Archief
Artikelen

Edward O. Wilson is een Amerikaanse bioloog die zich heeft toegelegd op de bestudering van mieren. Het sociale gedrag binnen een mierenhoop bracht hem tot het formuleren van de socio-biologie als een theorie voor alle vormen van sociaal gedrag, dus ook dat van mensen. Aanvankelijk ondervond hij veel tegenstand, maar tegenwoordig zijn zijn ideeën algemeen aanvaard.

Wilson wijst de wereld ook op het belang van biodiversiteit. Hij zet zich actief in voor het creëren en beschermen van natuurgebieden. De documentaire Lord of the Ants gaat over zijn leven en werk. Deze bevat een uitleg over het belang van het werk van Wilson, gepaard aan schitterende beelden van de natuur. Full screen is daarom aanbevolen.

Voor wie meer wil weten over het wetenschappelijke werk van Wilson, is er een audio-interview met hem van een half uur.

Lord of the Ants duurt 53 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties