Archief
Artikelen

Men zal op BOUblog niet snel een artikel aantreffen over een andere website. Dat laten we liever over aan Billy Barracuda, oftewel Maarten Reijnders, die alle complottertjes en aluhoedjes er dagelijks stevig van langs geeft. Toch gaat BOUblog vandaag over Zaplog. Deze ooit zo sociale nieuws-site is tegenwoordig een besloten herenclub!

Volgens mij hebben de heren Patman en Breinscheet, aka Antagonizer, niet in de gaten dat er al maanden niemand meer binnen kan komen, die niet reeds sinds vorig jaar lid was van de club. Vermoedelijk is er iets fout gegaan met de programmering. Natuurlijk heb ik aan de bel getrokken, maar de deur bleef dicht. Jammer! Sociaal bloggen doe je niet in een besloten club.

Mijn avonturen met Zaplog zijn begonnen in april 2006, toen op een website genaamd Zapruder een reeks van artikelen verscheen over het bedrog van 11 september. Daarvan ben ik lid geworden. In mijn lijst met favorieten heette deze website echter geen Zapruder, maar Volkomen Kut. Veel ervaring met internet had ik toen nog niet.

Twee maanden tevoren had ik zelf een artikel verspreid over het bedrog van 11 september, niet als blog op internet, maar in Word. Dat had ik geschreven uit ongerustheid: over het complot van 11 september was toen nog geen woord te vinden in het Nederlands. Johnito en Stan van Houcke waren zo vriendelijk om het artikel zo te plaatsten, dat men het kon downloaden op hun site. Toen Zapruder met een 9/11 thema-maand kwam, heb ik me bij hen aangesloten.

Rond de jaarwisseling van 2006-2007 hadden de heren Pat-zap en Anta-zap besloten om zelfstandig te worden. Ze gingen Volkomen Kut, aka VKMag, verlaten en dat ging nogal met strubbelingen gepaard. De redactie van VKMag bleek onbetrouwbaar, maar wat kun je anders verwachten van zo’n site? De reden dat de Zapruders zich daarbij hadden aangesloten, is dat daar lekker veel lezers kwamen. Zo bereik je een groot publiek.

In de jaren die daarop volgden, heb ik me steeds ingezet voor Zapruder, eerst op het forum, vervolgens zelfs een paar keer op de voorpagina, en op Zaplog. De bedoeling van Zaplog was een vorm van sociaal bloggen waaraan iedereen mee kon doen. Ieder lid kreeg een eigen blog op Zaplog. Daarvan heb ik dankbaar gebruik gemaakt om mijn aantekeningen te noteren in de form van nieuwsberichten met een link. Dat ging heel snel en handig, middels een ZAPknop. Na verloop van tijd bleek echter dat Zap mijn oude aantekeningen verwijderde, zonder dat ik daarom had gevraagd. En op een dag was mijn hele Zap-blog verdwenen!

Vorig jaar herfst ging Zaplog weer eens verbouwen. Zelf moest ik off line in verband met de verbouwing van mijn huis. Toen ik terug kwam, begreep ik er niets meer van. Echt niet! Overal rare knoppen die ik niet wist te hanteren, overal had ik toegang toe, heel sociaal! Toen ik het wilde uitproberen, bleek ik een stuk van Patman op de voorpagina te hebben verbouwd. Ik dacht dat dit niet zou kunnen… De heren Zap en Zap waren hoogst verontwaardigd, ik schaamde me diep! Maar welke programmeur staat zoiets toe…

Vervolgens merkte ik dat al mijn BOUblogs in hun geheel werden ingebracht via hun RSS feed. Met een druk op de knop kon iedereen mijn artikel op Zaplog plaatsen, maar helaas pakte Zaplog mijn Word Press codes niet. In plaats van een video, kreeg men dan wat HTML-codes te zien. Als een ander mijn artikel plaatste, dan kon ik er zelf niet meer bij, om het te corrigeren. Mijn bezwaren werden terzijde geschoven als ware het flauw gemiauw van een hysterische vrouw…

Vlak voor Kerstmis besloot Antagonizer, aka Breinscheet, mij de verdere toegang tot Zaplog te verbieden. Mijn BOUblogs mochten echter nog wel in hun RSS feed blijven staan. Ik kon die RSS feed niet meer lezen, op Zaplog niet meer reageren, geen artikelen meer plaatsen, artikelen ouder dan een dag niet meer inzien, mijn mailbox niet meer gebruiken, en zo voort.

