Archief
Artikelen

Meltup is een documentaire uit mei van dit jaar, over de te verwachten hyperinflatie in de VS. Om de economische crisis van 2008 te bestrijden, heeft de Federal Reserve miljarden dollars bijgedrukt. Dit geld werd uitgeleend aan falende (failliete) banken en bedrijven tegen 0% rente. De National Inflation Association waarschuwt sindsdien voor een hyperinflatie van de dollar.

Het valt te verwachten dat dit zal leiden tot een wereldwijde economische crisis. Deze zal er anders uitzien dan de crisis van 2008, die werd bestreden door meer geld in de economie te pompen. De economische opleving die daarop volgde, is echter kunstmatig. Het nieuw gedrukte geld heeft namelijk geen enkele dekking. Zolang er geen nieuwe productie tegenover staat, is dat geld waardeloos.

Sommige mensen verwachten dat deze crisis nog dit jaar zal beginnen. Of dat waar is, weet ik niet, maar ik denk wel dat deze crisis onvermijdelijk is. Een economie die drijft op krediet, kan namelijk nooit duurzaam zijn.

Meltup duurt 55 minuten.

Update duurt 7 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties