Archief
Artikelen

Vorig jaar augustus heeft de regering van Nigeria een amnestie afgekondigd voor gewapende rebellen die zich verzetten tegen de Shell. Als zij hun wapens zouden inleveren, zou daar een maandelijkse toelage tegenover staan. Ook zouden ze een opleiding krijgen. Ongeveer 20.000 (veelal jonge) mannen hebben toen hun wapens ingeleverd, maar de maandelijkse betalingen blijven uit. Alleen de leiders van de rebellen hebben gekregen wat hen werd beloofd. De rest leeft nu in uitzichtloze armoede in de Niger Delta, te midden van 30 miljoen andere verpauperde bewoners.

Al Jazeera maakte over de huidige situatie een reportage. Ongeacht de politieke conflicten is de ecologische ramp in de Niger Delta in deze reportage goed zichtbaar. Shell schuift de schuld op de illegale raffinaderijen, die ruwe olie roven en deze dan destilleren. Maar de mensen die zich schuldig maken aan dit misdrijf, kunnen niet anders. Hun milieu is totaal verwoest, de vis is verdwenen, de grond is vervuild. De rijkdom van de natuur is weggevaagd. De hele Niger Delta is een grote olieramp! Met dank aan de Shell.

Crude amnesty duurt 25 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

8 Reacties op “De olieramp in de Niger Delta is nog erger…”

Laat een reactie achter