Vreemd genoeg veranderde deze situatie bij tijd en wijle, zonder dat ik begreep waarom. Zo kan ik nu bij voorbeeld weer de RSS feed lezen en ook de oudere pagina’s op Zaplog zijn terug. Maar de voorpagina van Zapruder is nu opeens verboden toegang, evenals het oude forum. Er verschijnt dan een bordje met deze boodschap:

De site wordt momenteel verhuisd van server maar zal – als alles uiteraard voorspoedig verloopt – spoedig weer te benaderen zijn.

Dat is natuurlijk niet waar! Dat bordje staat en nu al sinds Kerstmis vorig jaar! Correspondentie over deze toestand werd beantwoord met grof geschut: “Je bent geschift.” Ook heb ik volgens Patman geen IP-ban, ben je mal! Alleen mijn lidmaatschap is opgezegd.

Sinds enige weken krijg ik technische ondersteuning van vrienden bij mij in de buurt. Toen ik bij hen, dus op hun computers, ging kijken hoe Zaplog en Zapruder het doen, constateerde ik iets vreemds. Wie niet is ingelogd, zou “ingeklapt” kunnen reageren. Men moet dan wel een code invullen tegen de spam. Helaas verschijnt die code niet, daarom wordt de reactie niet geplaatst. Vervolgens probeerde ik om lid te worden. Op Zapruder is dat inderdaad gelukt, maar voor een lidmaatschap op Zaplog moest ik weer een anti-spamcode invullen en deze verschijnt niet! Natuurlijk heb ik de heren per e-mail gewaarschuwd, maar ik kreeg geen antwoord en de toestand bleef onveranderd.

Dit is helaas het droevige einde van een sociale nieuws-site: Zaplog is veranderd in een besloten herenclub. Op bovenstaande foto ziet u van links naar rechts Breinscheet aka Antagonizer, P.uncia, Patman, Donkerdoorn en Hans. Het is wel gezellig in de club, maar ook heel rustig. Proost, jongens, en stik niet in je eigen rook! Misschien kan iemand even een deur openzetten…

Update: Ik schrijf dit natuurlijk niet om Zaplog af te branden. Dan zou ik ze liever hebben doodgezwegen. Maar ik zou graag zien dat de deur weer open gaat. Misschien kan een van de lezers dit artikel op Zaplog plaatsen. Elders mag ook! Want ik spreek niet graag kwaad achter de rug van mensen.

Hoort, zegt het voort: Zaplog is nu een besloten club en volgens mij hebben ze dat zelf niet door!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

117 Reacties op “Zaplog: sociaal bloggen in de besloten herenclub”

 • Tenslotte dan nog dit, ik zie wel dat de Zapruder-formule raakt uitgewerkt. We zijn niet uniek genoeg meer, mensen hebben ons gedachtegoed in principe omarmd.

  Ik broed op weer wat nieuws, maar dat komt vanzelf.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Patman,

  Dank voor je reacties, maar zo rotsvast is het bij jullie toch ook weer niet!

  Natuurlijk heb ik je herhaaldelijk gemaild nadat Anta mij een IP-ban gaf! Via de RSS feed kwamen mijn BOUblogs immers nog steeds in hun geheel (maar zonder werkende codes) op Zaplog binnen. Vanaf het eerste begin heb ik geprotesteerd tegen die RSS-feed! En nadat ik zelf geen toegang meer had, heeft het me een MAAND gekost voor je die foute feed had verwijderd. Dat ging inderdaad met een REEKS van e-mails gepaard!

  Verder heb je (volgens mij oprecht!) geprobeerd om mij weer toegang te verlenen, maar hoewel ik je daartoe mijn IPadres heb gestuurd, is het je niet gelukt. Volgens jou heb ik geen IP-ban, maar ik kan alleen nog een beetje meelezen op Zaplog. De voorpagina en het oude forum zijn voor mij volledig ontoegankelijk. Maar die toegankelijkheid wisselt steeds.

