijke misverstanden ontstaan. Let ook op de anti-Sovjet propaganda van de VS. Door voortdurend te spreken over een vijand, creëert men een vijand. Door de USSR af te schilderen als Evil Empire, creëert men een evil empire. Door de zogenaamde verdediging tegen deze vijand op te voeren, creëert men een oorlog tegen zichzelf.

Able Archer 1983: The Brink Of Apocalypse duurt een uur en 14 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “1983, Europa op de rand van een kernoorlog”

Laat een reactie achter