Archief
Artikelen

We kennen hem allemaal, dank zij SBS6 en PR de Vries. We weten alles van de vermeende moord op de verdwenen Natalee, van de amateuristische vrouwenhandel en nu van de bloedige moord op Stephany Flores. Deze Joran is kennelijk bijzonder mediageniek, maar als de grote PR indertijd niet zo’n misdadige media-hetze tegen hem had ontketend, dan zou ik me niet in deze zaak hebben verdiept. De verdwijning van Natalee is nog altijd niet opgelost, we bleven achter met vragen. Het zou mooi zijn als daar nu eindelijk een antwoord op komt, maar ik ben bang van niet, tenzij mr. Wedzinga raad weet.

Wat is er gebeurd? Op Sueme staat een reeks van artikelen en ook op YouTube is het een en ander te vinden. Eerst maar eens de beelden van de bewakingscamera’s (met dank aan Sueme voor de montage):

Casino, Murder & Castro – Joran van der Sloot

En dan over naar Hart van Nederland! KLOPJACHT OP JORAN – SBS 6- Uitlevering Joran van der Sloot aan Peru.

Ook in Zuid Amerika is rond Joran een media-hype ontstaan. In Peru is de privacy van een verdachte volstrekt niet gewaarborgd. De aflevering “Joran in de Gevangenis” kunt u hier zien. En dat gaat daar niet met een verborgen camera!

Uit deze twee plaatjes blijkt hoe het meisje werd aangetroffen:

Inmiddels heeft Joran een bekentenis afgelegd, die door de Telegraaf online is geplaatst (pdf), weliswaar in het Spaans, maar de onvolprezen Eheu zorgde snel voor een vertaling. En dit is dan de verklaring:

Op 30 mei ‘10, om ongeveer 02.00 u, zat ik met meerdere mensen aan een tafel te pokeren. Toen kwam Stephany naar die tafel toe om vervolgens aan gezegde tafel mee te pokeren. Tussen 02.00 en 05.00 u heb ik in aanwezigheid van Stephany poker gespeeld aan die tafel, twee of drie uur lang. Om 05.00 zei Stephany tegen mij dat ze zin had om op Internet poker te gaan spelen en ze vroeg me met haar mee te gaan. Even later zijn we samen naar Hotel Tac gegaaan, waar ik een kamer had. We gingen met de auto van Stephany. De auto was van het merk ‘4×4′, een sportief model van zwarte kleur. We kwamen omstreeks 5.30 u aan. We gingen naar mijn kamer en begonnen poker te spelen op mijn laptop. Toen opende ik mijn e-mail, en zag een mail waarin stond ”IK GA JE VERMOORDEN MONGOOLTJE”, en er werd in verwezen naar de zaak Holloway. Daarop vertelde ik aan Stephany over die zaak, waarbij ik zei dat ik vijf jaar geleden gearresteerd was geweest omdat ze me ervan verdachten de dader te zijn van de verdwijning van dat meisje. Op dat moment waren we sinds een half uur samen in mijn kamer 309. Terwijl ik bezig was over die zaak te vertellen sloeg zij me met haar vuist tegen de linkerkant van mijn hoofd. In een reflex gaf ik haar daarop met mijn linker elleboog een klap in het gezicht precies boven haar neus, er was een hoop bloed overal in de kamer, ik zag dat ze half buiten bewustzijn was, daardoor raakte ik zo van de kaart dat ik haar met beide handen een minuut de keel dicht kneep. Toen realiseerde ik me waar ik mee bezig was, ik stond op en dacht: wat moet ik nu doen, er zat bloed op mijn overhemd, er zat ook bloed op het bed, toen trok ik mijn hemd uit en drukte er hard mee op haar gezicht totdat ze dood was.

Wat Joran vervolgens op de beelden van de bewakingscamera doet, is nogal wonderlijk. Hij verlaat de kamer met twee bekers koffie in zijn hand, sluit de deur, klopt daarna twee maal aan en roept ten slotte iemand van het hotelpersoneel om de deur open te maken. Hij gaat met zijn twee bekers koffie de kamer binnen en verlaat deze even later met zijn bagage. Hij loopt het hotel uit, zonder aan de balie uit te checken. Zijn verklaring zegt:

Daarna dacht ik: ‘wat moet ik nu doen’. Ik moet hier weg. Maar het meisje van de receptie van het hotel zei dat ik de auto ergens anders moest parkeren. Toen ging ik terug naar mijn kamer 3009, eerst dacht ik moet ik hier weg. Ik pakte mijn tassen en stapte in de auto, maar ik herinner me niet goed, maar ik reed weg, ik weet niet meer precies in welke richting, maar het was naar rechts. Toen nam ik een taxi naar het vliegveld ‘Jorge Chavez’, maar ik dacht bij mezelf ‘ik kan beter niet in het vliegtuig stappen’. Ik ging met de taxi een andere kant op, de taxichauffeur bracht me naar het busstation. Daarna nam ik een taxi, ik betaalde de chauffeur 600 soles, en hij bracht me naar een andere stad waarvan ik me de naam niet meer herinner. Vandaar nam ik weer een taxi, naar Nazca, dat kostte me 500 soles. Vanaf Nazca reed iemand me naar de volgende stad voor 200 soles, de rit duurde twee uur. Toen we aankwamen begon ik met de taxi-chauffeur te praten over de moord op Stephany Flores, waarbij ik het volgende tegen hem zei: “IK HEB IEMAND VERMOORD, IK WIL WEG UIT PERU”, en hij antwoordde: “WACHT TOT DAT WE IN DE STAD VERDEROP AANKOMEN.”

Op dat moment was de moord nog niet ontdekt, als ik het goed begrijp werd het lichaam van Stephany Flores pas na drie dagen gevonden. Maar Joran, onze kampioen leugenaar, vertelt zelf aan een taxi-chauffeur dat hij iemand heeft vermoord. Valt me dat even tegen! Joran is helemaal niet de kille berekenende moordenaar waar iedereen hem voor hield. Deze jongen is in paniek!

En wat denkt u van dit vraag-en-antwoord spel?

22 Waarom ging u na de moord de hotelkamer uit om daarna met 2 bekers koffie daarnaar terug te keren?

Antw. Ik weet het niet, ik wist gewoon niet meer wat ik dacht.

23 Hebt u, nadat u de moord had gepleegd, overwogen om het slachtoffer te verbergen.

Antw: Dat is wel even door me heen geschoten, maar ik kon wat ik zag niet langer verdragen, er lag overal bloed in de hotelkamer.

24 Hoe verklaart u de diverse verwondingen op diverse plaatsen op het gezicht en het lichaam van Stephany die bij de autopsie zijn vastgesteld?

Antw. Dat weet ik niet. Er heeft geen gevecht tussen ons plaatsgevonden.

25 U heeft bekend dat u Stephany met beide handen hebt geprobeerd te wurgen. Waar bevond het slachtoffers zich precies toen u haar wurgde, en beschrijft u eens precies hoe de houding van uw lichaam was op dat moment.

Antw: Ze zat op bed toen ik haar hard met mijn rechter elleboog sloeg, ik geloof dat haar hoofd toen naar achteren sloeg tegen de muur, en toen begon ze te bloeden, en meteen daarop ging ik boven op haar zitten en begon ik haar met beide handen te wurgen, een minuut lang hield ik haar zo vast. Daarna gooide ik haar op de grond, maar ze ademde nog, en toen trok ik mijn hemd uit en duwde het hard op haar gezicht, ik weet niet hoe lang, maar toen stopte ze met ademen. Zo denk ik dat ik haar doodgemaakt heb.

26 Als het waar is dat u na de moord op Stephany haar kleren uitgetrokken hebt, welke kleren waren dat dan en waarom heeft u haar dode lichaam ontbloot?

Antw: Ik weet het écht niet, maar ik denk dat ik dat inderdaad gedaan heb na haar vermoord te hebben. Ik heb haar broek en haar schoenen uitgetrokken, maar meer niet, maar ik weet niet waarom ik dat gedaan heb.

Op Sueme stond nog een andere vertaling, maar deze is niet correct. Deze vertaling zegt:

26. Is het waar dat u daarna haar kleren heeft aangetrokken en zo ja, waarom?
– Dat weet ik echt niet, maar ik denk van wel. Het gebeurde na haar te hebben gedood. Het ging om haar broek en haar schoenen, maar verder niets. Ik weet niet waarom ik het deed.

Mijn Spaans is weliswaar niet perfect, maar er staat inderdaad dat Joran na de moord haar broek en haar schoenen heeft uitgetrokken: …el motivo por el cual desnudo al cadaver? Misschien kan PR de Vries daar een nog puntje aan zuigen: Joran als necrofiel! Goed voor de kijkcijfers!

p.s.: Jammer, maar de uitzending van PR over de necrofiele Joran gaat niet door. PR heeft namelijk gebruik gemaakt van de vertaling met de vertaalfout. Op zijn website staat:

Saillant detail is dat Joran direct na haar dood de kleding van het zojuist vermoorde meisje zou hebben aangetrokken. “Het ging om haar broek en haar schoenen, maar verder niets. Ik weet niet waarom ik het deed”, verklaarde Joran tegenover zijn verhoorders.

De foute vertaling zegt dat hij de dode Stephany de broek heeft aangetrokken, maar PR realiseert zich waarschijnlijk ook dat dit een bijna onmogelijke klus is bij een lijk. Daarom trekt Joran in zijn versie de broek van Stephany aan. Dat deze broek hem niet past, blijkt uit de videobeelden. 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

47 Reacties op “De wonderlijke bekentenis van Joran Pinokkio”

Laat een reactie achter