  Ik kan niet meer bij mijn eigen artikelen op Zap, niet bij mijn eigen inbreng op het forum, geen oude artikelen teruglezen, niet in mijn PM-box de mail lezen die men mij stuurt en zo voort.

  Ook andere mensen komen er niet meer in! Zap is een besloten club! Hoe rotsvast ben je dan?

  Daarnaast ben je op diverse weblogs bijzonder onvriendelijk over ons.

  Wees zo vriendelijk om daar even een voorbeeld van te geven.

 • Luis:

  @ Patman:
  Indien je een van de administrators/ webbuilders bent van Zaplog, Het is en blijft een feit; dat ook ik niet kan registreren, lid worden, reageren ( ingeklapt ook niet) en dat de anti-spamcode niet omhoog komt.
  Ergo er zit ( zat?) een foutje in jullie weblog;-)
  Misschien is dat mr. drs Bou jullie duidelijk probeert te maken.
  Misschien dat jij of je companen even kunnen kijken hoe dit op te lossen.
  Zaplog is op deze manier niet voor iedereen, maar voor een klein clubje “onder onsjes” en volgens mij was dat niet de bedoeling achter zaplog. Toch?

 • mr. drs. BOU:

  Patman, nog even dit:

  Wat denk je nu zelf? Dat ik het ZapLog laat spoken speciaal voor jouw IP-adres of dat je gewoon totaal in de war bent? Goed nadenken.

  Al mijn feedback was eerlijk. Het spookt op Zaplog, en kennelijk niet alleen voor mij!

 • Je schijnt ook nooit te hebben begrepen dat Zapruder Inc. niet hetzelfde is als ZapLog. Maargoed, dit soort dingen dringen dus niet door tot jou en dus blijf je wartaal uitslaan.

 • Allereerst, Anta gaf jou geen ban, dat doen we in overleg. We waren je gewoon zat met alle onvriendelijkheden.

  Wees zo vriendelijk om daar even een voorbeeld van te geven.

  Weet je zeker dat je die kant op wilt gaan? Moet ik soms ook vriendelijkheden citeren uit je lieve mailtjes?

  @ 8
  Nujij is voor mij even niet onbereikbaar, maar ik ben hier wel aan het spoofen. Dat mag dus volstrekt niet van Antagonizer de armzalige. FOEI! SPOOFEN moest ik eerst opzoeken (in Wikipedia!)
  Het is me eigenlijk mijn eer te na, maar dat moet dan maar.
  Dulcinea is onwelkom op Zap, die dwaze Don Quichote beheerste het spel.
  En 11 september is wel een dag die in mijn gedachten blijft…

  Ik kan Zapruder niet lezen, dat mag niet van Patman en zijn blote billen clan.
  Maar ik kan gelukkig nog even spoofen op NUjij.

  Johnito, ik mag niet meer meedoen. Ik heb geen toegang meer. Het spijt me voor ZAP log of ruder…. , maar meelezen leidt helaas tot deze boodschap:

  De site wordt momenteel verhuisd van server maar zal – als alles uiteraard voorspoedig verloopt – spoedig weer te benaderen zijn.

  En dat is al maanden niet waar! PATMAN is een LEUGENAAR!!!!

  Komt bekend voor?

  Verder heb je (volgens mij oprecht!) geprobeerd om mij weer toegang te verlenen, maar hoewel ik je daartoe mijn IPadres heb gestuurd, is het je niet gelukt. Volgens jou heb ik geen IP-ban, maar ik kan alleen nog een beetje meelezen op Zaplog. De voorpagina en het oude forum zijn voor mij volledig ontoegankelijk. Maar die toegankelijkheid wisselt steeds.

  Als je een IP-ban hebt, kan je niet meer meelezen bij ons. Je geeft dus zelf al aan dat je geen IP-ban hebt. We hebben je inderdaad wel geblocked als lid, dus reageren is niet meer mogelijk.

  Als die toegankelijkheid wisselt, is of jouw computer kapot of je heb waanbeelden. Wat er in ieder geval niet aan de hand is, is dat ik continu het CMS zit te herprogrammeren alleen maar om één of andere gekke heks te zieken. je ziet dus spoken, trust me.

  Je zal het ongetwijfeld allemaal goed bedoelen, maar je bent mij gewoon te vermoeiend en onbetrouwbaar. Veel anders kan ik het niet zeggen.

  Laat het er bij zitten en ga zinnige dingen doen.

 • Luis:

  Patman is vast een dominant mannetje met niet academische achtergrond 😉

 • mr. drs. BOU:

  Beste Patman,

  Ik heb je op alle mogelijke manieren laten weten dat ik niet kan meelezen. Dan weer is dit ontoegankelijk, dan weer dat. Zapruder is sinds enige weken voor mij onbereikbaar en het forum ook. In ruil kreeg ik opeens weer toegang tot de RSS-feed. Totaal onverwacht! Volstrekt onbetrouwbaar! Ik heb daar last van!

  Op Nujij heb ik dat laatst aan Johnito laten weten, daarna een mail gestuurd ook nog, CC aan jou. Geen antwoord! Als je nog een tweede voorbeeld kunt vinden waarin ik daar op een andere website over klaag, dan mag je me beschuldigen van “op diverse weblogs”.

  Mijn computer is niet kapot. Ook heb ik geen waanbeelden. Ik heb je steeds laten weten dat ik niet kan meelezen. Volgens jou ligt het aan mij, maar dat is niet waar.

  Ik heb je ook al eerder gemaild dat de boodschap die dan steeds verschijnt, niet waar is. De server is helemaal niet aan het verhuizen! Verander dat dan in: We hebben uw lidmaatschap opgezegd, of een andere eerlijke boodschap. Dan weet ik waar ik aan toe ben. Na die actie van Anta heb ik er drie dagen over gedaan om te ontdekken dat jullie nog steeds online waren en dat Anta mij eruit had geschopt. Vandaar dat ik jou op Nujij laatst openlijk uitmaakte voor LEUGENAAR. Dat had ik al eerder in een mail aan jou geschreven, maar jij trekt je er niets van aan. Patman, wees toch eerlijk!

  We hebben geen van allen de wijsheid of de waarheid in pacht. Maar de manier waarop jullie omgaan met je eigen leden en lezers, vind ik neerbuigend. Zij zijn geen bak met kikkers, het zijn mensen die verontrust zijn over de corruptie van het systeem. We hebben samen een site willen maken, waarop we wat tegengas konden bieden aan de corrupte berichtgeving. Helaas voelt de redactie van die site zich ver verheven boven al die gelijkgestemden.

  We zijn niet uniek genoeg meer, mensen hebben ons gedachtegoed in principe omarmd.

  Ik broed op weer wat nieuws, maar dat komt vanzelf.

  Tsja… Je wil graag uniek zijn en dan omarmen de mensen jullie gedachtegoed… Ik dacht dat dat nou juist de bedoeling was! 😉

 • Luis:

  hernieuwde/ uitgebreidde post:
  @Patman:
  Indien U een der administrators/webbuilders/eigenaars bent van Zaplog.
  Het is en blijft een feit; dat ook ik niet kan registreren of reageren ( ingeklapt of niet) , inschrijven, lid worden. De antispamcode die u hanteert werkt niet. Sterker nog deze is ONzichtbaar.
  Ergo:
  Er zit een foutje ( scriptje????) in jullie weblog;-)
  Misschien dat hetgeen waar mr. drs. Bou over klaagt.
  Misschien dat u of een uwer kompanen kan kijken naar uw websitestructuur, zodat het ook voor “newbies” mogelijk wordt, en voor oude rotten, om lid te worden, te reageren of artikelen te plaatsen. Op deze manier moet ik mr. drs. Bou gelijk geven dat het dan erg sterk lijkt alsof het een klein clubje “onder onsjes” betreft.
  Maar uw Zaplog lezende, lijkt me dat niet de bedoeling.
  Toch???
  Elkaar afbranden tot op het bot is te makkelijk.
  @ Patman en mr. drs. Bou.
  Waar is uw beider vermogen tot oplossend denken?

 • mr. drs. BOU:

  Beste Luis,

  Alles wat ik vraag, is: MAG IK WEER MEELEZEN? Het antwoord is steeds: Je kunt meelezen en je bent geschift als je zegt dat dit niet kan.

  Men hoeft niet academisch gevormd te zijn, om verstand te hebben. Ik dacht dat Patman goed kon programmeren, maar volgens mij zitten er bugs in het systeem. En leugenachtige bordjes waar ik me aan erger, zoals deze:

  System Offline

  Geachte ZapLoggers,

  Duizend maal excuses, maar we liggen eruit. Het systeem ligt plat. De boel staat uit. Niemand weet het. Wie weet zijn we zo weer terug. Misschien wel nooit meer. Meestal duurt het nooit lang en vaak is het gewoon bewust, heel soms komt er uiteindelijk iets heel moois tevoorschijn. Ik zou zeggen, duimen maar…

  Die krijg ik ook al sinds vorig jaar Kerstmis naar mijn kop! Maar misschien is dat wel een unieke vorm van humor…

 • mr. drs. BOU:

  p.s.: Na mijn laatste reactie op BOUblog krijg ik bovenstaand bordje op alles van Zaplog.

  Ik mag nu dus helemaal niets meer meelezen! Patman, zeg eens eerlijk: heb je iets veranderd? Want dat bordje kreeg ik ook van Anta! Volgens mij is dat jullie boodschap voor een IP-ban.

 • Luis:

  Dus U wordt feitelijk geroyeerd? Vanwege commentaren op uw eigen website?
  De zieligheid ten top. Neem me niet kwalijk.

 • OMFG.

  Het word nu echt zielig. Ik heb absoluut niet veranderd in de 3 uur tussen mijn laatste post en jouw ‘nieuwe klacht’.

  Volgens mij ben je gewoon grondig de weg kwijt. Kan je nu wel of niet meelezen? Net zij je nog van wel namelijk.

  Volgens jou heb ik geen IP-ban, maar ik kan alleen nog een beetje meelezen op Zaplog. De voorpagina en het oude forum zijn voor mij volledig ontoegankelijk. Maar die toegankelijkheid wisselt steeds.

  Ik neem aan dat je nu zelf ook wel begrijpt dat ik je vanaf nu echt 100% ga negeren? Happy life verder. Soms met Zap, soms zonder. Elke keer weer een verrassing. Kennelijk.

  Ik heb trouwens sterk het idee dat je hier op je eigen site ook al zit te spoofen. Spoofen is gewoon zielig.

 • Ons systeem geeft trouwens geen meldingen dat de server aan het verhuizen is. Nooit. Onmogelijk. Die zitten er simpelweg niet in.

  Klinkt meer alsof de infrastructuur van de serverboer je aan het weren is omdat hun afweersysteem je als ongewenst heeft herkend ofzo.

  En nu ben ik echt pleituh. Wat een flauwekul dit allemaal.

 • Luis:

  Mr. drs.
  U kunt de site niet lezen.
  Wij wel;-)
  copy/paste
  Patman ontmaskerd
  Door monkeyman, Op vri 4 jan 2008 15:20,
  Ik bestudeer al een gehele tijd de illuminati en begin al heel aardig de patronen van deze club te herkennen. Ik loop nu al een een lange periode mee op Zapruder en vond het vanaf dag 1 al iets raars hebben. Het begint nu wel erg opvallend te worden dat Patman niet de gehele waarheid boven tafel wilt hebben. Ieder lid dat begint over de NWO kan bespottingen verwachten van deze Ritalin kandidaat. Ook al zijn er genoeg aanwijzingen dat er iets meer aan de hand is, meneer wilt het alleen hebben over “corporate greed” dat het antwoord op alles is.

  Ik heb mezelf aangeleerd om eerst mijn vijand te begrijpen om hem daarna 3 stappen voor te zijn. Ieder die de illuminati enigszins kent weet dat ze altijd een drang hebben om kleine aanwijzingen achter te laten. Sommige noemen dit gewoon hun mond voorbij praten maar het resultaat is hetzelfde. Ik moet zeggen dat Patman een hele sluwe vos is maar uiteindelijk heeft hij zichzelf ook in zijn eigen leugens verstrengeld voor degene met het scherpe oog.

  In de zaplog van Klaas waar hij de tentakels van de NWO blootlegt kan Patman het weer niet laten om als gatekeeper op te treden. Omdat Klaas zijn huiswerk heeft gedaan is hij niet de gebruikelijke voetveeg van het forum, hij blijft met zijn rug recht achter zijn heldere feiten staan. Hierdoor zien we Patman geagiteerd raken en praat zijn mond voorbij, zijn opa was namelijk Neerlands hoogste militair.

