Selecteer een pagina

Archieven

Bou heeft een tennisarm

Volgens de dokter is het een tennisarm. Zelf denk ik meer aan een schilderarm, een timmerarm, een zaagarm of boor- en schroefarm. Maar een muisarm kan ook. In elk geval ziet het er ongeveer zo uit:

Zo voelt het ook wel ongeveer. De remedie is rust. Nu schilder ik met mijn linker hand, dat gaat wel wat langzamer en het resultaat is nogal spetterend. Maar surfen en schrijven met mijn linker hand, dat gaat echt niet. Ik mag of kan even niet bloggen. Maar ik kan het zo slecht laten…

7 Reacties

 1. Rita

  Misschien kunt u de tekst inspreken zodat deze in schrijftaal wordt omgezet …?

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Rita,
  Ik denk dat ik even een weekje niet moet tennissen. šŸ˜‰

  Antwoord
 3. Rita

  Tja … RSI aan je stembanden moet je Ć³Ć³k niet willen šŸ˜‰

  Antwoord
 4. Patrick

  Helemaal niets doen is eigenlijk ook niet goed, dus wat bewegen dat is beter voor de doorbloeding. Ook iedere dag ijs op de pijnlijke plek bevordert de genezing. Laten masseren kan ook helpen maar dan wel speciaal gericht op de tennisarm, dit is echter zeer pijnlijk.
  Ik kan het weten want ik sport veel en heb ook een tennisarm gehad, wat soms wel eens terugkomt.

  Antwoord
 5. Rik

  Een tennisarm evenals een hernia of rsi is je eigen stomme rotschuld, aldus een arts die mij heeft behandeld. Het is de irritatie van pezen, spieren of je tussenwervelschijven ivm een overbelasting, deze klachten geraak je nooit meer vanaf! Rust doet evenwel “genezen” maar iedere keer als je deze weer gaat belasten komt het terug, het zijn beschadigingen die niet meer volledig herstellen. De belasting om die bechading weer pijnlijk te laten worden zal ook steeds minder zijn, er is geen herstel meer mogelijk. Jouw eigen constitutie is hier verantwoordelijk voor, oftewel, je kunt er helemaal niets aan doen om het te voorkomen. Maar wat dan weer wel een groot “voordeel” is, je gaat er niet dood aan.

  De enige behandeling tot het pijnvrij krijgen is virtualisatie, oftewel met gedachten de pijnlijke plekken weg masseren en niet over te belasten. Let wel, het pijnvrij krijgen hiervan. Je moet het zien als het verbranden van iets, iets wat je verbrand komt nooit meer in de oorspronkelijke staat terug, zo ook niet met deze klachten. Pijnvrij krijgen is de enige optie.

  Je kunt ook geloven dat koffie helpt hiertegen, je diepe geloof in deze behandeling zal je ook “genezen”. Oftewel, virtualiseren van je eigen genezing dmv koffie. Virtualisatie helpt tegen elke ziekte, zolang je er maar in gelooft.

  Bou, ik wens je veel sterkte in het doorlopen van de medische wereld en hun medicatie’s.

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Beste Patrick,
  Je hebt gelijk. Ik heb een “power ball’ om mee te spelen. Rust en de juiste oefening, de pijn wordt al weer minder. Even niet bloggen, want ook dat is niet de juiste beweging. Jammer alleen dat ik nog niet klaar was met schilderen. En ik verlang zo naar het einde van deze verbouwing…

  Antwoord
 7. mr. drs. BOU

  Petje en Groene Wolf,

  Het spijt me, maar van jullie beiden was er een reactie in de spambox gevallen. Ik heb ze teruggeplaatst, dan gaan ze naar wachtend. Ik heb ze goedgekeurd, ik klik me suf en nu zijn ze verdwenen. Helemaal weg!

  Zodra de verbouwing van mijn huis voltooid is, gaan we BOUblog verbouwen. Want er gaat nu wel erg veel mis!

  Mijn excuses… šŸ™

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn