Archief
Artikelen

Farley Mowat is een Canadese schrijver en milieuactivist. Hij is geboren in 1921, in Ontario, Canada, maar tijdens zijn jeugd reisden zijn ouders vaak rond. Farley Mowat reist zelf ook graag, hij houdt van de eenzaamheid van de Canadese natuur. Hij heeft 25 boeken geschreven, waaronder ook kinderboeken die in Canada erg populair zijn. Zijn werk werd vertaald in 24 talen. In Canada is hij zeer bekend en er is zelfs een milieu-schip naar hem vernoemd en zijn autobiografische boek “Never Cry Wolf” werd verfilmd.

In de volgende documentaire gaan Karsten Heuer en zijn vrouw Leanne Allison met hun kleine zoontje Zev en de hond Willow op zoek naar de plaatsen die Mowat heeft bezocht en beschreven in zijn boeken. Mowat had hen uitgenodigd om hem te bezoeken in zijn afgelegen zomerhuis in Nova Scotia. Zelf wonen ze in Calgary, aan de andere kant van Canada. Het echtpaar besluit om de afstand van 5000 km niet even per vliegtuig te overbruggen, maar op eigen kracht naar Nova Scotia te gaan. Daarbij zullen ze in het voetspoor treden van de schrijver.

De tocht per kano, trein en zeilboot leidt dwars door Canada en deze documentaire zit vol met schitterende beelden van de natuur. Ook de citaten uit de boeken van Farley dragen bij aan de sfeer. Deze “road movie” is rustig en informatief, heel plezierig om naar te kijken en luisteren. Er gebeurt niets bijzonders en dat maakt deze docu zo bijzonder. Zet hem vooral op Full Screen!

Finding Farley duurt een uur en 3 minuten.

Bekijk deze docu op NFB.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties