Archief
Artikelen

Overdosis is een Australische documentaire over de economische crisis. Volgens een aantal financiële deskundigen is deze crisis nog lang niet voorbij. Toen de economische zeepbel in 2008 barstte, zocht men de oplossing in het verlagen van de rente en er werden miljarden gepompt in het verziekte banksysteem. Maar deze oplossing is precies waardoor het probleem is ontstaan. De rentevoet kan nu niet meer worden verlaagd, want deze is al nul, of bijna nul. Door de lage rente nemen de leningen toe en door de bail outs nemen de staatsschulden toe. Als de staatsschuld hoger wordt dan het Bruto Nationaal Product, dan is het land failliet.

Deze situatie is reeds ontstaan in IJsland en Griekenland, maar ook Italië en Spanje staan aan de rand van een faillissement. Andere Europese landen bestrijden de crisis op de zelfde manier: ze verlagen de rente en geven enorme bedragen aan falende banken en grote bedrijven. De overheid kan wel de banken redden, maar wie redt de overheid als een land failliet gaat?

Overdose, the next financial crisis duurt 46 minuten.

Overdose – The Next Financial Crisis from Ressourcenbasierte Wirtschaft on Vimeo.

Toegift: Hans Lebbis over de credietcrisis in 2008:

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Overdosis: de volgende financiële crisis”

 • mr. drs. Bou:

  Iceland Forgives Mortgage Debt of its Population

  The government of Iceland has forgiven the mortgage debt for much of its population. This nation chose a very different way of stopping the crisis from the rest of European countries. It decided to hear the requests of the population and to put politicians and bankers on the bench of the accused three years after their financial excesses would sank one of the most prosperous economies in 2008. teleSUR

  Gepubliceerd op 12 apr 2012 door telesurenglish

Laat een reactie achter