Archief
Artikelen

Hoewel de slavernij in de 19e eeuw officieel werd afgeschaft, is de mensenhandel nog altijd niet gestopt. Wereldwijd leven ongeveer 27 miljoen mensen in slavernij. Zij werken in mijnen of op plantages, in bordelen of in het huishouden. Op de website van Free the Slaves staat meer informatie. Het volgende korte filmpje legt in 10 stappen uit waar het om gaat.

Slavernij komt niet alleen voor in de Derde Wereld, maar ook in Europa en de VS. Volgens officiële cijfers worden er jaarlijks tussen de 14.500 en 17.500 de VS binnengesmokkeld om te werken als slaven.

De volgende documentaire gaat over de wereldwijd verspreide slavernij, in het huishouden of in de bordelen van het rijke Westen, op de cacao plantages in Ivoorkust, in de tapijtweverijen in Noordwest India, en zelfs in het huis van een medewerker van de Wereldbank in Washington. Slavernij is een wereldwijde wantoestand, die in stand wordt gehouden door door de zogenaamde “vrije markt”. De documentaire is gebaseerd op het boek Disposable People van Kevin Banes. Hij werd gemaakt door Brian Edwards en Kate Blewett, die in Afrika werkelijk slaven kochten en in India hielpen om kinderen te bevrijden uit de slavernij. Slavery won de Peabody Award in 2001.

Slavery: A Global Investigation duurt een uur en 18 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties