Archief
Artikelen

Dana Priest is een beroemde Amerikaanse journaliste die een onderzoek heeft ingesteld naar geheime locaties in de VS. Ze werkte daarbij samen met William M. Arkin, een onderzoeker die goed overweg kan met Internet. Ze ontdekten dat overal in de VS geheime locaties zijn verrezen, waar 850.000 mensen werkzaam zijn. Dit spionagewerk voor de regering is Top Secret!

Hun artikelen verschenen in de Washington Post onder de titel “Top Secret America“. Op ongeveer 10.000 locaties in de VS zijn 1.271 overheids-organisaties en 1.931 particuliere ondernemingen bezig met homeland security, de strijd tegen terrorisme en het verzamelen van informatie. Zij tappen telefoon en e-mail af, ze volgen bankrekeningen en surfgedrag (o.a. via Google en YouTube), en zo voort. Ze werken allen in het diepste geheim, waardoor ze vaak dubbel werk verrichten. Ze zijn ook volstrekt oncontroleerbaar, hoewel ze worden betaald van belastinggeld.

Vanaf het moment dat deze artikelen verschenen, hebben verscheidene media er aandacht aan besteed. In oktober zal PBS een lange documentaire uitzenden over deze geheime organisatie van het militair industrieel complex in de VS. Dit is een voorproefje:

Sneak Peek: Inside “Top Secret America” | PBS

Amy Goodman van Democracy Now heeft een lang interview gehouden met William Arkin.

Democracy Now over Top Secret America duurt 26 minuten.

Alex Jones spreekt met de financiële verslaggever Max Keiser over Top Secret America en de verdere consequenties. In dit gesprek heeft Alex Jones het ook over de documentaire: The Obama Deception. YouTube en Google Video verwijderen deze docu en YouTube heeft een betaalde versie gemaakt, terwijl Alex Jones alle rechten heeft en hem gratis verspreidt. Dit alles maakt deel uit van de informatie-oorlog. Ook op BOUblog was deze docu verdwenen, maar ik heb de link vervangen, dus hij doet het weer!

Alex Jones spreekt met Max Keiser duurt iets meer dan een uur.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Voorbij 9/11: Top Secret America”

Laat een reactie achter

Recente reacties