  Op het eerste oog een leuk verhaal maar voor het getrainde oog een fatale slag in het harnas. Patman besefte dit zelf ook en begon meteen met het gebruikelijke gezwam om ons af te leiden, puppet Dick Berlijn etc.
  Iedereen die 1+1 =2 kan uitrekenen snapt dat gezien de leeftijd van Patman we hier te maken hebben met maar 1 man, prins Bernhard.

  Nu vallen alle stukjes van de puzzel wel op zijn plek. Behalve dat hij duidelijk een andere agenda loopt te verdedigen zien we ook waar zijn obsessieve snelle auto’s en snelle dames interesses vandaan komen. Het is de illuminati ook eigen om op deze manier onzichtbare familieleden te hebben die kunnen infiltreren, geen spoor die naar de echte bloedlijn kan leiden.

  Ik denk dat het tijd wordt om gezamelijk eens een gesprek te voeren hoe dit nu verder moet. De beste oplossing lijkt mij dat Patman vrijwillig de server en website overhandigd. Als we allemaal vertrekken is al het werk van de afgelopen jaren namelijk verloren. Dit kan voor een hoop mensen als een schok overkomen, begrijp me goed ik vind dit ook niet leuk om te ontdekken.

  Jullie forum vriend, Monkeyman.

 • Luis:

  Bovenstaande is gecopyt /pasted vanaf zaplog

 • Luis:

  @patman
  Serverboeren weren alleen in case of serious spam.
  niet vanwege 60+ mailtjes. uw site bevat FOUTEN.
  Herstel deze en het probleem en volgens u gezeur stopt vanzelf.
  off topic:
  Uw gehalte wordt nu erg GS ( quote pleituh)

 • knofje:

  NIEMAND!!!!! Maar dan ook helemaal NIEMAND, kan lid worden,reageren en becommentarieren op welk topic dan ook op Zaplog.

 • mr. drs. BOU:

  Patman,

  Alles wat ik hier zeg, alles wat ik je heb gemaild, is WAAR!
  Ik lieg namelijk niet en ik manipuleer niet.
  Ik heb het daarnet nog even uitgeprobeerd en ZAPLOG is voor mij weer bereikbaar. Daar ben ik blij mee, want ik houd van ZAP. Anders zou ik er geen energie in steken.
  Maar het spookt!
  Neem me dus alsjeblieft serieus!!!!

  Ik probeer het nog even helemaal voor je uit.
  Voorpagina Zapruder:
  RSS feed doet het niet. Laatste post was van Donkerdoorn: So You want to be a Zapruder…
  Ik kan er sindsdien niet meer bij, kijk zelf naar de datum.
  Daarna geen voorpagina meer. Jammer, want ik houd van Donkerdoorn en dat is beslist geen flirten!!!! Wat een walgelijk seksistische interpretatie van een welgemeend compliment… EHEU !! , Ach de armzaligen… maar het was niet anders.

  Vanaf het zelfde moment:

  De site wordt momenteel verhuisd van server maar zal – als alles uiteraard voorspoedig verloopt – spoedig weer te benaderen zijn.

  Voordien kon ik wel binnenkomen, maar niet inloggen. Voor mij was dat een handicap, want ik had geen toegang tot de zoekfunctie. Ik kon alleen via Google nog mijn eigen bijdragen herlezen.

  Daarnet was Zaplog onbereikbaar, maar nu kan ik er weer in. Ik snappernixvan! Op dit moment is zelfs alles weer bereikbaar. En dat na al die maanden! 🙁

  Patman, ik vermoed dat jij dit niet doet, maar het overkomt mij wel degelijk. Ik heb geen idee hoe dit komt, want ik begrijp helaas maar weinig van de programmering. Ik weet alleen dat ik me heb ingezet voor het verspreiden van de waarheid. En daar neem ik geen woord van terug.

  Wees dus zo vriendelijk om me niet langer uit te maken voor geschift, dan zal ik bereid zijn om te verklaren dat jij geen leugenaar bent.

Laat een reactie achter